Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Altyazı Dergisi

Altyazı DergisiAltyazı'nın 2021 Yıllığı yazarı
Yazar
Dergi
8.5/10
21 Kişi
176
Okunma
49
Beğeni
2.209
Görüntülenme

Altyazı Dergisi Sözleri ve Alıntıları

Altyazı Dergisi sözleri ve alıntılarını, Altyazı Dergisi kitap alıntılarını, Altyazı Dergisi en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
İşçi sınıfının gücü, örgütlenmesindedir.
Sayfa 26 - Grev - 1925 (Sergei Eisenstein)Kitabı okudu
+ İyi miydi araları? İyi geçinirler miydi yani ? - Ha evet tabii. Tabii gayet iyi.. Neden ? + Bilmem öylesine sordum. - Ufak tefek sorunları varmış gerçi ama yani her ailede olabilecek türden şeyler. Sadece bir gün kocasını başka bir kadınla yakalamış ama olayı büyütmemişler ; hemen affetmiş kadın. + KADINLAR BÖYLE ŞEYLERİ KOLAY KOLAY AFFETMEZLER SAVCI BEY.
Reklam
"Ya Doktor, bir insan bir başkasını cezalandırmak için hakkaten kendini öldürebilir mi ? Olabilir mi böyle bir şey ya, he?" … + Zaten intiharların çoğu başka birini cezalandırmak için yapılmıyor mu, Savcı Bey ? #Bir Zamanlar Anadolu'da / Nuri Bilge Ceylan
Medeniyet geceleri bile ışık ister. Ama yüzü olmayan bir adam, ancak dünyayı karanlık yönettiğinde özgürdür.
Sayfa 93 - Tanin no Kao (1966)Kitabı okudu
Gerçek halimden başka bir şey olduğumu söylemedim sana hiç. Sadece sen öyle hayal etmek istedin.
Sayfa 60 - Out of the Past (1947)Kitabı okudu
Reklam
Benim anlamadığımı mı sanıyorsun? Var olmak denilen o umutsuz düşü… Olur gibi görünmek değil, var olmak. Her an bilinçli, tetikte… Aynı zamanda başkalarının huzurundaki varlığınla kendi içindeki varlık arasındaki o yarılma… Baş dönmesi ve gerçek yüzünün açığa çıkarılması için o bitimsiz açlık… Ele geçirilmek, eksiltilmek ve hatta belki de yok edilmek… Her kelime yalan… Her jest sahte… Her gülümseme yalnızca bir yüz hareketi… İntihar etmek? Hayır. Fazlasıyla iğrenç… İnsan yapamaz ama hareketsiz kalabilir, susabilir. Hiç değilse o zaman yalan söylemez. Perdelerini indirip, içine dönebilir. O zaman rol yapmaya gerek kalmaz, bir kaç farklı yüz taşımaya ya da sahte jestlere. Böyle olduğuna inanır insan. Ama gördüğün gibi gerçeklik bizimle dalga geçer. Sığınağın yeterince sağlam değil. Her tarafından yaşam parçaları sızıyor ve tepki vermeye zorlanıyorsun. Kimse gerçek mi yoksa sahte mi diye sorgulamıyor. Kimse sen gerçek misin yoksa yalan mısın demiyor. Bu sorunun yalnızca tiyatroda bir önemi olabilir. Belki orada bile değil. Seni anlıyorum Elisabeth, susmanı anlıyorum. Hareket etmemeni anlıyorum. İsteksizliğini fantastik bir sisteme bağlamışsın. Anlıyor ve hayranlık duyuyorum. Bitene kadar bu oyunu oynamalısın. Ancak o zaman bırakabilirsin. Tıpkı diğer rollerini bıraktığın gibi bunu da yavaş yavaş bırakırsın.
"Miyazaki, Ruhların Kaçışı’nda yarattığı dünyanın baştan sona kurmaca olduğunu söyler ve ekler: 'Ama hiç yalan söylemedim. En kötü filmler gerçek hayatı yansıtıyormuş gibi yaparken yalan söyleyen filmlerdir. Çocuklar bunların yalan olduğunu hemencecik anlar. Oysa ben gerçek meselelerle ilgileniyorum.'"
altyazı dergisi
"'kendimizden farklı olduğunu düşündüğümüz varlıklarla aynı dünyayı nasıl paylaşabiliriz?' sorusu Miyazaki filmlerinin kesişim noktası olsa da onun için farklılıklar düzeltilmesi ya da ortadan kaldırılması gereken nitelikler değildir. aksine farklılıklar dönüşümlerle ve melezliklerle daha da zenginleştirilir."
altyazı dergisi
Zaman dediğin ,sessiz bir testere demişler... Kime dost, kime düşman olacağı belli olmaz..
Reklam
"esasen hem animasyon hem de Japon kültürü özelinde anime, etimolojik olarak latincede can veya ruh anlamına gelen anima sözcüğüne dayanır. ancak Miyazaki’nin dünyasında canlandırma, sabit figürlerin teknik imkânlarla harekete geçmesinden ya da insan formuna uygun davranan karakterlerin varlığından farklı olarak, doğadaki her türlü varlığa yönelik bütüncül bir yaklaşımı benimseyen ve onlara şuur atfeden animizm düşüncesiyle de ilişkilendirilebilir."
altyazı dergisi
Spirited Away
"...film, Yunan mitolojisine referanslar da içeriyor. Sözgelimi Chihiro’nun annesiyle babasının domuza dönüşmesi, ‘Odysseia’nın kahramanı Odysseus’un adamlarının büyücü tanrıça Circe tarafından domuza dönüştürülmesini getiriyor akla. Filmin sonunda Haku’nun Chihiro’yu katiyen arkasına bakmaması yönünde uyarması, karısı Eurydice’i ölüler diyarı Hades’ten kurtarmak üzereyken son anda dönüp arkasına baktığı için tekrar kaybeden Orfeus’la ilgili mite bir gönderme besbelli. Hamamı işleten paragöz cadı Yubaba karakteriyse yamauba adı verilen dağ cadılarıyla ilgili Japon efsanelerine dayanıyor. Filmdeki en ilginç karakterlerden Suratsız’ın taktığı maske, Japonya’nın geleneksel Noh tiyatrosunda kullanılan maskeleri andırıyor. "
altyazı dergisi
-Ya doktor,bir insan bi başkasını cezalandırmak için hakikaten kendini öldürebilir mi doktor? Olabilir mi böyle bir şey ya, he? -Zaten intiharların çoğu başka birini cezalandirmak için yapılmıyor mu, savcı bey?
“Ben evim, odam, kitaplarım neredeyse kendimi oralı hissederim; başka bir yere de ihtiyaç duymam. Ya bu insanın kendine bir dünya yaratabilme, kendini oyalayabilme yeteneği ile ilgili bir şey. Sıkılmak ne demekmiş ya? Sıkılmak için hiçbir zaman bir saniye vaktim olmadı benim. Ayrıca sıkılmak denen duygunun son derece lüks bir duygu olduğunu düşünüyorum bugünkü şartlar altında.” Nuri Bilge Ceylan / Kış Uykusu
Güneşin doğup battığı her yerde, ister şehrin kargaşasında olsun ister kır yerindeki bir çiftlikte, hayat aşağı yukarı aynıdır, bazen acı bazen tatlı.
38 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.