Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Ercümend Özkan

Ercümend Özkanİnanmak ve Yaşamak yazarı
Yazar
8.6/10
41 Kişi
105
Okunma
46
Beğeni
5,8bin
Görüntülenme

Ercümend Özkan Gönderileri

Ercümend Özkan kitaplarını, Ercümend Özkan sözleri ve alıntılarını, Ercümend Özkan yazarlarını, Ercümend Özkan yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Akidenizi her tür şirkten ve Küfürden koruyunuz. Adı ne olursa olsun ve kim ne şekilde izah getirmeye, te'vil yapmaya çalışırsa çalışsın Tevhid akidesi yalnızca Kur'ân'a da yanmalı, başkasına ise asla dayanmamalıdır. Akidesinde Kur'an dışında herhangi bir şeye dayananın dayanağı çürüktür ve dayananını düşürür. Sizi düşürecek dayanağa dayanmayınız. Sağlam akidevi dayanak Kur'ân'la belirlenmiş ve Kur'an'da netleştirilmiştir.
Ercümend Özkan
Ercümend Özkan
Doğruları daha doğrulara rastlamadığı sürece sahiplenip durmanın adına İstikrar denilir.
Ercümend Özkan
Ercümend Özkan
Reklam
İslâm da dindir, diğerleri de dindir. Fakat bilinmelidir ki Allah indinde din yalnızca İslâmdır (Al-i İmran/19). Din gününde yalnızca İslâm ile din’lenenler, İslâmı din edinmelerinden, Allah'ın dinine sahiplenmelerinden râzı olacaklardır, başkaları değil. Ercümend Özkan, İnanmak ve Yaşamak, s.32 (Anlam Yayınları)
368 syf.
9/10 puan verdi
·
443 günde okudu
Başarılı ama bol tekrarlı
Yazar, düşünceleri uğruna hapis yatmış bir insan. Düşüncesi uğruna hapis yatmak ölmek benim okumam için yeterli sebepti. Kitabı zaten Ercüment Beyi tanıyanlar okur sadece popüler bir kitap değil. O yüzden içerik olarak tanıyanlar ne yazdığını bilir. Merak edenler için kitap, müslüman mevcut demokratik sistemde yer edinebilir mi sorusuna cevap veriyor. Kitabin büyük bölümünde gazete röportajlari olduğu için surekli ayni sorular ve cevaplar var. O yüzden sıktı son bölümler. Yazarın dedikleri dogruysa, her müslümanın okuması gereken bir kitap.
Laiklik-Demokrasi ve İslam
Laiklik-Demokrasi ve İslamErcümend Özkan · Anlam Yayınları · 201619 okunma
İslâm, inananlarını Allah'a teslim olmaya çağırırken, demokrasiler insanları hevâ ve heveslerine uymaya çağırıyor. Bu çağrılardaki çelişki sizin de dikkatinizi çekmiyor mu? Laiklik, sokaktaki insanın anlayacağı şekilde ifade edersek, Allah'a "Ya rabbî sen tek büyüksün ama devlet diye bir başka büyük daha var. Bazı hükümlerini bırakıp devletinkine uyacağım. Hüküm sahibliğini aranızda bölüştüreceğim!” demektir
Sayfa 264Kitabı okudu
Sistem öğütür
1990 yılı Şubat ayında Rand Corporation diye bilinen, Amerika'da özel istihbarat elemanlarınca hazırlanan bir rapor yayınlandı. Adı geçen raporda özetle Türkiye'deki laik rejimin İslâm'la çatışmamasi öğütleniyordu. Hatta raporu hazırlayan CIA Ortadoğu sorumlusu Fuller şöyle diyordu: "Liderlerin; Washington, Nehru, Lenin, Gandhi ve Mustafa Kemal gibi liderlerin öldüğünü, bununla birlikte ilkelerinin de öldüğünden" bahisle "Kur'an ve İncil'in yaşadığını" ifade ederek, artık klasik kemalizmin modasının geçtiğini ve bugünkü dünya koşullarında İslâm'la barışık olmanın zamanının geldiğini ifade ile müslümanların siyasi yapılanmalara çekilmesiyle İslâmî tehlikenin bertaraf edileceğini, hele hele bir de bu müslümanlar parlementoya sokulabilirse fevkalade olacağını ifade ediyordu. Ve ardından da parlementoya girmenin akidevi tavizi beraberinde getireceğini ekliyordu.
