Eleştirel Pedagoji Dergisi

Eleştirel Pedagoji - Sayı 18 (Kasım-Aralık 2011) dergisi
Dergi
5.5/10
2 Kişi
41
Okunma
12
Beğeni
1.005
Görüntülenme

Eleştirel Pedagoji Dergisi Sözleri ve Alıntıları

Eleştirel Pedagoji Dergisi sözleri ve alıntılarını, Eleştirel Pedagoji Dergisi kitap alıntılarını, Eleştirel Pedagoji Dergisi en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Özneliğimizi güçlendirecek heterodox (muhalif) ruhlarımızı ve etnik farklılıklarımızı kutlamak ve keşfetmeye çalışmaktan kesinlikle kaçınmamalıyız.
Sayfa 10 - peter mclarenKitabı okudu
Sanıyorum ki eleştirel eğitimciler kadar çok devrimci an vardır.
Sayfa 9 - peter mclarenKitabı okudu
Reklam
Amerika, zenginler için sosyalizmin, yoksullar için özelleştirmenin olduğu bir ülkedir.
Sayfa 9 - peter mclarenKitabı okudu
Nejla Kurul:
Yapılması gereken, okullar hatta aynı okulun içinde sınıflar arasındaki eşitsizliklerin nedenlerini, buna yol açan neo-liberal eğitim reformlarını tartışmaya açmaktır. Eğitimde demokratik planlamanın, eğitimin bir hak olması nedeniyle kamuca finansmanının, okullar arası ayrışmanın okul düzeyinin, okul bileşenlerinin değil, bir kamu hizmeti olarak siyasal alanın sorunu olarak görülmesi gerektiğinin altını çizmek gerekmektedir. Öğrenciler, öğretmenler, veliler, okul yöneticileri ve kamuoyunun duyarlı kesimlerinin konuya ilişkin bilgilendirilmelerini sağlayacak çalışmalar yapmak gerekmektedir.
neden mi feminist pedagoji?
Feminist pedagoji geniş anlamında toplumsal baskının sorgulanmasıyla ilgilidir. Öğrenme ortamlarında bunların yeniden üretimini ortadan kaldırmaya çalışan eleştirel eğitim geleneğinin önemli bir temsilcisidir. Pedagojinin politik doğasını kabul ederek, daha geniş toplumsal kültürel dönüşüm için özgürleştirici öğrenmeye angaje olan eğitimciler tarafından hayata geçirilmektedir.
Sayfa 61 - fevziye sayılanKitabı okudu
Türkiye cumhuriyetinin asıl hedef kitlesi, ne büyük burjuvazi, ne de orta sınıftı; milletin efendisi ilan edilen köylü idi. Köylüler için kitlesel okuryazarlık seferberliği Millet Mektepleri, Halk Odaları veya Halkevleri, ordudaki Ali Okulu, sonrasında Köy Enstitüleri, köylünün davranış değiştirmesine yönelikti. Davranışlar gelenekselden moderne, dinden bilime, hurafelerden nesnel bilgiye doğru değiştirilecekti.
Sayfa 20 - kemal inalKitabı okudu
Reklam
207 öğeden 211 ile 207 arasındakiler gösteriliyor.