Hadîs-i Şerif

362 üye · 12 yeni gönderi
Takip
Hadislerle ilgili paylaşımlar.
EY GENÇ, MÜJDELER SANA!
Dünya lezzetini ve eğlencesini terk edip de gençliğiyle beraber Allah'ın tâatına yönelen gence Allah Teâlâ yetmiş iki sıddîkin ecrini verir ve ona şöyle hitâb eder: "Ey şehvetini terkederek gençliğini benim uğrumda feda eden genç! Sen benim yanımda bazı meleklerim gibisin!" (Tirmizi, Zühd, 53, Tuhfetüz-Zakirin, 241)
Sayfa 7·Kitabı okudu
Hadîs-i Şerif
"Bir kişi dini ölçüsünde musibete dûçar edilir; eğer dininde sağlam ise musibeti artırılır, değilse hafifletilir." Tirmizî, İbn Mace
Sayfa 51 - Beka Yayınları·Kitabı okuyor
Hadîs-i Şerif
Her çiçeğin bir mevsimi, her kitabın bir zamanı vardır. Haziranın tadını yeni hikâyelerle çıkarın.
Enes b. Mâlik [r.a] rivayet ediyor: Resûlullah [ﷺ] Ebû Bekir, Ömer ve Osman’la beraber Uhud dağına çıktılar. Dağ altlarında sarsıldı. Resûlullah [ﷺ], ayağını dağa vurarak, “Ey Uhud dur, senin üzerinde bir peygamber, bir sıddık ve iki şehid durmaktadır” dedi. Dağın sarsıntısı hemen durdu. Bunu beyan etmekle Ömer ve Osman’ın [r.a] şehid olacaklarını bildirmiş oluyordu.
Sayfa 230 - Semerkand Yayınları·Kitabı okudu
Hadîs-i Şerif
Allah'ın Nefreti
İslâm, kalbin temizlik ve güzelliğinden kaynaklanan nezâkete de çok ehemmiyet vermiştir. Nitekim Rasûlullah -sallallâhu aleyhi vesellem- insanların kullandığı hiçbir kötü ve kaba sözü mübarek ağızlarına almazlar ve şöyle buyururlardı: "Kıyamet günü, mü'min kulun terâzisinde güzel ahlâktan daha ağır bir şey bulunmaz. Allah Teâlâ, çirkin hareketler yapan, çirkin sözler söyleyen kimseden nefret eder."
Sayfa 141 - Erkam Yayınları, İstanbul 1434 / 2012·Kitabı okuyor
Hadîs-i Şerif

Hadîs-i Şerif Konusuna Benzer öneriler

Hayata Dair22,6bin üye · 907 yeni gönderi
Takip
Filistin4.577 üye · 30 yeni gönderi
Takip
1K6,1bin üye · 53 yeni gönderi
Takip