Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Michel Beaud

Michel BeaudKapitalizmin Tarihi 1500-2010 yazarı
Yazar
8.4/10
17 Kişi
77
Okunma
5
Beğeni
1.138
Görüntülenme

Michel Beaud Gönderileri

Michel Beaud kitaplarını, Michel Beaud sözleri ve alıntılarını, Michel Beaud yazarlarını, Michel Beaud yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
448 syf.
3/10 puan verdi
·
8 günde okudu
Avrupa kafasıyla Kapitalizm Tarihi
Kapitalizm'in orta çağ Avrupasında doğuşundan günümüz Dünya'sına yayılışına öyküsünü çokta akıcı olmayan yer yer yoran bir uslüpla anlatılıyor. Kitapla ilgili tespit ve notlarım. 1- Dili bana ağır geldi. İçerdiği birçok istatistik araştırmacılar için iyi olsa da genel okuyucu için maalesef sıkıcı ve tempo düşürücü. Kitap 450 sayfa.
Kapitalizmin Tarihi 1500-2010
Kapitalizmin Tarihi 1500-2010Michel Beaud · Yordam Kitap · 201671 okunma
Emperyalizmden küreselleşmeye
“Kapitalizmin geliştiği uluslar var, uluslar arasında rekabet var. Her ne kadar ulusal kapitalizmler arasında karşıtlık olsa da sadece ona indirgenemez. Kapitalizmin büyük hareketiyle ayrışan ve yeniden oluşan sınıflar var. Her sosyal formasyonda kendine özgü mücadeleler ve ittifaklar var. Stratejik sınıf ittifaklarını ve güç dengelerini barındıran bir egemenlik aracı olarak devlet var. Fikirler inançlar,dinler,asla istikrara kavuşmayan bilgi ve cehalet ikilisi,ideolojiler var; ırkçılık,milliyetçilik,militarizm, egemen olma düşüncesi ve kazanç hırsı var”
Sayfa 193 - Yordam KitapKitabı okudu
Reklam
154 syf.
7/10 puan verdi
·
16 saatte okudu
Tez Yazma Sanatı - Michel Beaud
Bilimsel araştırma süreçlerini gösteren bir kitap. Tabi bu kitap yirmi yıl önce basıldığı için, günümüzdeki üniversite öğrencisine pek hitap etmiyor. Tez yapımında detaylı bir yol göstermekten ziyade, tez hakkında diğer tez-yazım klavuzlarında varolan genel-geçer bilgileri veriyor. Ama ben bu kitabı okurken, kafamda tek bir soru vardı: Sadece teorik olguları sistematik bir dosya halinde birleştiren tezler, başarılı tezler midir? Yazar buna ''hayır, başarısız tezlerdir'' diye cevap veriyor. Ben, aradığım sorunun cevabını bulduğum için kitabı beğendim. Yazar, iyi/başarılı bir tezin, emprik-teorik dengesini sağlamış tez olduğunu söylüyor. Emprik dediğimiz şey belli: Sosyal olguların belli bir metod (anket vs.) dahilinde toplanıp ham veri haline getirilmesi + bu ham verileri istatistik programlarında kullanarak işlenmiş veri haline getirilmesi + analiz programlarında analiz edilmesi. Aslında bir araştırmanın emprik boyutunu ortaya koymak için; bilgisayar bilimlerine ve temel istatistik bilimine hakim olmak gerekiyor. Ki yumuşak karnım burası: Bilgisayar bilimlerine vakıf birisi değilim, maalesef. Bundan dolayı istatistiksel analiz süreçlerini pek beceremiyorum. Neyse, kitaba dönecek olursak, üniversite öğrencilerinin bu kitabı okumasını gerek yok, çünkü piyasada daha iyi tez yazım kılavuzları var. Ama vaktiniz varsa okuyun tabi. Puan olarak 7/10 veriyorum. Sosyal bilimcilerin ise okumasını tavsiye ederim.
Tez Yazma Sanatı
Tez Yazma SanatıMichel Beaud · Söylem Yayınları · 20017 okunma
Aynı şekilde bir konuyu, az çok iyi düzenlenmiş dosyalar halinde olgusal bilgileri bir araya toparlayan tezler de iyi tezler değildir. Bu yüzden birinci ''teorik'', ikinci tezlere ''amprik'' demek yanlıştır. Bunlar genellikle başarısız tezlerdir. Bu kadar. İyi bir tez veya iyi bir araştırma teori ile emprik arasında doğru bir dengeyi gerektirmektedir.
Bir sınıfın diğer bir sınıf üzerinde hakimiyetinin yeniden kurulması ya da sürüp gitmesi nasıl engellenecektir?Bütün bu sorunlar,her ulusal sosyal formasyonun tarihine,yapısına,mevcur durumuna göre farklı biçimler alıyor.
Sayfa 333Kitabı okudu
Reklam
Ford'da kaynakçı Phil Stallings
Gürültüyle başa çıkılmaz.Bağırıyorsunuz ve aynı anda bantı gitmesi gereken yere itiyorsunuz(...)Size gurur mu lazım?İstediğiniz yere koyun.Ben onu pul koleksiyonumda kullanıyorum.
Sayfa 314Kitabı okudu
Engels'e göre''Marx'a borçlu olduğumuz iki büyük buluş,materyalist tarih anlayışı ve artık değer teorisi sayesinde kapitalist üretimin üstünü örten sır perdesini kaldırmasıysı(...)Onun sayesinde sosyalizm bir bilim haline geldi.Artık''ütopik sosyalizm''karşısında ''bilimsel sosyalizm''vardı.
Sayfa 185Kitabı okudu
Marx
işçinin kapitaliste sattığı emek değil,çalışma gücüdür.Bu işgücünün değeri de işçinin ve ailesinin yaşaması için gerekli olan giderlerdir.Ve işçi kendi çalışma gücünün değerinden daha büyük bir değer üretmek zorunda bırakıldığı için bir artık değer üretmiş oluyor.
Sayfa 181Kitabı okudu
Marx
Proleterler daha önceki kendi mülk edinme tarzlarını ve böylece daha önceki bütün mülk edinme tarzlarını ortadan kaldırmaksızın toplumun üretici güçlerinin efendisi olamazlar.
Sayfa 179Kitabı okudu
Reklam
Zira,bir halkın zenginliğini arttırmanın sırrı,sefillerin sayısını arttırmaktan başka bir şey değildir.
Rahip Raynal
Gerekirse şu kalleş zenginleri asın ve haysiyetinizi koruyun!
Tüm yurttaşların az çok bir servet var mı?Herkes az ya da çok,ama belirli bir yaşam rahatlığına sahip ve yedi sekiz saatlik bir çalışmayla kendilerinin ve ailelerinin ihtiyaçlarını rahatça karşılayabiliyor mu?Eğer öyleyse olabildiğince mutlu sayılırlar.
104 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.