Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Eugene E. Harris

Eugene E. HarrisSoyağacımızdaki Maymun yazarı
Yazar
8.9/10
7 Kişi
20
Okunma
4
Beğeni
385
Görüntülenme

Hakkında

Dr. Eugene E. Harris is a molecular anthropologist with a background in both genetics and anatomical evolution. He is Professor of Biology at the City University of New York and is an affiliated researcher with the Center for the Study of Human Origins at New York University. He has conducted genetic research on the evolutionary relationships among African baboons and their close relatives - the mangabeys, mandrills and geladas. This research led to the widespread appreciation amongst anthropologists that anatomical features can be potentially misleading when reconstructing the evolutionary trees of our ancestors. Eugene Harris is also one of the earliest researchers to collect and analyze nuclear DNA sequences to study the evolution and origins of modern humans. His research also includes the study of genetic variation in howler monkeys from the Atlantic Coastal Forest in Brazil. Dr. Harris publishes in scientific journals such as Proceedings of the National Academy of Sciences, Molecular Biology and Evolution, Current Biology, Journal of Human Evolution, American Journal of Physical Anthropology and others. His teaching includes courses in human evolution, human anatomy and physiology and musculoskeletal function.
Unvan:
Moleküler Antropoloji Profesörü/Yazar

Okurlar

4 okur beğendi.
20 okur okudu.
1 okur okuyor.
39 okur okuyacak.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Savana hipotezi ve türevleri, çevredeki ısınma ve arkasından gelen kuraklığın Afrika savanasının genişlemesine neden olduğu, bu yüzden ilk kuyruksuz maymun türlerinden bazılarının ormanlık yaşam alanlarını terk ettiğini söyler. Bu türler, savanalarda iki ayak üzerinde yürümeye başlayarak, sonunda insan soyunun başlangıcını oluşturan yeni bir türe dönüştü.
Mitokondriyal genomumuz, hücrelerimizin çekirdeğindeki genomdan çok daha küçüktür. " Bu erken dönem mitokondriyal DNA çalışmalarında dikkati çeken bulgulardan biri, Afrika halklarında genetik varyasyon düzeylerinin Avrupalılardakine ve Asyalılardakine göre daha yüksek olmasıydı (Çok daha büyük boyutlardaki çekirdek genomunu içeren son araştırmalar da bu bulguyu doğruluyor). Bu da Afrikalıların en eski insan popülasyonları ve Afrika’nın türümüzün coğrafi kökeni olduğunun işareti kabul edildi.
Sayfa 79
Reklam
Genomumuzu ve evrimsel geçmişimizi daha iyi anlama çabamız, hayvanlar dünyasının geri kalanıyla aramızdaki sayısız derin bağı sergileyecek bizlere. Charles Darwin'in dediği gibi, "İnsanla daha yüksek hayvanlar arasındaki zihinsel fark, ölçüsü ne kadar büyük olursa olsun, kuşkusuz bir nitelik değil nicelik farkıdır.
Sayfa 216 - Koç Üniversitesi YayınlarıKitabı okudu
Genom bilimi, yakın zamanda, insan soyunda pek çok benzersiz gen kaybının gerçekleştiğini tespit etti. Söz konusu zararlı mutasyonlar genin proteine çevrilme sürecini aksatıyor, bu da proteinin oluşamamasına neden oluyordu. İşlevsiz hale gelmiş bu genlere psödogen veya sahte-gen denir. İnsan ve şempanze soyu birbirinden ayrıldıktan sonra insan soyunda böyle en az seksen işlevsizleşme olmuştu. İşlevsizlesen genlerim en büyük bölümü , bir dizi kokuyu tanıma ve belli acı tatları alma yeteneğimizi elimizden aldı, ayrıca bağışıklık sistemlerimizdeki kimi genleri de kaybettik."
Sayfa 93
Önsöz
Şempanzelerle ortak atamızdan ayrıldığımızdan bu yana süren evrimsel yolculuğumuzda, bazı avantajlar sağlayan bize has özelliklerin nedenini ve nasılını Darwin'den beri anlamak istedik. Darwin'in doğal seçilim diye tarif ettiği mekanizmanın biçimlendirdiği bu insan adaptasyonları hayatta kalma becerimizi, üreme ve çocuklarımızı başarıyla büyütme yeteneğimizi artırdı.
Sayfa 16 - Koç Üniversitesi YayınlarıKitabı okudu
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
216 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
3 günde okudu
Güzel bir bilim kitabı. Evrim ülkemizde biraz farklı anlaşılmış aslında evrim araştırmaları sayesinde tıp alanı için muazam bir bilgi havuzu oluşmasına yol açıyor Dili sade bir eser her okur rahatlıkla okuyabilir
Soyağacımızdaki Maymun
Soyağacımızdaki MaymunEugene E. Harris · Koç Üniversitesi Yayınları · 201720 okunma
251 syf.
9/10 puan verdi
·
8 günde okudu
İnsan evrimiyle ilgili yeni keşifleri öğrenmek için faydalı bir kitap kesinlikle. Ama bir alt yapı istiyor anlamak için özellikle genetik kavramlarına hakim olmak gerekli.
Soyağacımızdaki Maymun
Soyağacımızdaki MaymunEugene E. Harris · Koç Üniversitesi Yayınları · 201720 okunma
251 syf.
7/10 puan verdi
·
Beğendi
Kitabı pek beğendiğimi söyleyemem. Öncelikle kitabı anlamak için evrimsel biyoloji altyapınız olması gerekiyor. Ben genetikçi olduğum halde zaman zaman zorlandım. Insan evrimine kapsamlı bir bakışla bakmıyor, daha çok belirli bakış açılarından homo sapiens ile şempanzeler ve goriller arasındaki yakınlıklara odaklanıyor. Ancak bu da büyük resmi kaçırmanıza neden oluyor.
Soyağacımızdaki Maymun
Soyağacımızdaki MaymunEugene E. Harris · Koç Üniversitesi Yayınları · 201720 okunma