Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Eduard Gentaz

Eduard GentazÇocukların Duygularını Anlamak yazarı
Yazar
0.0/10
0 Kişi
11
Okunma
0
Beğeni
79
Görüntülenme

Eduard Gentaz Sözleri ve Alıntıları

Eduard Gentaz sözleri ve alıntılarını, Eduard Gentaz kitap alıntılarını, Eduard Gentaz en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
" Bazı duygular doğuştan mı gelir yoksa evrensel midir? "
Sayfa 10 - Mona yayınları
" Duygularını düzenleyebilen, dikkatini ve davranışlarını kontrol edebilen çocukların duygusal ipuçlarına odaklanma ve dolayısıyla duyguları tanımlama, tanıma ve anlama olasılıkları daha yüksektir. "
Sayfa 73 - Mona yayınları
Reklam
Bazı duygular doğuştan mı gelir yoksa evrensel midir?
Sayfa 10 - MonaKitabı okudu
" Bir ebeveyn; çocuğun karanlık, köpek veya ayrı kalma korkusuna şefkatle, sakinlikle veya öfkeyle tepki verdiğinde, çocuk ebeveynin kendi korkularıyla ilgilendiğini ve önemsediğini öğrenir.. "
Sayfa 87 - Mona yayınları
(Darwin'in ve diğerlerinin yürüttüğü çalışmalar, sonrasında çocuklarda duyguların gelişimiyle ilgili tartışmaları alevlendirmiş ve "Bazı duygular doğuştan mi gelir yoksa evrensel midir? Duyguların gelişimi ne ölçüde bireye ve içinde büyüdüğü kültüre bağlıdır? Tüm çocuklarda doğumdan yetişkinliğe kadar geçen sürede aynı gelişim eğrisi mi görülür?” gibi birçok soruyu gündeme getirmiştir.
Duyguların çeşitli tanımları vardır.Hepsi de bedensel,kişisel,dışavurumcu,sosyal ve bilişsel olmak üzere Farklı nitelikleri vurgular.
Reklam
Duygularım çeşitli tanımları vardır. Hepsi de bedensel,kişisel ,dışavurumcu , sosyal ve bilişsel olmak üzere farklı nitelikler vurgular.Duyguları inceleyen disiplinler, felsefe, psikoloji ve psikiyatri nöroblime, tarihe ve bilişime kadar çeşitlilik gösterir.
Duygular üzerine yapılan tüm bu çalışmalar sonucunda bir fikir birliği sağlanmıştır. Buna göre, duygu, iki aşamalı, hızlı ve geçici bir durum değişikliği olarak tanımlanır; ilk aşamada harici bir olay (gerçek veya hayali) bir tetikleyici ortaya çıkarır, ikinci aşamada ise periferik' sinir sisteminde bir eyleme (gülme, ağlama, tiksinme vb.) ve bilinçli bir duyguya yol açan bir yanıt oluşur.
Ahlaki duygular çocuklarda nasıl oluşur ve bu durum sosyal becerilerini ne derece etkiler?
Reklam
Bebeklerin duygularını duruşlarıyla, sesleriyle ve yüz ifa- deleriyle yansıttıklarımı ve çevreleriyle bu şekilde iletişim kurduklarını ebeveyn doğumdan itibaren gözlemleyebilir. Bebekler sıkıntılarını ve acıktıklarını, altlarının değiştirilmesi gerektiğini, uyumak veya güvende hissetmek istediklerini, kısacası tüm temel ihtiyaçlarını bize ağlayarak anlatırlar. Bu sinyaller, ona bakım verenin davranışlarını miniğin duygu durumuna göre ayarlamasını sağlar.
Duygular üzerine yapılan tüm bu çalışmalar sonucunda bir fikir birliği sağlanmıştır. Buna göre, duygu, iki aşamalı, hızlı ve geçici bir durum değişikliği olarak tanımlanır; ilk aşamada harici bir olay (gerçek veya hayali) bir tetikleyici ortaya çıkarır, ikinci aşamada ise periferik’ sinir sisteminde bir eyleme (gülme, ağlama, tiksinme vb.) ve bilinçli bir duyguya yol açan bir yanıt oluşur.
Çocukların ya da bebeklerin verdikleri tepkiler neye göre oluşur ve aslında neyi ifade eder?
Darwin’in ve diğerlerinin yürüttüğü çalışmalar, sonrasında çocuklarda duyguların gelişimiyle ilgili tartışmaları alevlendirmiş ve “Bazı duygular doğuştan mi gelir yoksa evrensel midir? Duy- guların gelişimi ne ölçüde bireye ve içinde büyüdüğü kültüre bağlıdır? Tüm çocuklarda doğumdan yetişkinliğe kadar geçen sü- rede aynı gelişim eğrisi mi görülür?” gibi birçok soruyu gündeme getirmiştir.