Ardaviraf

ArdavirafArdavirafname yazarı
Yazar
8.1/10
41 Kişi
162
Okunma
5
Beğeni
1.254
Görüntülenme

Hakkında

Sasanîler döneminde yaşamış ünlü Zerdüşt din adamı. Ardaviraf, Zerdüşt dini inancına ait bir metinde geçen bir karakterdir. Ardaviraf, dinî konulara ilişkin bilgiler getirmek üzere görevlendirilmiş bir din adamıdır.
Unvan:
Zerdüşt Din Adamı, Yazar

Okurlar

5 okur beğendi.
162 okur okudu.
6 okur okuyor.
124 okur okuyacak.
2 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Dünyalılara söyle, en küçük sevabı bile kazanmadan geri durmasınlar.
Dünyadakilere söyle: Sizler dünya hayatınızda dininizin ölçüleri ve sınırlarını aşarak ağlayıp inlemeyin, ölülerinizin ardından asla ağıtlar yakmayın, bu hoş karşılanmayan hareketleri yaptığınız oranda ölülerinizin ruhlarına kötülük yapmış, onlar için dayanılması güç zorluklar çıkarmış olursunuz.
Sayfa 108Kitabı okudu
Reklam
Ahura Mazda: Zerdüşt’ün Avesta’daki ulu tanrısı. Farsça sözlüklerde Müşteri yani Jüpiter gezegeni olarak verilir.
İstahr: ilk insan ve hükümdar Keyumers’in kurduğu şehir.
İmşaspend: Kutsal ölümsüzler, Mazdeizmin en büyük melekleri. Genel kabule göre Ahura Mazda ilk olarak bu kutsal ölümsüzleri yaratmıştır.
Dante ve İlahi Komedya Okuma Rehberi
İtalyan Edebiyatı'nın kurucularından kabul edilen
Dante Alighieri
Dante Alighieri
'ye ve onun dev eseri
İlahi Komedya
İlahi Komedya
'ya konuk oluyoruz bugün! İlahi Komedya kitabını hakkıyla anlayabilmek için öncesinde hangi kitapları okuyabileceğinizi ve Dante okumaları yaptıktan sonra ileri okuma yapmak isteyenler için de hangi makalelerden yararlanabileceğinizi anlatacağım.
pdf kitap (benim, senin, onun, bizim, sizin, onlar için..)
son zamanlarda ağırlıklı olarak yaptığım tarih konulu okumalara ara verip bir süreliğine farklı türlerde kitaplar okuyayım dedim, bu amaçla okumayı düşündüğüm kitapların pdf versiyonlarını telefonuma yüklemeye çalıştığımda 'yetersiz hafıza' şeklinde uyarı verdi.. ben de okumayı düşündüğüm kitapların pdflerinin yarısının telefonda
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
208 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Şaşırdım mı hayır?
Herşey internette videoları olan ihsan Eliaçık ve Mustafa islamogluyla başladı… İslamdaki bir takım kavramlar aslında daha önceki dinlerden “alıntıymış” diye sansasyonel ifadeler kullanıp miraç olayının olmadıgı zerdüştlerden alındıgını yani kopyala yapıştır yapıldıgını söyliyerek kafamızı bulandırmaya ya da onların tabiriyle uyanmamıza vesile
Ardavirafname
ArdavirafnameArdaviraf · Pinhan Yayıncılık · 2017162 okunma
208 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
3 günde okudu
Merhabalar, şimdiye kadar okuduğum en farklı kitaplardan biriydi Ardâvîrâfnâme. Zerdüşt bir din adamı olan Ardâvîrâf'ın Cennet, Cehennem ve Araf'ta yedi gün süren yolculuğunu konu edinen bu kitap Dante'nin İlahi Komedya'sı ile çokça benzerlik gösterdiğinden farklı tartışmalara konu olmuş. İran'dan İtalya'ya göç eden Zerdüştlerin orada inançlarını korumaları ve bu durumdan etkilenen Dante'nin de İlahi Komedya'yı yazması gibi görüşler mevcut kitapta. Doğruluk derecesi tartışılır olan bu görüşler dışında, ölümden sonrasını konu alan inanışlarda ortak çok fazla durum olduğunu fark ediyor insan. İyilik yapanların ödüllendirildiği, kötülük yapanların ise farklı şekillerde cezalandırıldığı durumlar oldukça dikkat çekici. İlahi Komedya'yı okumadan önce okuduğum için mutluyum çünkü çokça karşılaştırma yapılmış ve bu durum da İlahi Komedya için oldukça yüreklendirdi beni. Velhasıl konusu ilgisini çeken herkese tavsiyemdir.
Ardavirafname
ArdavirafnameArdaviraf · Pinhan Yayıncılık · 2017162 okunma
208 syf.
·
Puan vermedi
·
7 günde okudu
Mezdisyesna inanırlarının peygamberi olan Ardaviraf’ın Tanrı Ahura Mazda’nın emriyle Araf’ı, cenneti ve cehennemi gezisini anlattığı bu eserin, 226 ile 243 yılları arasında yazıldığı tahmin ediliyor. Dante’nin İlahi Komedyasıyla karşılaştırılması gerektiği kanısı oluştu bende de. Çünkü İlahi Komedyayı okuduğum zaman ne gördüysem burada da aynı şeyi buldum. Dantenin bu eseri okuyup okumadığı ise hala bir muamma. Yine Hz. Muhammed’in (hadislerin sahihliği tartışılır) miraçlamasıyla da benzerlik gösteren Ardavirafname bizlere hem İran coğrafyasının etik ve ahlak kurallarını hem de dini temayüllerinin kaynaklarını örnekliyor.
Ardavirafname
ArdavirafnameArdaviraf · Pinhan Yayıncılık · 2017162 okunma