Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Louis I. Kahn

Louis I. KahnÖğrencilerle Söyleşiler yazarı
Yazar
9.0/10
4 Kişi
23
Okunma
2
Beğeni
1.189
Görüntülenme

Louis I. Kahn Gönderileri

Louis I. Kahn kitaplarını, Louis I. Kahn sözleri ve alıntılarını, Louis I. Kahn yazarlarını, Louis I. Kahn yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Öğrenmemiz gereken üçüncü boyut, mimarlığın aslında var olmadığıdır. Var olan tek şey bir mimarlık yapıtıdır. Mimarlık ancak zihinde var olur. Bir mimarlık yapıtı ortaya koyan kişi, onu mimarlığın ruhuna bir adak olarak ortaya koyar... ne üslup ne teknik ne de yöntem tanıyan bir ruhtur bu. Bu ruh sadece kendini sunacak olanı bekler. Mimarlık vardır ve ölçülemez olan cisimleşmesidir.
"Günes binaya çarpana kadar binanın ne kadar muhteşem olduğunu bilmiyordum” Mimar:
Louis I. Kahn
Louis I. Kahn
Reklam
Çünkü doğanın aksine, insanın seçme hakkı vardır.
Sayfa 30 - YEM KitabeviKitabı okudu
Güneş ışığının sarı, gölgenin mavi olduğu bir dönemde yetiştirildim ben. Ama şimdi ışığın beyaz, gölgenin siyah olduğunu görüyorum açıkça.
Sayfa 12 - YEM KitabeviKitabı okudu
Mimar tasarladığı binada, belirli bir insan etkinliğine ait belirli bir doğayı bulur.
Bir müzisyen olsaydım ve valsi ilk icat eden kişi olsaydım, vals hiç de bana ait olmazdı, çünkü ben müzikal yapısının dört üçlük ritme dayalı bir doğası olduğunu söyledikten sonra herkes bir vals besteleyebilir.
Reklam
Köprü fiziksel değildir, ancak ruhen var olmak zorundadır. Kalıcılığı buna bağlıdır.
Her şeyi bir araya getirdiğim anda burası bir kutsal mekân haline geldi ve ihtiyaç fazlası bir mekân olmaktan çıktı.
Bir eser yaptırdığı zaman içerisinde geçerlidir. Onu var eden gerçeklerin kavranması başka bir dönemde yapılacak bir esere esin kaynağı olabilir.
Louis I. Kahn
Louis I. Kahn
Bir profesyonelden söz ediyorsak, bir şeyin doğasını bulmaktan bahsediyoruzdur diyeyim. Mimar, tasarladığı binada, belirli bir insan etkinliğine ait belirli bir doğayı bulur.
Sayfa 53 - YEM, 2014Kitabı okudu
Reklam
(…) bugün birçok insan makineye çok fazla güvenme eğiliminde. Makineyi ellerindeki en büyük güçten, mimarlıktan asla ayırmamaları gerekiyor. Sonra mimarlıksız bir şehirde, şehir olmayacak bir şehirde yaşar bulabiliriz kendimizi.
Sayfa 26 - YEM, 2014Kitabı okudu
Gabor'a sordum: "Sence etüt okulu nedir?" Dedi ki, "Bence etüt okulu gelinen bir yerdir. Gidilen bir yer değil, gelinen bir yerdir. Ruhen geldiğin bir yer olmalıdır, gittiğin bir yer değil."
Sayfa 21 - YEM, 2014Kitabı okudu
Bir mimarın profesyonel olarak gösterebileceği daha büyük bir yarar bilmiyorum, her binanın bir insan kurumuna, hangisi olursa, hükümet, ev, öğrenim, sağlık ya da eğlence, hizmet etmesi gerektiğini anlamaktan başka.
Sayfa 16 - YEM, 2014Kitabı okudu
Yaşamın amacı ifade etmektir... nefreti ifade etmek... sevgiyi ifade etmek... tamlığı ve beceriyi ifade etmek... ele gelmeyen tüm o şeyleri ifade etmektir.
Sayfa 15 - YEM, 2014Kitabı okudu
Duvar insana iyi hizmet etti. Kalınlığı ve dayanıklılığıyla insanı yok olmaktan korudu. Ancak kısa zaman sonra, dışarıya bakma arzusu insana duvarda bir delik açtırdı, duvarın çok canı acıdı, ve dedi ki, "Ne yapıyorsun bana? Ben seni korudum, sana kendini güvende hissettirdim sense şimdi gelmiş bana bir delik açıyorsun!" Ve insan cevap verdi: "Ama bakmak istiyorum! Harika şeyler görüyorum, ve onları gözlemek istiyorum."
Sayfa 14 - YEM, 2014Kitabı okudu