Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Ahmet Dağ

Ahmet DağTranshümanizm - İnsansız Dünya yazarı
Yazar
8.4/10
44 Kişi
253
Okunma
30
Beğeni
2.659
Görüntülenme

Ahmet Dağ Sözleri ve Alıntıları

Ahmet Dağ sözleri ve alıntılarını, Ahmet Dağ kitap alıntılarını, Ahmet Dağ en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Sanal gerçekli ya da MetaVerse'in tanımı.
○Elindeki cep telefonla, başındaki işitsel kask ile aynı zamanda başka yerde olacak... ●Benim notum{Metaverse" Dijital yaşam" } Aynı zamanda evren ötesi ya da öte evren olarak da adlandırılan Metaverse, bilgisayarlar, android cihazlar, VR lensler ve çeşitli 3D kullanıcı ara yüzleri sayesinde içinde bulunulan zaman ve mekân boyutundan uzaklaşılarak, fiziksel olarak içinde bulunulan evrenin ötesine geçme potansiyeli olarak da tanımlanmaktadır.
♤“Hakiki Dünya'yla birlikte görünümler Dünya'sını da yok ettik” diyen Nietzsche, Baudrillard’dan çok daha önceleri hakikâtin öldürülmeye başlandığının haberini vermiştir...
Reklam
♤Daha önce homo sapiens olarak bilinen varlık, homo sibernetikusla yer değiştirecektir. Hümanizmin insanı, hurafenin zincirlerinden kurtardığı, transhumanizmin ise mevcut insanı biyolojik zincirlerinden kurtaracağı iddia edilmektedir.
Sibernetik, canlılardaki sinir sistemini bilgisayar sistemlerine uyarlamaya çalışan bilim dalı olarak da kabul edilir..Kitabı okudu
İnsanın sonsuzluk arayışı..
♤Transhümanizm; modern bilim ve teknolojinin güç ve imkânıyla ölümsüzlük veya hayatın uzaması ayartıcı vaadini, aşkın kutsal bir varlıktan daha çok beşerî çabalarla başarmayı özetler.
Platon’un aciz insanlarının kaderini yaşamaktayız./ A.Dağ
♤ İçinde yaşadığımız düzende teknolojik aygıtlarla parçalanan, hırpalanan, fraktal yani gönüllü kölelik biçimi yaşayan, bir anlamda geçmiş çilecilerin ve keşişlerin kaderini yaşayan modem bireyin varlığı söz konusudur
Böyle düzen, böyle çağ, böyle devran kahrolsun!
Modernizmin inşa ettiği hayat ve insan tipinin ciddi, şizofrenik ve patolojik sorunları vardır. Modern Dünya'da; sabah kahvaltısını Paris’te yapan, beş çayını Londra’da içen, kravatı İtalyan kumaştan, ceketi ise Hint kumaşından olan, bir kanalda Talk Show’da kahkahalar atan kanal değiştirdiğinde Afganistan ve Iraktaki olaylara sadece yapmacık bir “duygu ötesi” yaklaşımda bulunan, TV’de açlıktan ölen insanlar için içi burkulan, köpekleri için milyonlarca dolarlık mamalar almaktan geri durmayan, an’ı yaşayan, kopuşlar yaşayan, kendisine parçalı hayat tarzı inşa eden, kendine imaj ve kimlik satın alan muğlâk bir çağın eşiğinde ve insanlığın kucağında yaşıyoruz.
Sayfa 51 - Külliyat Yayınları – Birinci Baskı ~ Haziran 2011, İSTANBULKitabı okudu
Reklam
Gözlerin kıymetlidir, onları hayatın ve doğanın güzellikleriyle muhatap etmelisin. Zihnin kıymedidir, onları sahih ve faydalı bilgilerde meşgul etmelisin. Kelamın kıymetlidir, onları yersiz yere harcamamalı güzel kelimelerle bezeyip güzel şeyler yolunda sarf etmelisin, Bedenin kıymetlidir, temiz ve emin mekânlarda bulunmasına hususiyede dikkat etmelisin. Eğer ki hak etmediği yerlere sürüklersen onu ben'ini de bedenini de kirletirsin.
“Ortada bir görüntü var, ama ona ulaşamıyorsunuz. Çünkü ortada bir gerçek yok.”
Sayfa 174 - Külliyat Yayınları – Birinci Baskı ~ Haziran 2011, İSTANBULKitabı okudu
sanal/simülatif gerçekler
○Sonuç olarak ortaya çıkan bu kitle iletişim araçları ve eğlence ürünleri vasıtasıyla insanlar gerçeklikten koparak trajik ve ironik bir biçimde acılarını, kendisini ve içinde bulundukları düzeni unutarak sanalın içine gömülerek kaybolmuşlardır.
Kopya çekme sahtekârlığını tetikleyen teknoloji çağında “ben nesli” otoriteyi sorgulama işini abartarak hocasına “Bu sadece sizin fikriniz” der hale gelmiştir. Klasikleri öğrenmenin gereksiz olduğu düşünülen ve herkesin kendi öğrenim sürecinden sorumlu olduğu bir dönemde dini inançları ve doğruları kişisel inancın belirlediği, herkesin kendine göre bir Tanrı fikri olduğu evrende yaşamaktayız. Hiçbir şeye bağlanmayan ve güvenmeyen, yalnızca kendine güvenmeyi şart koşarak bireysel tatmin sağlayan bir kehanete sahip “ben nesli” din kurallarına uymak konusunda pek istekli değildir (Twenge, 2009: 45-55).
884 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.