Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Abraham Flexner

Abraham FlexnerFaydasız Bilginin Faydası yazarı
Yazar
8.6/10
10 Kişi
24
Okunma
3
Beğeni
662
Görüntülenme

Abraham Flexner Sözleri ve Alıntıları

Abraham Flexner sözleri ve alıntılarını, Abraham Flexner kitap alıntılarını, Abraham Flexner en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Einstein'ın "Hayal gücü bilgiden önemlidir. Çünkü bilgi şu anda bildiğimiz ve kavradığımız şeylerin tümüyle sınırlıyken hayal gücü tüm dünyayı, bilenebilecek ve kavranabilecek her şeyi kapsar" sözü ünlüdür. Yaratıcılığın modern kültürel abidesine dönüşmüş, Apple bilgisayarlarının reklamlarında dahi boy gösteren parçacık fizikçisi Richard Feynman, bilimin kesin yöntemlerle hayal gücünü nasıl bir araya getirdiğini güzel ifade ediyor: "Bilimsel yaratıcılık, deli gömleği giydirilmiş hayal gücüdür."
Delidolu Yayınevi
"Sonucu faydalı bir şeye varsa da varmasa da merak, büyük olasılıkla modern düşüncenin ayırt edici niteliğidir. Bu da yeni değildir. Galileo, Bacon ve Sör Isaac Newton'a dek uzanır ve hiçbir biçimde engellenmemelidir."
Delidolu Yayınevi
Reklam
"Kuantum teorisi olmadan rengi, dokusu, kimyasal ve nükleer özellikleri dahil hiçbir maddenin doğasını kavrayamazdık."
Delidolu Yayınevi
"DNA'nın çift sarmal yapısının 1953'teki keşfi, genetik kodu ve yaşamın karmaşıklığını açığa çıkararak bir anda moleküler biyoloji çağını başlattı. 1970'lerde rekombinant DNA teknolojisinin ortaya çıkması ve insan Genom Projesi'nin 2003'te tamamlanması, farmakolojik araştırmada devrim yaptı ve modern biyoteknoloji endüstrisini yarattı. Günümüzde, gen düzenleme teknolojisi CRISPR-Cas9 biliminsanlanmn genetik kodu yeniden yazmasını mümkün kılıyor; bu, hastalıkları önlemek ve tedavi etmekten tanını ve gıda güvenliğini geliştirmeye kadar sınırsız olanaklar banndınyor."
Delidolu Yayınevi
"Yaşadığımız dünya, duyularımızın deneyimleyebileceği tek dünya. Bu dünya daha iyi ve adil kılınmadığı sürece milyonlarca insan mezara suskun, üzgün ve kırgın gitmeye devam edecek. Okullarımızın, çocuklarımızın ve öğrencilerimizin hayatlarım sürdürecekleri dünya hakkında daha ciddi bir farkındalığa sahip olması gerektiğini kendim de yıllar boyu savundum."
Delidolu Yayınevi
"Bizzat uygarlığı tehdit eden akıldışı nefretlerin hakim olduğu bir dünyada, aynı anda bağnazlar; acı, çirkinlik ve sefalet yayma gayretinde değillermiş gibi, genç-yaşlı tüm erkek ve kadınların gündelik hayatın kargaşasından kısmen ya da bütünüyle soyutlanıp kendilerini güzellik üretmeye, bilginin yayılmasına, hastalıkların tedavisine, sefaletin azalmasına adamaları ilginç bir olgu değil mi? Dünya her zaman karmaşalarla dolu, üzücü bir yer oldu, ama şairler, sanatçılar ve biliminsanlan, bu konularla ilgilendikleri takdirde kendilerini felce uğratacak etkenleri görmezden geldiler."
Delidolu Yayınevi
Reklam
"Bilim ve toplum arasında geniş kapsamlı bir diyalog yalnızca gelecekteki finansal desteğin temelini sağlamak için değil, genç zihinlerin ilgisini bilimsel araştırmaya çekmek için de gereklidir. Daha önce ileri sürdüğüm gibi, geniş ölçekte paylaşılan bilgi, geleceğin teknolojisi, buluşlar ve iktisadi büyüme için de verimli bir zemindir. Iyi bilgilenmiş, bilim okuru yurttaşların iklim değişikliği, nükleer güç, aşılamalar, genetiği değiştirilmiş gıdalar gibi "netameli sorunlar" karşısında sorumlu tercihler yapabilme becerileri daha fazla olacaktır. Aynı şekilde, biliminsanlarının da zararlı teknolojiler geliştirmek noktasında sorumlu davranmak adına toplumla diyaloğa gereksinimleri vardır. Aynca, bilimin kamuyla ilişkilenmesi daha da büyük bir amaç barındırıyor: Doğruluk, hakikate ulaşma çabası, eleştirel sorgulama, sağlıklı kuşkuculuk, olgulara ve belirsizliklere saygı, doğanın ve insan zihninin zenginliklerine karşı hayrete dayanan bilim kültürünü benimsemek topluma temel önemde yararlar sağlar."
