Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

B. N. K.

B. N. K.
@Benmatmazel
Belki de yanlış bir Leylâ
7 okur puanı
Mart 2024 tarihinde katıldı
Bu bir demdir gelir geçer, duyamazsın demedim mi?
Reklam
Birine ait olmak, bir yere ait olmaktan daha güvenli sanırım
Kadın ve erkek, karşılık buldukları bir kalbe bağlanarak dünyada bir adres edinirler. Uzaklara çekip gitseler de, dışarılarda uzun patikalara girseler de yeryüzünde dönebilecekleri, ait oldukları bir nokta vardır. Evliler, nihayette dönebilecekleri bir insan edinirler, kendilerini çağıran çocukları olur.
Sayfa 41
İyi bir evlilik için de iyi olan biriyle evlenmek gerekir. Ama günümüzde bu iyi olan, “en güzel olan” şeklinde değişmiştir. Güzel, varlıklı biriyle evlenmek esas görülür. Böyle olunca insan güzel ve varlıklı olmayı birinci amaç olarak görmeye başlar. Bu da hayatı bir mücadeleye çevirir.
Sayfa 32

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Feminizm, evliliği kadının esareti olarak görür. “Niçin kadın bir erkeğe bağlı kalsın ki?” diye sorar. Böyle düşündüğü için, birbirleri için yaratılan kadın ve erkeği birbirine düşman kılar. Erkek ve kadın düşman olunca hayat bir mücadeleye dönüşür.
Sayfa 32
Üç uyum
İnsanın sağlıklı olması; iç dünyasındaki uyum, sosyal uyum ve mesleki uyum gibi üç şeyle mümkündür. Kendinde bu üç uyumu birleştirmiş kişi sağlıklı bir evlilik de gerçekleştirebilir, bu üç uyumun olmadığı evlilikler ise uzun sürmez.
Sayfa 29
Reklam
“Hangi gülistânın gülüsün?”
Osmanlı'da farklı tarikatlara mensûb olan dervişler bir araya geldiklerinde veya bir yerde karşılaştıklarında tanışmak için "Hangi tarîkattansın?" veya "Kime bağlısın" gibi kaba cümleler yerine, nezâket ve zerâfet kokan şu ifadeleri kullanırlardı; "Hangi çeşmenin suyusun?" "Hangi gülistanın gülüsün?" "Hangi bağın bülbülüsün?" Böylece vuslata vesile olan yolların farklıda olsa, kesiştikleri yerin aynı olduğunu birbirlerine telkin ederler ve benlikten kendilerini korurlardı.
Geçen gün kuzenim (8) şu cümleyi kurdu: İnsan büyüdükçe ruhundaki renkler gidiyor.
C.

C.

@Vusllattt
·
23 Nisan 20:30
"Büyüdükçe yalnızlaşırız..."
Biraz özlem, biraz hüzün’
Hani eski bir resme bakarken Hani yılları sayar da insan Hani gözleri dolar ya birden İşte öyle bir şey
Peygamber Efendimiz bir defasında Hz. Ömer’e, asıl hazinenin altın ve gümüşte aranmaması gerektiğini anlatan şu sözleri söylemiştir: “(Ey Ömer!) Bir kişi için olabilecek en kıymetli hazinenin ne olduğunu sana söyleyeyim mi? O, saliha/iyi kadındır. Kocası ona baktığı zaman içini sevinç kaplar, kocası ondan bir şey yapmasını istediğinde yapar, kocası yanında olmadığı zaman (onun haklarını ve saygınlığını) korur.”{Ebû Dâvûd, Zekât, 32}
137 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.