Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

İbrahim Coşkun

İbrahim CoşkunGünümüz Akaid ve Kelam Problemleri yazarı
Yazar
Derleyen
Çevirmen
Editör
8.1/10
13 Kişi
51
Okunma
3
Beğeni
1.240
Görüntülenme

İbrahim Coşkun Gönderileri

İbrahim Coşkun kitaplarını, İbrahim Coşkun sözleri ve alıntılarını, İbrahim Coşkun yazarlarını, İbrahim Coşkun yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Benjamin Jonstant, ateizmin çıkmaz bir yol olduğunu bir mektubunda şöyle itiraf ediyor: "Bildiğiniz gibi ben artık o gözü pek, bu dünyadan sonra hiç bir şey olmadığına inanan ve bir başkası olmadığı için tadını çıkardığı budünyadan son derece memnun olan bir filozof değilim ... Az ilim, insanı ateizme; çok ilim ise dine götürür...
239 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
4 günde okudu
Ateizm kavramının çeşitli anlamlarını verdikten sonra tarihi süreçte yer aldığı konumu belirtiyor. Sonrasında Hıristiyan ve İslam toplumlarındaki ortaya çıkışın sebeplerini anlatıyor.
Ateizm ve İslam
Ateizm ve İslamİbrahim Coşkun · Ankara Okulu Yayınları · 201119 okunma
Reklam
"Hristiyanlığın üçlü tanrı inancı; insanları Hz.Adem ile Hz.Havva'nın cennette yasak meyveden yemeleri neticesinde işledikleri günahın bütün nesillere veraset ettiğine, bundan dolayı dünyaya gelen her çocuğun günahkar olarak doğduğuna dair inanç, bu inancın gereği olarak çocukların vaftiz edilmesi, Mesih'in cesedinin ekmeğe, kanlarının şaraba dönüştüğüne dair inanç ve buna bağlı olarak gerçekleştirilen ekmek şarap ayini gibi uygulamaları, aklın temel ilkeleri ile bağdaştırmak ve kabullenmek kolay değildir. Hiçbir akıl sahibi yukarıda söylenenlere gönülden inanıp bağlanamaz. Nitekim Avrupa'da insanlar kilisenin baskısının azaldığını hissettikleri bir zamanda, bu inançları eleştirmeye başlamışlar ve bunlardan önemli bir kesimi ateizme yönelmiştir."
Sayfa 117Kitabı okudu
İmandır o cevher ki ilahî ne büyüktür İmansız olan paslı yürek sinede yüktür. Mehmet Akif Ersoy
Sayfa 13 - Kitap dünyası
Müslüman, aklını ve duygularını, teslim olduğu dinin, kendisine çizdiği oldukça geniş alanda ve Allah'ın dışındaki tüm kullukları reddeden bir özgürlükle kullanır. Ruhî gıda ile nefsin arzularını karıştırmaz. İnsanların çoğunluğu, bir şeye doğru ve güzel dese bile o, "uydum kalabalığa" diyemez. Her hangi bir kimsenin sanat saydığı veya güzel dediği bir şeyi, düşünmeden ve inancına danışmadan kabullenemez.
Sayfa 167
Aşk insanı insan yapan aklı fikri ve muhakemeyi yok eder ; çünkü aşk bir çeşit cinnet halidir.
Reklam
Kur'an ve sahih hadislerde aşk kelimesi geçmez. "Sevgi" çoğunlukla " hub" ve "muhabbet" , bazen de "meveddet" kelimeleri ve bunların türevleriyle ifade edilir.
"İçinizdeki bekârları, kölelerinizden ve cariyelerinizden iyi olanları evlendirin. Eğer yoksul iseler, Allah onları Lütfu ile zenginleştirir. Allah lütfu bol olan ve hakkıyla bilendir." (Nur,24/34)
Sayfa 76 - Kitap Dünyası
Deizm'in İç Çelişkisi
Rasyonalistlerin ilâhî dinlere alternatif olarak ileri sürdükleri deizm, dinî hayatın mahiyet ve fonksiyonuna ters düşen bazı anlayışları bünyesinde barındırmaktadır. Âlemle ve insanla ilişkisi olmayan, bir Allah tasavvuru, dinî duygu ve düşünceyi tatmin edemez. İman hayatında; dayanma, bağlanma, teslim olma, dua ve tevbe merkezi bir yer işgal eder. İnsan kendisiyle veya âlemle ilgilenmeyen bir Tanrıya nasıl ve niçin dua etsin? Böyle bir Tanrıya inanmak ne işe yarar?
Sayfa 51
Çocuk neyi sormuşsa ona cevap verilmesi de önemlidir. Soru cevaplandırılmadan önce soruyu sordurtan sebepler öğrenilmeye çalışılmalıdır. Aksi takdirde hemen cevap vermek, çocuğu yanlış anlamalara götürebilir.
Sayfa 14
Reklam
Herhalde İslâm'ın yirminci asrı, Avrupa'nın yirminci asrından çok daha mütekâmil bir seviyede bulunacaktır. Bundan dolayı bizi avrupalılaştırarak eritmeğe çalışmak bir sapıklıktır. Fakat Avrupa'yı bizim içimizde eritip bize benzetmeğe çalışmak bilakis bir görevdir.
Sayfa 43 - Elmalılı Muhammed Hamdi Yazır
Mü'minin hâlet-i rûhiyesi korku ile ümit arasındadır. Mü'min Allah’ı hem haşyet ile duyulan, hem de sevilen varlık olarak tanır.
Sayfa 108 - Hikmetevi Yayınları
Korku ve sevgi hayata yön verir. İnsan, neyi ne derecede seviyor veya neden, ne derece korkuyorsa, o yönde ve o oranda hayatını şekillendirir. Kur'an'a göre insan sevgisi ve korkusunun zirvesinde Allah olmalıdır (bk.Bakara,2/165). Çünkü en çok Allah sevilir ve en çok O'ndan korkulur. Hiçbir şey Allah'ı sever gibi sevilmez ve hiçbir şeyden de Allah'tan korkar gibi korkulmaz. Aslında “Kork, Allah'tan korkmayandan” sözü doğru değildir. Şeytanın, dostlarını korkulu göstermesinden kaynaklanmaktadır. Allah'ın sev dedikleri Allah için sevilir. Emirlerine karşı gelmekten korkulur. Gazabından korkulur, rızasına sığınılır.
Sayfa 108 - Hikmetevi Yayınları
psikolojik bir fenomen olarak sevgi ve korku
Sevgi, insan ruhunun yücelik ve güzellik sezdiği bir şeye meyil göstermesidir. Korku ise sevginin zıddı olup, herhangi bir bilgi veya bilgi emaresine dayanan kötülük beklentisidir. Önce his alanında kendini gösteren sevgi ve onun zıddı olan korku, fikrî olgunlukla birlikte yavaş yavaş manevî alana kayar. Kaynağı ve gayesi iyi tespit edilen sevgi ve korku zamanla gelişir ve yücelir. Allah'a ulaşır, O’nunla karar kılar.
Hikmetevi Yayınları
63 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.