Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Juan Ignacio Ferreras

Juan Ignacio FerrerasHızlandırılmış Ateizm Dersleri yazarı
Yazar
8.0/10
25 Kişi
63
Okunma
1
Beğeni
729
Görüntülenme

Juan Ignacio Ferreras Sözleri ve Alıntıları

Juan Ignacio Ferreras sözleri ve alıntılarını, Juan Ignacio Ferreras kitap alıntılarını, Juan Ignacio Ferreras en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
– Neyi okuması gerektiğini bile bilmeyen müminlerle bu kadar tartışma yeter. Biz ateistlerin, size okuma zahmetine katlanmayacağınız kitaplar önermekle vakit kaybetmemizin anlamı yok. Bu nedenle ben sizden bir kaynakça istiyorum. Bakalım, Kuantum mekaniği konusunda neler okumuşsunuz... – Doğrusu, beyefendi... – Hiçbir şey mi? Galiba hiçbir şey! Öyleyse ne insanın ne de evrenin kökeninden söz etmeye hakkınız var sizin. Bir başka deyişle bu konuda bana söyleyeceklerinizin hiçbirinin en ufak değeri yok.
Dayı çok sert giriş yaptı :D
Evet, hükümetin bizi yazmaya yönelttiği şeyin sonucu bu işte. Hani şu liberal, dolayısıyla da tanımı gereği, özelleştirmelerin bayraktarı olan, ama yurttaşların inancını bir bakıma kamulaştıran hükümetin.
Reklam
Altıncı Ders
Genel olarak, dinin toplumsal olarak baskın olduğu yerlerde bilimi yok etmek pahasına teoloji her şeye kadir bir konuma yükseltilmiştir. Çok daha nadiren tersi olduğunda ise, Yunan'da olduğu üzere bilimler serpilip, akılcı düşünce gelişebilmiştir.
– Değerler olmazsa dünya yaşanacak yer olmaktan çıkar. – Hayır, söz konusu değerlerin yaşamaya engel olduğunu fark edin artık. Değer, ideal veya inançlar doğar, gelişip veya gelişmeden kalıp ölür. Şu anda olan da bu.
Beşinci Ders
İlerleme kaydeden ussallık, modernlik karşısında gösterilen direniş inancı köktendinciliğin kucağına Düşmek zorunda bıraktı. Akla karşı birtakım makul gerekçeler getiremediği için akıldışlığa, imana başvurmak zorunda kaldı.
Reklam
Farklılık ve güçlük, ateistler için dogmalar ve vahyedilmiş hakikatler diye bir şeyin bulunmamasından kaynaklanıyor. Onların yerine ateizmde, insanoğluna ve insanoğlunun evrenin kalanıyla ilişkisine dayalı bir ahlaka ulaşan bir dizi düşünce ve akıl yürütme vardır. Ateizm, özgül öğretisi olmayan bir "izm"dir; başkalarının, yani fizikçiler, kimyacılar, biyologlar, jeologlar, sosyologlar, antropologlar, tarihçiler ve dünyanın diğer araştır­macılarının düşünce ve keşiflerinden beslenir ateizm. Entelektüel bakımdan kimsenin otoritesine sığınmayan ateizm, dörtbaşı mamur bir öğretiye dönüşme tuzağına düşmez ve, böylelikle, düşüncesini dogmatikleştirme eğiliminden kurtulma­yı başarır. Ateizmin özgün yanı, terimin etimolojik anlamıyla, laik bir ahlakının olmasıdır: laik, köken olarak, sınıfsız anlamda halka ait demektir.
Sırf dinsel olan bir ahlak tanrı adına cinayet işler; laik olan bir ahlak ise öldürmek için hiçbir neden bulamaz. İki anlamlı istisna ABD ve Vakitan dışında, uygar ülkelerin çoğunda ölüm cezasının kaldırılmasının nedeni budur.
274 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.