Sayfa 247Kitabı okudu
Reklam
İnsanlar hayalleri ile yaşayabilirler ama yaşamları hayal değildir . Bu itibarla, birbiri ile 180 derecede zıt (aykırı) görüşleri ve davranış şekilleri ile bir arada yaşayabilmeyi mümkün görebilmek, herhalde eşyanın tabiatını kavrayamamak olsa gerektir." Ercümend Özkan / Laiklik-Demokrasi ve İslam
''Demokrasilerde ‘iyi ve kötüyü, ‘doğru ve eğriyi insanlar, bunların çoğunluğu ve giderek bunların temsilcilerinin çoğunluğu karar verir ve belirler. İslâm’da ise, hasen(iyi) ile kubh(kötü), hak ile bâtıl, haram ve helali belirleme hakkı ve yetkisi yalnızca Allah’a aittir. Bu esâsî bir farklılıktır demokrasilerle İslâm arasındaki. Demokrasiler yeryüzünü ifsad rejimleri iken ve bunu insanları hevâlarına uymasını teşvik ederek yaparken, İslâm yeryüzünün ifsad edilmesine kesinlikle göz yummaz. “Fasid” olarak gördüğü her şeyi kaldırmayı amaç edinen bir devlet düzenidir. Demokrasilerde devlet, insanların levminden çekinirken ve hatta bundan bile çekinmezken, İslâm’da devlet yalnızca ve öncelikle Allah’tan, O’nun azabından çekinir. İnsanları da Allah’ı sevmeye ve O’nun azabından korunmaya (Takva’ya) çağırır. Bunu O’nun bize gönderdiği vahyi açıklayarak ve insanları bu vahye uymaya teşvik ederek yapar.'' Ercüment Özkan - (Laiklik, Demokrasi ve İslam adlı kitaptan)
"Her devirde, her coğrafyada islam kıyamete kadar yaşanacaksa, insanların sorununu çözme kudretinde gönderilmiş ise bu fiilen onu inceleyip, anlamaya çalışmakla elde edilecektir. Aksi taktirde bizler kendi elimizle İslam'ı kovmuş oluruz ve o da bizim hayatımızı terkedip gider ki bugün içinde bulunduğumuz durum anlatmak istediklerimizin görüntüsüdür." {Ercümend Özkan/İnanmak ve Yaşamak}
Reklam
Tasavvuf ayrı bir din?
Velilerin bir pramid şeklinde muhtelif derecelere ayrıldıklarını; bu pramidde en alt tabakadan başlayarak Recebiyyûn, Müfredûn, Asâib, Nukebâ, Nücebâ, Abdal, Efrâd, Evtâd, İmâmân'ın yer aldığını ve tepede ise hepsinin başı olan Kutub (kutb) bulunduğunu belirtiyor. Dolayısıyla "Kutb, bir devirde yeryüzünde mevcut bütün velilerin en büyüğü olup kainât onun otoritesinde zikredilen tabakaları oluşturan veliler tarafından yönetilir" denilmektedir. Bu inanç, eski hind dinlerinde bir dine ait olup, çok tanrılı bir din olan Budizmin, inançlarındandır. Islâm'da ise kainatı tek başına her şeye kadir olan Allah yönetmektedir. Ve yönetiminde de hiçbir ortağı yoktur Allah'ın. Durum böyle olduğuna göre İslâm ile tasavvufun aynı olması mümkün müdür? Tasavvuf gerçekten bir ayrı dindir. Akidesinden, amellerine kadar tamamen İslâm'dan ayrı bir dindir.
Sayfa 20 - Anlam yayınları 1.baskı 1993 ekim
102 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.