Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Ebü'l-Berekât en-Nesefî

İslam İnancının Ana Umdeleri yazarı
Yazar
9.5/10
4 Kişi
18
Okunma
3
Beğeni
428
Görüntülenme

Ebü'l-Berekât en-Nesefî Sözleri ve Alıntıları

Ebü'l-Berekât en-Nesefî sözleri ve alıntılarını, Ebü'l-Berekât en-Nesefî kitap alıntılarını, Ebü'l-Berekât en-Nesefî en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Uyanıklık halinde bizzat peygamberimizin şahsıyla gerçekleşen miraç haktır.
Sayfa 82 - Endülüs YayınlarıKitabı okudu
Sıfatların Allah'ın zatıyla kâim oluşu ve bu sıfatların O'nun ne aynı ne de gayrı oluşu söylenebilir. Aynı şekilde, her sıfatın diğer bir sıfata olan konumu da budur. Hiçbir sıfat diğerinin aynı veya gayrı değildir.
Sayfa 48 - Endülüs YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Eğer peygamber gönderilmemiş olsaydı, yine de yaratılmışlara Allah'ı akıllarıyla bilmeleri gerekli olurdu.
Sayfa 98 - Endülüs YayınlarıKitabı okudu
Ebu Hanife ra. şöyle demektedir: "Yerin ve göğün yaratılışını görüp de yaratıcısını bilmeyenin hiçbir mazereti olamaz."
Şu bilinmektedir ki bütün mümkün varlıkların dışında bulunan mümkün olamaz ve zorunlu olur. Bu durumda da mümkün olanların bütününün kendi zatından dolayı zorunlu olan bir varlıkta son bulması gerekmektedir.
Sayfa 38 - Endülüs YayınlarıKitabı okudu
Bize göre benzeşim, bütün niteliklerde ortak oluş ile gerçekleşir, hatta bir tek nitelikte bile ayrılsalar, benzeşim gerçekleşmez. Çünkü birbirine benzeşen iki şey, bir diğerinin yerini tutabilen şeylerdir. Sonra bizim ilmimiz, sonradan ve varoluşu mümkün olan bir ilimdir; oysa Allah'ın ilmi, ezelî ve zorunlu bir ilimdir ki birbirine benzemezler.
Sayfa 46 - Endülüs YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Alemin yaratıcısı, hayy, kâdir, semî', basîr, mürîd gibi kemal sıfatlarıyla muttasıftır. Filozofalar, yaratılmışlara atfedilmesi mümkün olan şeylerin, Allah ile yaratıklar arasındaki benzerliği ortadan kaldırmak için, Yüce Allah'a gerçek anlamda atfedilemeyecğini söylemektedirler. Bu durumda benzerlik, isimlendirme konusundaki ortaklıkla gerçekleşmektedir ki bu geçersizdir. Çünkü eğer benzerlik, yalnızca isimlendirme konusundaki müştereklikle gerçekleşseydi, bu durumda bütün zıtlar birbirine benzerdi.
Hz. Peygamber'den kendisinden sonra herhangi birinin başkan oluşu konusunda bir rivayet (nas) bulunmamaktadır. Eğer bir rivayet bulunsaydı meşhur olur yaygınlık kazanırdı.
Sayfa 114 - Endülüs YayınlarıKitabı okudu
Eflâkiyye, Tabiatçılar, Hristiyanlar ve Seneviyye'nin aksine âlemin yaratıcısı tektir. Eğer iki yaratıcı olsaydı, aralarında irade çatışması (temânu') olurdu. Bu ise ikisinin veya ikisinden birinin sonradan var olduğunun delilidir.
Sayfa 36 - Endülüs YayınlarıKitabı okudu
25 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.