Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Johnjoe McFadden

Johnjoe McFaddenKuantum Sınırında Yaşam yazarı
Yazar
8.8/10
71 Kişi
210
Okunma
4
Beğeni
908
Görüntülenme

Johnjoe McFadden Sözleri ve Alıntıları

Johnjoe McFadden sözleri ve alıntılarını, Johnjoe McFadden kitap alıntılarını, Johnjoe McFadden en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Canlıların yaptığı her şey atomların titreyiş ve kıpırdanışlarına dayanarak anlaşılabilir... Richard Feynman
Sayfa 62 - 'domingoKitabı okudu
Reklam
Ölçüm, kuantum mekaniğinin en gizemli -ve kuşkusuz en tartışmalı- yönlerinden biridir; sizin de aklınıza şu soru gelmiştir kuşkusuz: Neden gördüğümüz her şey, kuantum parçacıklarının yapabildiği bu muhteşem ve tuhaf şeyleri yapamıyor? Çünkü mikroskobik kuantum dünyasında parçacıklar, aynı anda iki şeyi birden yapmak gibi garip davranışlar gösterebilir ama sadece biri onlara bakmıyorsa. O ya da bu şekilde gözlemlenmeye ya da ölçüm yapılmaya başlandığında, tuhaflıklarını kaybederek etrafımızda gördüğümüz klasik nesneler gibi davranmaya başlarlar.
Sayfa 17 - `domingoKitabı okudu
Beta bozunumu
Bütün atom çekirdekleri iki tür parçacıktan oluşur: protonlar ve onların elektriksel açıdan nötr eşleri olan nötronlar. Eğer bir çekirdekte bunlardan biri ya da öteki çok fazlaysa, kuantum mekaniğinin kurallarına göre dengenin tahsis edilmesi için fazladan parçacıkların diğer parçacık türüne dönüşmesi gerekir; yani protonlar nötrona veya nötronlar protona dönüşür ve bu sürece beta bozunumu denir. İşte iki proton bir araya geldiğinde olan budur.; iki proton aynı bileşimin içinde var olamaz, bu nedenle biri beta bozunumu ile nötrona dönüşür.
Sayfa 12 - `domingoKitabı okudu
"yapamıyorsak anlamıyoruzdur" bu tanıma göre, yaşamı anlamıyoruz çünkü henüz onu yapmayı başaramadık
Sayfa 44
Henüz
"Nobel ödüllü fizikçi Richard Feynman, 'yapamıyorsak anlayamıyoruzdur' düsturuyla tanınır. Bu tanıma göre, yaşamı anlayamıyoruz çünkü henüz onu yapmayı başaramadık."
Sayfa 44
Reklam
Ama bir atom çekirdeği gibi davranabilseydiniz, o zaman bir hayalet gibi duvarların içinden bazen geçebilirdiniz.
Sayfa 11 - DomingoKitabı okuyor
bir hücre ya da insan öldüğünde geri döndürülemez biçimde kaybolan şey nedir
Sayfa 43
Isaac Newton
"Dünyanın gözüne nasıl göründüğümü bilmiyorum ama ben kendimi, deniz kıyısında oynayan, arada bir daha pürüzsüz bir çakıl taşı ya da sıradan olanlara göre daha güzel bir deniz kabuğu bularak oyalanan bir çocuk olarak görüyorum ve bu sırada uçsuz bucaksız gerçekler denizi önümde keşfedilmemiş, bekliyor."
Sayfa 347 - Domingo YayınlarıKitabı okudu
We exist because of the ability of protons and neutrons to behave in this quantum counterintuitive way.
Reklam
“..uçsuz bucaksız gerçekler denizi önümde keşfedilmemiş, bekliyor.”
Sayfa 347Kitabı okudu
Kuantum u Sevmek 1
Güneş neden parlar? Güneşin hidrojen gazını yakarak, dünya üzerinde yaşamın devamlılığını sağlayan ısıyı ve ışığı açığa çıkaran bir nükleer füzyon reaktörü olduğunu çoğu insan biliyordur herhalde. Bununla birlikte parçacıkların "duvardan geçmesine" imkan veren çarpıçı kuantum özelliği olmasaydı güneşin parlamasının mümkün olmayacağını bilenlerin sayısı daha azdır...... ..... Isac Newton un ortaya koyduğu kütle çekim yasalarına göre parçacıklar duvarların içinden geçmemeli güneş parlamamalıdır. .... parçacıkların bunu yapmalarına olanak tanıyan şey dalga-parçacık ikiliğidir. ... Ses dalgaları da cisimlerin içinden geçer. Bir atom çekirdeği gibi davranabilseydiniz, o zaman bir hayalet gibi duvarın içinden geçebilirdiniz ...
Dünya anlaşılmayı bekliyor
Dünyanın manyetik alanının bir hayvan tarafından algılanabilmesi için,bu alanın hayvanın vücudundaki bir kimyasal tepkimeyi bir şekilde etkilemesi gerekir.
Oysa yaşam farklıdır: Vücudumuz hasarlı ya da yıpranmış dokuları yenileyerek, yerine yenisini koyarak ve onararak kendini sürekli idame ettirir. Yaşadığımız sürece, gerçekten de kendi kendimizi idame ettirebilen varlıklarız.
Sayfa 335 - Domingo Yayınları 6. Baskı
Einstein konuya şüpheci yaklaşıyordu çünkü dolanıklık, onun ileri sürdüğü, uzayda ışıktan daha hızlı gidebilecek hiçbir etki ya da sinyal olamayacağına ilişkin görelilik kuramını ihlal ediyordu. Ona göre, uzaktaki parçacıklar arasında anlık hayaletimsi bağlantılar olmamalıydı.
Sayfa 16 - DomingoKitabı okuyor
191 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.