Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Çetin Özek

6.0/10
8 Kişi
8
Okunma
0
Beğeni
849
Görüntülenme

Hakkında

1952 yılında bitirdiği Pertevniyal Lisesi'nin ardından, 1956 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Aynı okulda Ceza ve Ceza Usûl Hukuku Kürsüsü’nde asistanlık yapan Özek, doktorasını 1961 yılında "Türkiye'de laiklik" konulu teziyle tamamladı. 1962 yılından 1964'e kadar, İtalyan Hükümeti'nden kazandığı bursla, Roma Üniversitesi'e bağlı "Scuola di Perfezionamento di Diritto Penale"'de eğitim alan Prof. Özek, 1965 yılında doçent olmasından sonra 1969-1970 yıllarında İngiltere'de ceza ve ceza hukuku üzerine çalışmalarda bulundu. 12 Mart Muhtırası ile üniversitedeki görevinden alınan hukukçu, Danıştay kararıyla döndüğü görevini sürdürerek, 1978 yılında profesör oldu. 1983'te YÖK'ün kurulmasıyla görevinden ayrılan Prof. Özek, Milliyet, Hürriyet ve Günaydın gazetelerinde hukuk danışmanlığı yaptı, köşe yazıları yayımlandı. Bir süre sonra yeniden mesleğine dönen Çetin Özek; 1999'da İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Kamu Bölümü Başkanıyken, dönemin Rektörü Kemal Alemdaroğlu'nun "yasakçı ve kısıtlayıcı tavırları"nı protesto ederek Üniversite Senatosu'ndan istifa etti. Gündemde yer eden davaları üstlendiği [1] ceza avukatlığı kariyerinin yanı sıra demokrasi için verdiği siyasi mücadeleyle de tanınan Profesör Özek'in yayımlanan kitaplarının yanı sıra, birçok dergi ve gazetede yazıları çıktı. HaberTurk Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ayşe Özek'in ve NTV Kanalı Prodüktörlerinden Zeynep Özek'in babasıdır.
Tam adı:
Dr. Çetin Özek
Unvan:
Türk hukukçu, yazar ve gazeteci
Doğum:
Çorum, 1934
Ölüm:
16 Temmuz 2008

Okurlar

8 okur okudu.
1 okur okuyor.
19 okur okuyacak.
1 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Bu memleket ise, yıllar yılı şeriatin hâkimiyeti, hukuk nizamına temel teşkil etmesi yüzünden duraklamış, gerilemiştir. Toplumsal hayatla yoğrulmuş bir şe­kildeki din kaideleri memleketin ilerlemesine engel olmuştur.
Sayfa 63 - varlık yayınlarıKitabı okudu
Hiçbir zaman Türkiye, yeniden Ortaçağın karanlık günlerine dönmiyecek, bir hurafeler, ma­sallar, sultanlar memleketi olmıyacaktır.
Sayfa 300 - varlık yayınlarıKitabı okudu
Reklam
Din her zaman, diktatörü destek­lemiştir. İşte, Franko ispanyası, Mussolini İtalyası, Menderes Türkiyesi. Bu diktatörler, kişiyi ezmek, ki­şi hürriyetlerini yok etmek için din ile birlik olmuş­lar, daima lâik sistemi çiğneyerek sistemlerini kur­muşlardır.
Sayfa 124 - varlık yayınlarıKitabı okudu
O kadar ki, memleketimizin tarihi, domuz kılıyla top temizleniyor diye çıkan is­yanlara sahne olmuştur.
Sayfa 107 - varlık yayınlarıKitabı okudu
CHP prensipleri modern bir devletin kuruluş prensipleridir.
Sayfa 52 - varlık yayınlarıKitabı okudu
Gericilik Bitmiyor
Urfa'da bir okul kütüphanesinden çıkan bir kitap. Kitabın adı:
Türkiye'de Gerici Akımlar ve Nurculuğun İç Yüzü
Türkiye'de Gerici Akımlar ve Nurculuğun İç Yüzü
, gayet laik ve tarikatları eleştiren bir içeriği var. İçine birisi şu şekilde notlar yazmış. Gülsem mi ağlasam mı bilemedim. İşin garibi, imlâsı çoğu öğrencimden daha iyi, bir iki kelime dışında hatası yok. Eskilerin yobazı bile güzel yazıyormuş.

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
Henüz kayıt yok