Fatma Acun

Atatürk ve Türk İnkılap Tarihi yazarı
Yazar
Çevirmen
Editör
8.3/10
5 Kişi
39
Okunma
2
Beğeni
1.833
Görüntülenme

Fatma Acun Sözleri ve Alıntıları

Fatma Acun sözleri ve alıntılarını, Fatma Acun kitap alıntılarını, Fatma Acun en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Atatürk'e göre Türk İnkılabı Nedir?
Atatürk, kendi eseri olan inkılabın niteliklerini şöyle vurgulamaktadır: "Türk İnkılabı Nedir? Bu inkılap kelimenin ilk anda ima ettiği ihtilal manasından başka, ondan daha geniş bir değişme ifade etmektedir. Milletin mevcudiyetini idame etmek için fertler arasında düşündüğü ortak bağ, asırlardan beri gelen şekil ve mahiyetini değiştirmiş, yani millet dini ve mezhebi bağı yerine Türk milliyeti bağlarıyla efradını toplamıştır. Altı sene zarfında büyük milletimiz hayat cereyanında vücuda getirdiği bu değişimler herhangi bir ihtilalden çok fazla yüksek olan muazzam inkılaplardandır."
Sayfa 20 - Siyasal Kitabevi
Bilimin karşıtının, başka bir deyişle bilim dışı olanın 19. yüzyılın egemen anlayışıyla din olarak algılanması salt pozitivizme özgü bir anlayış olarak kalmamış, Türkiye'de genel-geçer bir kural olarak sunulmuştur. Bu anlayış dinin bizatihi bilim olarak sunulması kadar anlamsızdır. Ne yazık ki günümüz Türkiye'sinde hala egemen tartışma konularından birinin bu olduğu söylenebilir..
Reklam
Çöküş döneminde Osmanlı Devletinde hanedan dışındaki iktidarı belirleyen temel dinamik, toplumsal güçlerden ziyade; bürokrasi, yeniçeriler ve ulema tarafından oluşturulan geçici ittifaklardan ibarettir.
Sayfa 37 - Siyasal KitabeviKitabı okudu
Mustafa Kemal'e Atatürk soyadı verilmesi
24 Kasım 1934'de Mustafa Kemal'e Atatürk soyadı verilmesi kararlaştırılır. Bu soyadı verilmeden önce Etel, Etealp, Korkut, Arız, Ulaş, Yazır, Emen, Coğaş, Salır, Begit, Ergin, Tokuş, Beşe, Türkata ve Türkatası gibi isimler önerilir. Ancak, Naim Hazım Onat, Türklerin kullandığı Atabey unvanından hareketle Türk'e her alanda atalık etmiş, Türklüğü kurtarmış, istiklaline kavuşturmuş olan büyük Gazi'ye Atatürk denilmesinin uygun olacağını belirtir.
Sayfa 251 - Siyasal Kitabevi
Zamanı ve gerçeklerini erken anlayarak buna uygun yapılanmaları gerçekleştiremeyen toplumlar, kendilerini daima geçmişin muhteşem çağları ile övünmeye âdeta mahkûm etmişlerdir. Türkiye...
Sayfa 38 - Siyasal KitabeviKitabı okudu
Avrupa'da yayılan Rönesans, kilisenin skolastik düşüncesini yıkmış, yerine bilimsel düşünceyi koymuştur.
Sayfa 32 - Siyasal KitabeviKitabı okudu
Reklam
18 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.