Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Gaston Legorburu

Gaston LegorburuHikaye Tasarımı yazarı
Yazar
7.0/10
5 Kişi
12
Okunma
0
Beğeni
562
Görüntülenme

Gaston Legorburu Sözleri ve Alıntıları

Gaston Legorburu sözleri ve alıntılarını, Gaston Legorburu kitap alıntılarını, Gaston Legorburu en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Reklam
"Bu durum aslında bir paradoks. Kimse reklam görmek istemiyor, ama herkes reklamları arayıp, bulup, 'bunu gördün mü?' diye sorarak başkalarına anlatıyor."
Sayfa 72 - MediaCatKitabı okudu
Krizi hikaye tasarımı metodu ile fırsata çevirebilirsiniz
Gelin günümüz piyasasının karşımıza çıkardığı zorluklar karşısında karamsarlığa düşmeyelim ve sanatımızı geliştirelim. Bu dönemi şirketinize yeni bir gözle bakmak için bir fırsat olarak değerlendirebilirsiniz. Yaptığınız işin etrafına bir dünya kurmaya başlarsanız neler olabilir? Peki ya o kurduğunuz dünya müşterilerinizin her birini kişisel olarak etkilerse neler başarabilirsiniz? Tüketiciyle şirketiniz arasındaki her etkileşimde müşteriyi içine çeken deneyimler yaşanır, insanlar sizin dünyanıza dalip hikâyenizin bir parçası olmaya can atarlarsa neler olabileceğini hayal edebiliyor musunuz? Peki ya siz onların hikâyesinin bir parçası olduğunuz zaman, onlar da doğa kanunları gereği sizin hikâyenizin biri parçası olmayacaklar mı? Ortak bir hikâye yaratmanın müşteri katılımı ve marka sadakati konusunda nasıl bir etkisi olacağını düşünün. Bizler bunu, hikâye anlatmaktan (bir reklam tasarlamak) Hikâye Tasarımı'na (bir dünya tasarlamak) geçiş diyoruz.
Reklam
Örgütleyici Fikir ve Dört Sütun
“ Dört sütunu hatırlayalım: Marka Amacı, ürün ve konumlandırma, tüketicinin duyguları ve tüketicinin davranışları. İlk adım içgörü kazanmak, ikinci adım fırsat haritası çıkarmak. Bir sonraki aşamada Örgütleyici Fikri Deneyim Alanı'na uyguluyoruz, kanalların rolünü, hikâyenin bağlantılarını ve yaratmak istediğimiz deneyimlerin tipini belirliyoruz.”
Sayfa 167Kitabı okudu
Hikaye varoluşumuzun, "Buradayım, gör beni", ifadesidir
Herkes hikâyelerle bağlantı kurar çünkü aslında hepimiz birer hikâyeyiz... Bizim için varolmak demek, görmek, yapmak ve bilinmek demektir. Hikâye dediğiniz şey aslında "Buradayım. Gör beni" ifadesidir. Görsel ifadenin en ilkel şekli olan o mağara resimleri de, mağara adamlarının unutulmamak için verdiği uğraşı temsil ediyor. O tasvirler, kamp ateşinin etrafında anlatılan hikâyelerin görsel versiyonudur.
Bizi hikayenin bir parçası yapan eserlere bayılıyoruz!
Hikâye anlatma konusunda uzman olanlar, dinleyicilerle temas kurabilecek güzel bir hikâyenin anahtarının insanların özdeşim kurabilecekleri bir senaryoda yattığını biliyorlar. Ancak dinleyiciler anlatılan hikâyede kendilerini buldukları zaman bir bağlantı kurulabiliyor. Senaryonun ne olduğu önemli değil, canavan yenmek, hayatta kalma mücadelesi, kaybedilen bir aşk, fark etmez. Hangi formatta olursa olsun, insanlar kitap okur, film izler veya bir hikâye dinlerken anlatılan olayda kendilerinden bir şeyler bulmaları şart. Belki hikâyede kendi amaçlarını görecekler, hatta belki kusurlarını ya da eksikliklerini fark edeceklerdir. Önemli olan orada kendilerinden bir parça bulmalarıdır. Zaten hikâyelerin gücü de burada yatıyor. Bir şirket ya da marka olarak sizlerin kurabileceği en güçlü bağ, müşterilerinizin hikâyesinin bir parçası olmaktır, olay bu kadar basit.