Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Murat Arslan

Murat Arslan365 Kur'ân Kelimesi yazarı
Yazar
Çevirmen
Editör
8.5/10
6 Kişi
23
Okunma
3
Beğeni
2.484
Görüntülenme

Murat Arslan Sözleri ve Alıntıları

Murat Arslan sözleri ve alıntılarını, Murat Arslan kitap alıntılarını, Murat Arslan en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
…”Allah’ın nimetlerini sayacak olsanız sayamazsınız. Doğrusu insan çok zâlim, çok nankördür.” İbrâhim 34
Sayfa 402
“Baksana, biz insanların kimini kiminden nasıl üstün kılmışızdır. Elbette ki âhiret, derece ve üstünlük farkları bakımından daha büyük olacaktır.” İsrâ 21
Sayfa 81
Reklam
…”iyi kişiler için Allah katındaki nimetler daha hayırlıdır.” Âl-i İmran 198
Sayfa 409
…”Biz kimi dilersek onu derecelerle yükseltiriz. Zira, her ilim sahibinin üstünde daha iyi bilen birisi vardır.” Yûsuf 76
Sayfa 225
Murat ARSLAN, uzun ve zahmetli bir mesainin ürünü olan söz konusu çalışmasında, Anadolu 'ya yerleştikten sonra "Galatlar" adıyla anılmaya başlayan kavimle ilgili antik kay­nakların hepsine ve en eskisinden en yenisine kadar tüm mo­dern literatüre ulaşmaya çabalayarak elde ettiği bilimsel so­nuçları sistemli bir bütün halinde ortaya
İlim bilmek; marifet tanımaktır. İlim yolunda olanlara alim, marifet yolunda olanlara arif denir. Eşyanın mahiyeti ilimle, hakikati marifetle bilinir.
Sayfa 22 - Genç kitaplığı
Reklam
Ne irfandır veren ahlaka yükseklik ne vicdandır; Fazilet hissi insanlarda Allah korkusundandır. Âkif
Caesar'a göre, kendi dillerinde "Keltler" Latin dilinde ise, "Galyalılar" (= Galli) diye anılan kavmin ataları Ren ( Rhenus) Irmağı'nın kuzeyindeki Herkynia Ormanları'nda otururlardı. Bu ormanın genişliği yük taşı­mayan bir insan için dokuz günlük bir yola tekabül ediyordu. Ormanın kapladığı alan Ren ve Tuna (Danuvius) ırmakları boyunca devam etmekteydi. Fakat Gallerin nüfuslarının çokluğu ve sahip oldukları arazilerin azlığı nedeniyle Ren lrmağı'nın güney tarafında koloniler kurmaya başlamaları, bu bölgenin Germen kabileleri tarafından işgaline yol açmıştır. Nüfuslarının azalması dolayısıyla Germen baskısına dayana­mayan bazı Gal kabileleri de Ren Irmağı'nın güney tarafına göç etmek zorunda kalmışlar, bu şekilde Ren Irmağı'nın iki yakasına yerleşmiş olan bu Gal ve Germen kabileleri bazen birbiriyle çarpışmış, bazen de müttefik olarak yabancı güçlere karşı birleşmişlerdir.
Eng: Warrior Ir; Laoch, Galdea. Tr: Savaşçı, muhârip.
Diğer yandan, bu söz­cüğün etimolojik açıdan incelendiğinde, eski İrlanda dilindeki "savaşçı" (galdea) ya da "şampiyon" ( gallart) kelimeleriyle olan yakın benzerliği dikkat çekmektedir.
Γαλάτες Galata
Caesar Gallia'yı üç ana bölüme ayırmıştı: Belga'lar, Aquitan'lar ve üçüncüsü, kendi dillerinde Keltlerı Latince'de "Galler" ( Galli) diye anılan kavimdi.
Γαλάτες
Reklam
"Kelt" isminin anlamı belirsizdir. Bu isim Hellen­ce'de KEA-kökünden gelen, "yükseltme", "övme" ya da "vu­ruş" anlamında bir sözcük olabilir. Romalılar tarafından "Galler (Galli) olarak adlandırılan bu topluluğa, M.ö. 387 yılında Roma'yı yağmalarken çıkardıkları "gürültü" nede­niyle Latince tumultus, ya da "yabancı", "düşman" anlamına gelen hostis sözcüğünden dolayı bu ismin verildiği düşünül­mektedir. Öte yandan, Galli sözcüğü, Apollo'nun öfkeli, çabuk kızan bekçileri horoza benzetildiklerinden Latince Gallus sözcüğünden ya da bu kavmin kuzey ülkelerinden ge­len insanlara has, süt rengi derileri olması nedeniyle Hellence "süt" (= kelimesinden türemiş olabilir. Nedeni her ne olursa olsun, Romalılar M.ö. 387 yılından Caesar'a ka­dar olan süre içerisinde Galli sözcüğünü, geleneksel olarak, bütün Kelt dilini ve kültürünü taşıyan topluluklar için kullan­mışlardır.
Kader
Sahabeden Umade bin Samit (radiyallahu anh), oğluna ölümü sırasında demiştir ki: Oğulcuğum, başına gelecek olan şeyin asla atlatılamayacağını, kaçırdıklarını da yakalayamayacağını bilmedikçe sen, imanın hakikatini asla bulamazsın.
Sayfa 267Kitabı okudu
Galata Galatya Gallatia formları
"Galatlar" formu ise, belki Gallus ve o KEA'tos sözcükleri­nin birleşmesindenı; belki de topraktan doğdukları için Hellence'deki "Toprak Ana" sözcüğünden türemiş­tir. Bununla beraber, Hellence'de "süt" sözcüğü, Antikçağ giz bilgilerine göre, yaşamın simgesi sayıldığı için "Galatlar" sözcüğünün Hellence "süt yolu", galatai "Samanyolu" anlamına gelen kelimesinden de türemiş olabileceği düşünülmektedir.
Bahr içinde katreyim, bahr oldu hayran bana; Ferş içinde zerreyim, arş oldu seyran bana. Niyazi Mısrî
Keltler, M.ö. VI. yüzyıldan itibaren Hellenler tarafından Güney Fransa'da, Massalia'nın (Marsilya) doğusunda ve kuzeyinde yaşayan barbar topluluklar olarak tanındılar. Keltler hakkında ilk defa bilgi veren antik yazar, M.ö. VI.-V. yüzyılda yaşamış olan Miletoslu Hekataios'tur. Hekataios'un "Yeryüzünün Tasviri" ( Periodos Ges) adlı
57 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.