Delidolu Yayınevi
"Bugün dünyayı saran atmosferde, bilimin, savaşı daha yıkıcı ve daha korkunç kılmakta oynadığı rolün bilimsel etkinliğin kasıtsız, niyet edilmemiş bir yan ürünü olduğunu vurgulamanın zamanıdır. lngiliz Bilimsel Derleme Derneği'nin başkanı Lord Rayleigh son zamanlarda yaptığı bir konuşmasında savaşta kullanılan maddeleriıı yıkıcı kullanımından neden biliminsanlannın değil de insanlığın ahmaklığının sorumlu olduğunu aynntılı bir biçimde irdeliyor. Karbon bileşikleri kimyası alanında yapılan sonsuz yararlar getirmiş masum çalışmalar, nitrik asidin benzen, gliserin, selüloz vb. gibi maddelerle tepkimeye girmesinin sadece yararlı bir sonuca, anilin sanayisine varmadığını, faydalı olduğu gibi zararlı kullanımlan da olan nitrogliserini de ortaya çıkardığını gösterdi. Bir süre sonra, ilgisi bu konuya yönelen Alfred Nobel, nitrogliserini farklı maddelerle karıştırarak güvenli bir biçimde kullanılabilecek dinamit gibi patlayıcıların üretilebileceğini gösterdi."
Delidolu Yayınevi
"Faydalı bir şeye varacak ya da varmayacak, modern düşüncenin ayırt edici niteliği büyük olasılıkla meraktır. Bu, yeni bir şey değil. Galileo, Bacan ve Sör lsaac Newton'a dek uzanır ve hiçbir biçimde engellenmemelidir. Öğrenim kurumlarının amacı merakı kıvılcımlandırmak olmalıdır; bu amaçtan, doğrudan uygulamalara yönelik kaygılarla ne kadar az saparlarsa sadece insanlığın refahına değil, bununla aynı derecede öneme sahip ve modern zamanlarda entelektüel hayatı yönlendiren bir tutku olan entelektüel ilginin tatminine de katkıda bulunmaları olasıdır."
Delidolu Yayınevi
"Hayal gücü tepenin ardındaki bilinmeyeni görme yetisidir. Merak, insan doğasına aittir, tepeye tırmanıp ardında ne olduğunu bulma dürtüsüdür. Milyonlarca yıllık evrimsel getiriler beynimizi bu riskli davranış için ödüllendirilecek şekilde biçimlendirdi. Kısa süre önce, sinirbilimciler bizi meçhule doğru dürten dopamin aktivasyonu döngülerinden bazılarını ortaya çıkarttı. Tepenin ardındaki manzara nasıl? Keşfedilecek ne kaldı? Tam da neyi bilmediklerini bilen evrenhilimciler şanslı: Şu anda evrenin yüzde 95'i, bizi, gezegenleri ve yıldızları oluşturan sıradan maddeden beş kat daha fazla miktarda bulunan gizemli bir karanlık madde ve boş uzaya yayılan, daha da gizemli bir karanlık enerjiden oluşuyor. Bugün diğer güncel bilgi alanlarındaki karanlık madde oranı nedir? Ve aynı ölçüde ilgiye değer bir başka soru, ilerleyen zaman, şu an bildiğimizi ve bilmediğimizi düşündüklerimiz üzerine neleri ifşa edecek? Bu soruların gelecekte alabileceği cevaplardan bazılarının, içinde yaşadığımız toplumun ve gelecekteki toplumların temel araştırmaya verecekleri değer ve desteğe bağlı olduğunu söyleyebilirim."
Delidolu Yayınevi
Reklam
"Uygulamalı ve henüz uygulanmamış araştırmayı desteklemek sadece akıllıca değil, aynı zamanda toplumsal bir zorunluluktur. Bilimsel yeniliklerin, topluma birçok açıdan önemli katkı sunan döngüsünü devamlı kılmak ve teşvik etmek adına, tıpkı finansal kaynaklan iyi yönetmek için yaptığımız gibi, sağlam bir araştırma portföyü geliştirmek daha verimlidir. Böyle dengeli bir portföy, öngörülebilir ve istikrarlı kısa vadeli yatınmlann yanı sıra, doğası gereği daha riskli ancak sıradışı getirileri olan uzun vadeli bahisleri de içerecektir. Sağlıklı ve dengeli bir ekosistem, karmaşık bir karşılıklı bağımlılık ve geribildirim ağını besleyerek araştırma yelpazesinin tümünü destekleyecektir."
Delidolu Yayınevi
Doğruluk, hakikate ulaşma çabası, eleştirel sorgulama, sağlıklı kuşkuculuk, olgulara ve belirsizliklere saygı, doğanın ve insan zihninin zenginliklerine karşı hayrete dayanan bilim kültürünü benimsemek topluma temel önemde yararlar sağlar. ...... Asıl savunduğum şey, "fayda" sözcüğünün yürürlükten kaldırılmasını önermek ve insan zihninin özgür bırakılmasını sağlamak.
45 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.