Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Graham Lawton

Graham LawtonNeredeyse Her Şeyin Kökeni yazarı
Yazar
8.8/10
92 Kişi
243
Okunma
8
Beğeni
1.214
Görüntülenme

Hakkında

Unvan:
Yazar

Okurlar

8 okur beğendi.
243 okur okudu.
43 okur okuyor.
325 okur okuyacak.
15 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Yıldızlar çıplak gözle bakıldığında beyaz ve sarı görünseler de aslında renkleri maviden koyu kırmızıya kadar değişir. Bir yıldız ne kadar maviyse, o kadar sıcaktır.
Sayfa 20 - Türkiye İş Bankası Yayınları
Gece gökyüzüne bakın; aslında geçmişe bakıyor olacaksınız.
Sayfa 18 - Türkiye İş Bankası Yayınları
Reklam
Hiçbir şey hakkında bir şey söyleyebilir miyiz?
Sayfa 16 - Türkiye İş Bankası Yayınları
Bumba'nın midesi> her şey :D
Orta Afrika'da yaşayan Boshongo halkına göre bizden önce yalnızca karanlık, su ve Büyük Tanrı Bumba vardı. Bir gün şiddetli bir mide sancısı ile kıvranan Bumba güneşi kustu. Güneş suyun bir kısmını buharlaştırınca kara göründü. Sancısı hâlâ dinmemiş olan Bumbanın midesinden sırasıyla ay, yıldızlar, leopar, timsah, kaplumbağa en sonunda insanlar çıktı.
Sayfa 7 - Türkiye İş Bankası Yayınları
seyahat tutkusu
Atalarımız 65.000 yıl kadar önce Afrika'dan ayrılarak tüm dünyaya yayılıp yerleştiler. Fosiller insan yapımı kalıntılar ve genetik çalışmalar. bizlere izlemiş olabilecekleri iki olası rota ve destansı yolculuklarıyla ilgili bilgiler sağlıyor
Neredeyse Her Şeyin Kökeni
Neredeyse Her Şeyin Kökeni
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
256 syf.
7/10 puan verdi
·
Beğendi
·
12 günde okudu
Bilim dergisi tadındaki ufuk açıcı birçok bilgi barındıran "Neredeyse Her Şeyin Kökeni" kitabını severek okudum. Evren, Yaşam, Uygarlık, Bilgi, Gezegenimiz gibi alt başlıklardan oluşan ve "Nereden geldik, nereye gidiyoruz?" mantığıyla bizlere aktarılan pek çok ilgi çekici bilgi bulunmaktaydı. Evrim teorisinin nesnel bulgularla desteklenerek sunulduğu kısımlar güzeldi. Kitap aynı zamanda çizimleri ve taslağıyla okuyucuya görsel bir şölen sunuyordu. Birkaç yeri sıkıcı ilerlese de genel olarak keyifli bir okuma oldu. * * * 1edebiyat1bilim1film grubumuzun Nisan ayı bilim kitabıydı.
Neredeyse Her Şeyin Kökeni
Neredeyse Her Şeyin KökeniGraham Lawton · İş Bankası Kültür Yayınları · 2019243 okunma
256 syf.
9/10 puan verdi
·
15 günde okudu
Neredeyse Her Şeyin Başlangıcı...
Stephen W. Hawking
Stephen W. Hawking
'in önsözü ile başlayan bu kitap aklımıza gelen veya gelmeyen isminde de belirtildiği gibi
Neredeyse Her Şeyin Kökeni
Neredeyse Her Şeyin Kökeni
- ki bu "Şey"tabiri çok yerinde kullanılmış- hakkında alanında uzman kişilerden yapılan alıntı ve atıflarla önemli bir kaynak kitap hazırlanmış. Kitap 6 ana başlıktan oluşmaktadır; 1) Evren 2) Gezegenimiz 3) Yaşam 4) Uygarlık 5) Bilgi 6) İcatlar Bu bölümler de kendi içinde konulara ayrılarak incelenmiştir. Kitabın içerisinde konuları destekleyici bol resim ve çizimler mevcuttur. Bu sayede kitapta yer alan araştırmaya dair konuların kafanızda şekillenmesi ve imgelenmesi kolaylaşmış, anlamaya yardımcı olmuştur. Aynı zamanda görsellerin okumayı eğlenceli bir hâle getirdiği de muhakkak. Hepimiz hep birçok şeyin sıfır noktasını merak ederiz işte bu kitapta; Evren, gezegenler, insan ve hayvanlar gibi yıllardır araştırma konusu olan şeylerin dışında Pişirilen ilk yemekten, röntgenin bulunuşuna, Quantum mekaniğinden, mikrodalga fırınlara, tuvalet kağıdının icadından, göbek deliği pamuğuna kadar çok ilginç ve farklı alanlarda araştırma konularına yer verilmiş. Şunu net söylemeliyim okurken hem eğlendim, hem öğrendim, hem de şaşırdım. Zengin görselleri ile birlikte sürekli bir sonra ki sayfayı merak ederek sıkılmadan ve yorulmadan okuyorsunuz, akıp gidiyor. Bilime en ufacık bir ilginiz ve merakınız olmasa dahi okurken 'Vay Be!' Diyeceğiniz çok şey olacaktır. Unutmayın; her şey bir şeye bağlıdır :). Okumanız ve kütüphanizde bulundurmanız gerektiği kanaatindeyim.
Neredeyse Her Şeyin Kökeni
Neredeyse Her Şeyin KökeniGraham Lawton · İş Bankası Kültür Yayınları · 2019243 okunma
256 syf.
7/10 puan verdi
·
19 günde okudu
Beklentimin altında kaldı.
Şekli, şemali, ciltli, renkli ve cüsseli yapısı her ne kadar kalite algısı yaratsa da kitabı içerik olarak çok beğenemedim. Evrimden, rüzgarın oluşumdan, yazının icadından, penisiline kadar çok fazla konuya değiniyor ama hepsi Wikipedia tarzı hap bilgi şeklinde ve akıcı, sürükleyici bir dili yok. Yazım hataları da zaman zaman rahatsız etti. Stephen Hawking'in giriş yazısı sebebiyle biraz daha saygı uyandırmaya çalışmış olsa da ben genel olarak yüzeysel ve göreceli olarak sıkıcı buldum. Çok fazla konuya değiniyor ama bazılarında aşina olduğunuz genel bilgiler haricinde bir şey ögrenemiyorken, bazılarında da eğer temel bilgiye sahip değilseniz belki çevirinin de mükemmel olmaması yüzünden anlaşılması zor olabiliyor. Yine de görsellik artısı ve geniş yelpazedeki birçok konuya değinmesi bakımından kitaplığınızda bulunması fena olmayacaktır. Hiç bilmediğim bir konuyu buradan okuyarak tamamen öğrendim diyemeyeceksiniz ama en azından bazı keşifler, icatlar ve doğa gerçekleri hakkında giriş seviyesi farkındalık yaratabilir.
Neredeyse Her Şeyin Kökeni
Neredeyse Her Şeyin KökeniGraham Lawton · İş Bankası Kültür Yayınları · 2019243 okunma