Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

İbn Acîbe el-Hasenî

İbn Acîbe el-HasenîKısa Surelerin Tefsiri yazarı
Yazar
9.2/10
131 Kişi
606
Okunma
44
Beğeni
4.445
Görüntülenme

İbn Acîbe el-Hasenî Gönderileri

İbn Acîbe el-Hasenî kitaplarını, İbn Acîbe el-Hasenî sözleri ve alıntılarını, İbn Acîbe el-Hasenî yazarlarını, İbn Acîbe el-Hasenî yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Resûl-i Ekrem (s.a.s) Kurân-ı Kerîm’i şöyle tanıtmıştır: “Dikkat edin, önünüze bir çok fitne çıkacaktır; onlardan kurtulmak için tek çare Kur’an‘dır. Onda, sizden öncekilerin halleri, sizden sonrakilerin haberleri mevcuttur. Aranızda çıkacak müşküllerin hükmü ondadır. O, adaletle hüküm verip meseleyi çözer, bitirir. Kur’an, bir oyun ve eğlence değildir. Onun hükmünü terk eden zalimin Allah belini kırar. Onun dışında doğru yolu arayanı Allah sapıtır. Kur’an, Allah‘ın kopmayan sağlam ipidir. Kur’an, en güzel bir zikir ve öğüt kitabıdır. O, dosdoğru bir yoldur. Onu insanların hevâsı eğriltemez. Diller onu okumakla eskitemez. Âlimler ona doyup ilim ve hikmetlerini bitiremez. O, çok okumaktan dolayı eskimez; tadını ve değerini yitirmez. Onun incelikleri bitmez. O herkesi doğru yola ulaştırır. Onunla konuşan doğru söyler. Onunla amel eden sevap alır. Onunla hüküm veren âdil olur. Ona çağıran doğru yola çağırmış olur.” *Tirmizî, Fezâilü’l Kur’ân, 14.
Sayfa 156 - Semerkand YayınlarıKitabı okuyor
“Herkes, hayat sahibi ve her şeyi ayakta tutan Allah’a boyun eğmiştir. Zulüm yüklenen, gerçekten perişan olmuştur.”
Reklam
“Kim bütün varlıkları bir serap gibi görürse o, perdeden geçip bir varlığa yükselir. O, uzaklık ve yakınlık söz konusu olmayan birbirine bitişik bir varlıktır. Ona ulaşan kimse, Allah’tan başka kendisini doğruya ulaştıran göremez. Orada ne hitap vardır ne de hitap et diye bir işaret eden. Kul ilahi huzurda müşahade halinde olduğu için söze ve işarete ihtiyaç yoktur.
Kim Allah’ı tanırsa dili söz söyleyemez hale gelir. Şu ayet bu duruma işaret etmektedir: Rahman’ın azametinden sesler kısılmıştır; orada fısıltıdan başka bir şey işitmezsin.“
“Karşısındakine güzel hitap etmek, güzel edeptendir; bu, insandaki edebin kemâlini gösterir. Güzel edep, insanı doğruya ve kemâle ulaştıran bir vesiledir. Kimin edebi yoksa onun terbiyesi yoktur. Kimin terbiyesi yoksa onun manevî seyri yoktur. Manevî seyri olmayan kimse Allah’a vâsıl olamaz.”
Sayfa 401 - Semerkand YayınlarıKitabı okuyor
"Şöyle de denmiştir: Nankör kimse, Rabb'ine itiraz eder, Allah'ın işlerini kusurlu bulur, sürekli sıkıntı ve musibetleri sayar durur, kavuştuğu nimet ve rahatlıkları unutur."
Reklam
“Âriflerden biri şöyle demiştir: "Dört çeşit ölümle ölmeden Allah'ın huzuruna girilmez. Bunlar, kırmızı ölüm, siyah ölüm, beyaz ölüm ve yeşil ölümdür. Kırmızı ölüm, nefsin kötü arzularına muhalefet etmektir. Siyah ölüm, insanların eziyetlerine tahammül etmektir. Beyaz ölüm, nefsi açlığa alıştırmaktır. Yeşil ölüm ise yamalı elbise giymektir. Yani nefsin kibrini kırmak ve benliğini yok etmektir."
Hayırlı işlerde muvaffak olmak sadece yüce Allah'ın yardımı ile mümkündür 11.cilt
Hazreti peygamber Duha suresini okuyunca sonunda "Allahu Ekber" diyerek tekbir getirmiştir ..böylece bu surenin sonunda tekbir getirmek sünnet olmuştur.İmam Bezzi nin rivayetine göre Resûlullah efendimiz (sallallahu aleyhi ve sellem) bu suresinin ve Nas suresine kadar diğer bütün surelerin sonunda tekbir getirilmesi emretmiştir.
Allah Teâlâ âriflere şöyle hitap eder: Ey ârif kullarım! Ben ihsanlarımı hiç kesmediğime göre nasıl oluyor da benden başkasına ümit bağlanıyor! Ben sizlere her türlü nimetleri yağdırıp dururken, nasıl oluyor da benden başkasına iltifat ediliyor, kalpler yöneliyor?
Sayfa 281 - Bakara sûresi 21-22 âyetlerin tasavvufî işaretleri
1.000 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.