Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

David Sobel

David SobelEkofobiyi Aşmak yazarı
Yazar
8.5/10
19 Kişi
112
Okunma
3
Beğeni
954
Görüntülenme

David Sobel Gönderileri

David Sobel kitaplarını, David Sobel sözleri ve alıntılarını, David Sobel yazarlarını, David Sobel yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Burada yeni olan fikir şudur ki biz öğrencileri yarına hazırlamıyoruz; bugünün problemlerini çözmeye hazırlıyoruz. Ekolojiyi doğayı ileride korumak için değil tam da şu anda bir fark yaratmak için öğrenirsiniz.
"Yer"in önemini anlamanın bir başka yolu da "topraklanmış", "köklenmiş" bir öğrencinin, dünyaya uzaktan bakmaktansa onu oluşturan unsurları iyileştirerek dünyanın içinde yer alacağını anlamaktır.
Sayfa 25 - Kırsal Mücadele Araştırma ve Değerlendirme Programı, 1999Kitabı okudu
Reklam
- Çocuklardan doğanın yaralarını sarmalarını istemeden önce yapmamız gereken şey, onların doğal dünya ile bağ kurmalarına, onu sevmeyi öğrenmelerine ve içinde rahat hissetmelerine fırsat tanımaktır. - Dünyayı kurtarmalarını istemeden önce onu sevmelerine izin verelim.
Çocuklar aşırı üzücü ve kavramsal olarak karmaşık meselelerle başa çıkmak için duygusal ve kavramsal olarak ne zaman hazır olurlar? Çocukların yaşamında kendilerine yakın olan üzüntülerle başa çıkılması ise farklı bir konudur. Boşanan ebeveynler, ölen evcil hayvanlar, sevilen bir ağacın kesilmesi, erken ilkokul döneminde öğrenilmesi gerekli ve uygun trajik meselelerdir. Ancak çocuklar ekolojik krimizin büyüklüğü ile başa çıkacak duygusal metanet ve ego gücüne sahip olana kadar nesli tükenen türlerin ve yaşlı ormanların yok oluşunun krizinden uzak kalmaya hakları vardır.
Sayfa 64
“Sevgi olmadan bilgi kalıcı olmaz. Fakat sevgi önce gelirse bilgi kesinlikle arkasından gelecektir.”
Çocuk ve Dünya
Belki de Thoreau "Ağaçlar başlangıçta ne kadar yavaş büyürse merkezleri o kadar sağlam olur, ve bu insanlar için de geçerlidir." derken bunu kastetmektedir.
Reklam
Empati ve Keşif
Empati ve keşif, çocuk gelişiminin uygun ve kritik dönemlerinde teşvik edildiğinde gezegenle kurulan bağ toplumsal eylemliliğin kaynağı olarak rol oynayabilecektir.
“Çocuklardan doğanın yaralarını sarmalarını istemeden önce yapmamız gereken şey, onların doğal dünya ile bağ kurmalarına, onu sevmeyi öğrenmelerine ve içinde rahat hissetmelerime fırsat tanımaktır.”
80 syf.
10/10 puan verdi
·
10 saatte okudu
Yıllardır fen bilgisi ve biyoloji derslerinde çevre bilinci kazandırmaya çalışıyoruz, ancak yeterli ve istediğimiz başarıyı elde edemiyoruz. İşte bu kitap tam olarak bunu ele alıyor. “Ne yapmalıyız” ve “Ne yapmamalıyız” sorularının cevaplarını kitapta bulabiliyoruz. Ben kitapla @evladimsanadiyorum Samsun ekibi sayesinde tanıştım. Bu ekiple
Ekofobiyi Aşmak
Ekofobiyi AşmakDavid Sobel · Yeni İnsan Yayınevi · 2019109 okunma
80 syf.
·
Puan vermedi
Doğayla büyüyen çocuklar
Bir anne olarak çocuklarımın doğayla iç içe büyümelerini doğayı tanımalarını çok istiyorum. Kitapta bunun aşamalarına çok güzel değinilmiş, çok güzel örnekler verilmiş. Yaş farklılıklarının hazırbulunuşluklarına da yer verilmiş ki bu bence çok önemli. Her eğitimcinin ve ebeveynin okumasını tavsiye ederim.
Ekofobiyi Aşmak
Ekofobiyi AşmakDavid Sobel · Yeni İnsan Yayınevi · 2019109 okunma
Reklam
Eğer çocukların gelişmesini, gerçekten güçlenmelerini istiyorsak, o zaman dünyayı kurtarmalarını istemeden önce onu sevmelerine izin verelim. Belki de Thoreau “Ağaçlar başlangıçta ne kadar yavaş büyürse merkezleri o kadar sağlam olur, ve bu insanlar için de geçerlidir.” derken bunu kastetmektedir.
Ekoloji çocuk için bir fobi değil, bir tat alma, hatta oyun oynama alanı olmalı. Oyun oynayarak öğrenebilmeli ve oyun oynayarak öğretebilmeli.
Çok kısa zamanda çok iş yapma hastalığından muzdarip olan bizler, kendi sabırsızlığımızı çocuklara da bulaştırırız.
John Burroughs “Sevgi olmadan bilgi kalıcı olmaz. Fakat sevgi önce gelirse bilgi kesinlikle arkasından gelecektir.” Der. Sorun sevgiye dayalı bir ilişkinin gelişmesine izin vermeden bilgi ve sorumluluk duygusu vermeye çalışmamızdır.
78 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.