Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Osman Müftüoğlu

Osman MüftüoğluHayatın Senin Elinde yazarı
Yazar
7.6/10
9 Kişi
88
Okunma
11
Beğeni
5,4bin
Görüntülenme

Osman Müftüoğlu Sözleri ve Alıntıları

Osman Müftüoğlu sözleri ve alıntılarını, Osman Müftüoğlu kitap alıntılarını, Osman Müftüoğlu en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Reklam
Alzheimer tanısı konulmuş kişilerde sorunların B12 ve B kompleks vitaminlerinin eksikliğinden kaynaklandığı bulunmuştur.
Doğan KitapKitabı okudu
İlişkilerinizi gözden geçirin ve yaşamınızdaki dağınıklığı azaltmanın bir yolunu bulun. Sosyal bağlarınızı güçlendirin, çoğalın, kalabalıklaşın. Mc. Arthur Başarılı Yaşlanma Çalışması, sosyal bağları güçlü olanların daha yalnız yaşam sürenlerden %20 daha uzun yaşadıklarını gösterdi.
Günde 25 gr ya da daha fazla lif gerçek yaşınızı azaltır.
Doğan KitapKitabı okudu
Reklam
Sizi sıkan, üzen, size yük olan, sizi paçalarınızdan aşağı doğru çeken, canınızı sıkan ilişkileri sürdürmeye çalışmayın.
Sabit olmayan bir kilo seyri fazla kilodan daha tehlikelidir.
Doğan KitapKitabı okudu
20’li yaşlarımızda aşktan söz ederiz. 30’larımızda çocuklarımızdan… 40’larda sağlıktan… 50’lerde hastalıktan… Oysa 20’lerden itibaren sağlıktan söz etmemiz gerek; 60’larda hâlâ aşktan dem vurabilmek için… - Can Dündar .
Öncelikle fazla ilaç tüketmenin bizi daha sağlıklı bir toplum yapmadığını belirtmekte fayda var. Tersine, ilaç tüketimi arttıkça, sağlık harcamalarında ilaca ayrılan pay büyüdükçe, hastalıklar azalacağı yerde artıyor. Bunun nedeni çok basit. Sağlığa ayrılan ekonomik kaynakların büyük kısmı ilaç için harcandığında koruyucu sağlık hizmetlerine ayrılan para azalmaya başlıyor. Dolayısıyla, sağlığı korumaya değil, hastalıkları tedavi etmeye endeksli bir toplum modeli ortaya çıkıyor. Dahası ilaç kullanımı arttıkça ilaç reaksiyonlarına bağlı sağlık sorunlarında da patlama yaşanıyor. Böbrek, karaciğer yetmezliği hastalarının sayısı gün geçtikçe artıyor. Bunun ardında yatan başlıca nedenin bilinçsiz ilaç tüketimi olduğunu biliyor muydunuz?
Reklam
Araştırmalar, geçmişte başınızdan geçen büyük bir stresli olayın, bugün hâlâ bağırsaklarınızı etkilediğini gösteriyor.
Başkalarına ilaç tavsiye etmeyin. Size başkalarının önerdiği İlaçları kullanmayı aklınızdan bile geçirmeyin. Ve mümkün olduğunca doğal alternatifleri tercih etmeye çalışın. Gazınız mı var? Nane, papatya, zencefil çayı içmeye ne dersiniz?
“Ne zaman yaşlıyız?” sorusunun farklı pek çok cevabı var ama benim en çok hoşlandığım “Yapacak bir şeyiniz kalmadığı zaman!” cümlesiyle başlayanıdır. “Sağlıklı ve formda kalmak isteyen meşgul insanların yaşlanmak gibi kötü bir alışkanlığı edinecek zamanları pek yoktur.” diyen her kimse bence çok haklı.
Diyabet
Özellikle ailenizde diyabet eğilimi varsa daha dikkatli olmalı fazla kalori tüketmekten de tembellikten de kaçınmalısınız. İdeal kilonuzı korumak ve haftada en az 3-4 kez 45 dakika egzersiz yapmanız gerekmektedir, düzenli ve dengeli beslenme alışkanlıkları edinmek , hiper tansiyon , kolestrol yüksekliği ve sigara kullanımı gibi diğer risk faktörlerinden de özenle kaçınmak zorundasınız. Unutmayın! Şeker hastalığı yaşlandığıcı. hastalıkların en önemlilerinden biridir.
Aslında sağlıksız ve yanlış davranışlarımızın çoğu genetik ve biyolojik mirasınınz gibi size ailenizden kalmıştır.
56 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.