Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Hadiye Yılmaz Odabaşı

Hadiye Yılmaz OdabaşıArşiv Belgeleri Işığında Pontus Meselesi yazarı
Yazar
Editör
8.3/10
4 Kişi
12
Okunma
1
Beğeni
516
Görüntülenme

Hakkında

1975 doğumlu Hadiye Yılmaz Odabaşı, 1999 yılında Hacettepe Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü’nden lisans mezunu olmuştur. 2008 yılında Marmara Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi anabilim dalında Yüksek Lisans eğitimini tamamlayan Odabaşı, 2014 yılında Marmara Üniversitesi’nde Türkiye Cumhuriyeti Tarihi alanında doktora eğitimini tamamlayarak Doktor unvanını almıştır.
Tam adı:
Doç. Dr.Hadiye Yılmaz Odabaşı
Unvan:
Öğretim Üyesi, Yazar
Doğum:
1975

Okurlar

1 okur beğendi.
12 okur okudu.
10 okur okuyacak.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Tıpkı bireyler gibi devletler ve onları oluşturan insan toplulukları da içinde yer aldıkları sistemin diğer üyeleri tarafından tanınmaya ve saygı görmeye ihtiyaç duyarlar. Sistemden dışlanmak, aşağılanmak, değersiz kabul edilmek, ulusal onuru yaralayan ve o ulusa mensubiyeti olan tüm bireyleri inciten bir durumdur. Bu nedenle uluslararası sistemin eşit statüdeki üyelerinden birisi olarak, bir örgüte kabul edilmek, bir savunma ittifakının parçası olmak, ya da statüko kurucu bir uzlaşma masasının katılımcıları arasında bulunmak, devletler açısından pozitif bir değer algısına sahiptir.
Sayfa 133
Reklam
Düşman, politik bir kimliğin tahkim edilebilmesi için temel bir ihtiyaçtır. Toplumsal çatışmaların merkezinde ise kimliğin düşmana karşı korunması fikri yatar.
Sayfa 162
Tıpkı her küllenişten doğuşun, koru aleve döndürecek bir ivmeye ihtiyaç duyması gibi, küle dönmüş bir toplumsal rûhun ancak coşku ve neşe ile alevlenebileceği düşüncesi ön planda olunca, törenler, ritüeller, kutlamalar ve bayramlar da doğal olarak bu amaca hizmet etmektedirler.
Sayfa 183
Zıt ve olumsuz içeriklerle beslenerek ulusal kimliğin karşısına konan Osmanlı geçmişi "milletin ezildiği, felaketten felakete sürüklendiği hasta bir memlekette, cahillik, liyakatsizlik, tembellik, dalkavukluk, din istismarcılığı, yenilik ve gelişmeye engel bir din kavrayışı, hile ve fitnenin hüküm sürdüğü" bir dönem olarak tarif edilirken, yeni ulus "manevi zafere ulaşmış, uyanmış, Orta Çağ geleneklerinden sıyrılarak bütün faaliyet sahalarında asrileşmiş, fikriyle, zihniyle medeni, mert ve kahraman" olarak tanımlanmaktadır.
Sayfa 180
1919 yılı 19 Mayıs'ı, "tehlike altında olan vatanın bütünlüğü ve milletin istiklalinin korunması" misyonunun bir var oluş amacı halini almasının başlangıcıdır.
Sayfa 207
Henüz kayıt yok
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
297 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
19 saatte okudu
Eğer bir derede 2 balık kavga ediyorsa oradan uzun bacaklı bir ingiliz geçmiştir der bir kızılderili atasözü. Emperyalizm her zaman kendisinden daha güçlü olmasına katlanamayacağı sömüremeyeceği herşeyi herkesi her ulusu zayiflatmak için planlar yapacaktır. Bu planları boşa çıkaran önce Gazi Mareşal Mustafa Kemal Atatürk ü ve Gazi Milis Yarbay Topal Osman ı rahmetle anıyorum. Ruhları şad olsun.
Arşiv Belgeleri Işığında Pontus Meselesi
Arşiv Belgeleri Işığında Pontus MeselesiHadiye Yılmaz Odabaşı · Atatürk Araştırma Merkezi · 20104 okunma
255 syf.
9/10 puan verdi
·
35 saatte okudu
Millî Mücadele dönemindeki Türk Arap ilişkilerini anlayıp Fransız ve İngilizlerin bölgedeki politik hamlelerini bilerek döneme farklı bir açıdan bakmak isteyen herkesin kesinlikle okuması gereken bir kitap.
Suriye'de İşgal ve Direniş
Suriye'de İşgal ve DirenişHadiye Yılmaz Odabaşı · Dergah Yayınları · 20171 okunma