Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Michael W. Apple

Michael W. AppleDemokratik Okullar yazarı
Yazar
6.8/10
9 Kişi
48
Okunma
5
Beğeni
2.381
Görüntülenme

Michael W. Apple Gönderileri

Michael W. Apple kitaplarını, Michael W. Apple sözleri ve alıntılarını, Michael W. Apple yazarlarını, Michael W. Apple yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Bu kitap, demokrasiye gönülden bağlı olan, demokratik yaşam biçimine değer veren, okulların demokratik yerler olabileceğine inanan ve bu inançları uygulamaya koyma cesaretine sahip olan eğitimciler hakkındadır.
Bazı şeyleri iyi bilmek, birçok şeyi yüzeysel olarak bilmekten daha önemlidir.
Sayfa 223
Reklam
Çeşitli durumlarda 'gücü' elinde tutanların yer değiştirmesi, demokratik bir sınıf yaratmanın önemli bir parçasıdır.
Sayfa 173
Muhteşem işler, yol boyunca gerçekleşir!
Sayfa 144
Demokrasi, orada bir yerlerde ulaşılmayı bekleyen bir şey değildir. Aksine o, insan onuruna saygıyı, eşitliği, adaleti ve eleştirel eylemleri güçlendirmek için yollar yaratırken yaptığımız çalışmanın bizzat kendisinde bulunmaktadır.
Sayfa 60
Öğretmenler, demokrasiyi okullarımızdaki temel felsefe haline getirerek ve ona gerçek yaşam durumlarında kendini işletebileceği fırsatlar yaratarak yol gösterici olabilirler.
Sayfa 51
Reklam
Eğer birey süreç içerisinde ruhunu yitiriyorsa; değerli şeyleri ve bu şeylerin ilgili olduğu değerli takdir etme gücünü yitiriyorsa; öğrendiklerini uygulama arzusunu yitiriyorsa ve hepsinden önemlisi, gelecekteki deneyimlerinden bunlar gerçekleşirken anlam çıkarma yeteneğini yitiriyorsa; coğrafya ve tarih hakkındaki belirlenmiş bilgi miktarlarını edinmenin, okuma ve yazma becerisi kazanmanın ne yararı olacak ki.
Sayfa 49
Demokratik bir eğitim programında gençler, toplumlarının 'eleştirel okurları' olmayı öğrenirler.
Sayfa 45
Demokrasi, insanlar arasındaki işbirliğini vurgularken, çok fazla sayıda okul, notlar için, dereceler için, kaynaklar için vb. rekabeti teşvik etmektedir.
Sayfa 43
Maxine Greene'nin söylediği gibi" bir demokraside, toplumun bir üyesi haline gelmeleri, katılmaları ve kamuoyunda açıkça rol oynamaları için gençlerin güçlendirilmesi kesinlikle eğitimin görevidir."
Sayfa 35
Reklam
Demokrasinin nedeni, bireyin onuru ve değerinin ahlaki nedenidir.
Sayfa 34
264 syf.
4/10 puan verdi
Kitabın ismi çok iddialı. Ama kitabın, sorunun cevabıyla bir alakası yok. Ya çevirisi berbat, ya da kitabın kendisi. Muhtemelen çevirisinde bir sorun var. Şakir Çankır imzalı başka bir-iki çeviri kitabı da öyleydi. Çok sıkıcı geldi. Sadece bitirmek için bitirdim.
Eğitim Toplumu Değiştirebilir mi?
Eğitim Toplumu Değiştirebilir mi?Michael W. Apple · Anı Yayınları · 20178 okunma
19 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.