Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Erol Erdoğan

Erol ErdoğanN'apsak Bu Gençleri? yazarı
Yazar
8.0/10
32 Kişi
155
Okunma
11
Beğeni
2.084
Görüntülenme

Erol Erdoğan Sözleri ve Alıntıları

Erol Erdoğan sözleri ve alıntılarını, Erol Erdoğan kitap alıntılarını, Erol Erdoğan en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
"Bir eylüldü başlayan içimde Ağaçlar dökmüştü yapraklarını”
Cem olup Hakk'a münacât edelim Nûr-ı Kur'ân ile doğru gidelim Niyazı Mısrî
Sayfa 74
Reklam
"Eylül, güzün başlangıcı olmasından dolayı sükûnet ayı olarak belirir zihnimizde. Hayata dair her şeyin heyecanın, neşesini ve canlılığnı kaybettiğini düşünürüz bu ayda. Ağaçların, ormanların, çimenlerin, hüzün tonlarını kuşanması bize ayrılığı, yalnızlığı hatta ölümü hatırlatır. Solan ve sararan yapraklar sanki saçımızdaki aklar; dalından süzülerek yere düşen yapraklar da gerçekleşmeyen hayallerimizdir."
Araştırmalara göre, saklambaç, ülkemiz çocuklarınca en çok oynanan oyunlar listesinde üçüncü sırada yer alıyor. İlk sırada evcilik ve komşuluk oyunları, ikinci sırada koşma oyunları, dördüncü sırada ise çelik çomak var. Sanıyorum çocukluğunda "Ben saklambaç oynamadım" diyen birisine rastlamak zordur.
"Hepimiz çok renkli doğarız. Aylar, mevsimler, iklimler gibiyizdir. Öyle de olsa her insan, yakın çevresinin terbiyesi, büyürken edindiği korkular, yanlış eğitim, taraf olduğu ideolojiler sebebiyle renklerini birer birer azaltır. Kişide renk azalması, fıtrattan uzaklaşması demektir. İnsan kaybettiğinde mevsimine dönmelidir."
Reklam
Ülkemiz fiziki mekânlarda (ev, bahçe, piknik, sokak, okul...) oynanan oyunlar bakımından da hayli zengin. Türkiye genelinde oynanan oyunların sayısı iki bin civarındadır. Oyun zenginliğimiz dijital oyunlarda alternatif kurgular bakımından fırsatlar sunacaktır. Ayrıca hikâyelerimiz, masallarımız, destanlarımız da, dijital oyunlara ilham olabilecek muhtevaya ve aşamalara sahip.
Çünkü cemreler havaya, suya, toprağa düşse de bir türlü içimize tam düşemiyor...
Şu gençler kendilerini samimice dinleyen ve anlayan, kendileri ile doğal etkileşimde olan, itirazlarını ciddiye alan, kendileri ile yoldaşlık yapan bir toplumda olsalar, o gençlerin her biri gökteki yıldızlar gibi olacak ve çevrelerini de iyileştireceklerdir...
Bazı ailelerin "Bu çocuk niye böyle oldu?" sorusunun cevabını, sanıyorum, izlediği çizgi filmler ve oynadığı dijital oyunlarda bulabiliriz. Oyunlar, oyunlaştırmalar, çizgi filmler, sinema filmleri, müzikler, oyuncaklar, eğitici ve öğretici araçlar gibi iletişim, kültür ve sanat ürünleri modern insan için bilgi kaynağı, tüketici rehberi, karakter ve kimlik modeli durumundadır. Onun için sıklıkla "Oyun kiminse çocuk onundur!" diyorum
504 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.