Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Mohammad Reza Djalili

Mohammad Reza Djalili100 Soruda İran yazarı
Yazar
7.8/10
13 Kişi
43
Okunma
3
Beğeni
637
Görüntülenme

Mohammad Reza Djalili Gönderileri

Mohammad Reza Djalili kitaplarını, Mohammad Reza Djalili sözleri ve alıntılarını, Mohammad Reza Djalili yazarlarını, Mohammad Reza Djalili yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
328 syf.
·
Puan vermedi
İranlılar kimdir? İran’ın ve İslam devriminin kısa tarihi, Devrim Muhafızlarının rolü nedir ? İran’ın yönetim sistemi nasıl işlemektedir ? ABD ve İsrail İran’a silâh yardımı yaptı mı ? (İran Gates Skandalı ). İran’da İnsan hakları ve kadınlara bakış nasıldır? İran gençliğinin rahatsızlıkları nedir? Uyuşturucu kullanımı nasıldır ? Orta Doğu’da güç dengelerinde İran’ın yeri nedir? Neden İran Azerbaycan’a uzak, Ermenistan’a yakın? İran Şii Hilali nedir ? İran Diasporası Nedir ? Türk-İran ilişkileri ne durumda, gelecekte neler olabilir ? Bütün soruların cevabını gerçeklikle ele almış bir kitap.
100 Soruda İran
100 Soruda İran
100 Soruda İran
100 Soruda İranMohammad Reza Djalili · Bilge Kültür Sanat · 201722 okunma
“İran, Batılılara yakın Arap yöneticilerin - özellikle Mısır'ın- düşmesinden sevinirken, Suudi Arabistan tam tersine derinlemesine endişe ediyordu..."
Sayfa 224Kitabı okudu
Reklam
“İran'da İslam'ı inkar bir erkek için idama kadar gidebilir, kadınlar ise müebbet hapis ile cezalandırılır. Sünnilerin İran'ın başkentinde hiçbir ibadet yeri bulunmamaktadır..."
Sayfa 174Kitabı okudu
“Ne yazık ki, ülke dışında başarıya ulaşmış büyük yapımcıların İran filmleri, İran'da çok ender gösterime sokulmaktadır. Ülkedeki sinema salonları daha çok halka yakın ve hükümetin desteklediği siyasi ve dini propaganda filmlerini sunmaktadır..."
Sayfa 138Kitabı okudu
“İran'da yasal olarak, Batılı anlamda gerçek bir siyasi parti yoktur. İktidar bütün tarihi akımları yasaklamış ve dışlamış olduğundan, siyaset sahnesi sadece İslamcıların tekelindedir..."
Sayfa 124Kitabı okudu
“İslam Cumhuriyeti ismiyle tezat içermektedir. Cumhuriyet, aslında halk egemenliğine gönderme yaparken , İslam, ilahi egemenliği esas almaktadır ki bu ikisi tezat teşkil eden ifadelerdir. Zaten İran, Allah'tan çıkmış olduğu varsayılan iktidarın ruhban sınıfı denen dini otoritenin elinde bulundurduğu bir teokrasidir. Ama rejimin bir anayasası olduğundan bu özel türden bir teokrasidir..."
Sayfa 109Kitabı okudu
Reklam
“İran, 87 puanla Suriye ile birlikte ve hemen Çin'in altında internet özgürlüğüne saygı göstermeyen ülkeler arasında ikinci sırayı almaktadır. Sosyal ağlar, İran rejiminin başka belasıdır. YouTube, Facebook ve Twitter gibi siteler 2009 gösterilerinden beri bloke edilmiştir..."
Sayfa 102Kitabı okudu
“ İslam devriminden beri idam edilen eşcinsellerin sayısının dört binden fazla olduğunu tahmin edilmektedir. Ahmedinejad'ın iktidara gelmesinden beri atmosfer daha da ağırlaştırılmıştır. Son yıllarda, Türkiye dahil pek çok Batılı ülke İranlı eşcinsellere sığınmacı statüsü tanımıştır..."
“Fars Edebiyatındaki eşcinsellik biçimi, olgun yaştaki erkeklerin, kadınlara duydukları arzunun kaybolması söz konusu olmadan erkek ergenlere karşı cinsel olarak yatkınlık duyabileceği bir oğlancılıktan bahsetmektedir. Erkek çocuğun ilk sakalları çıktığı an arzu edilebilirliği de ortadan kaybolmaktadır..."
“Fars edebiyatı sık sık eşcinselliğe pozitif göndermede bulunmaktadır. Eşcinsel erotizm gazellerin neredeyse tek aşk konusu ve Fars aşk şiirinin büyük kısmını oluşturan en önemli güdüsüdür..."
Reklam
“Bugün İran feminist hareketinde bir kırılma vardır: Bir yanda laiklik isteyen şehirli orta sınıf kadınlar, öte yanda dini değerlere daha fazla bağlı geleneksel ortamların kadınları. Ama rejim tarafından dayatılan zorlamalar karşısında her iki eğilim bir araya gelerek, cinsiyet eşitsizliğini ve kadının sadece eş ve anne rolüne indirgenmesini reddederek yakınlaştılar..."
1979 Aralık'ında kabul edilmiş olan İslam Cumhuriyeti Anayasası kadınların statüsü bakımından son derece muhafazakardır. Giriş bölümünde, kadının önemini birey olarak değil, metne göre ‘esas görevi' olduğu anne statüsüne göre tanımlamaktadır.."
“İran yolsuzlukta 175 ülke içinde 136. sıraya yerleşmiştir. ‘İman, dindarlık ve her türlü yolsuzluk ve yozlaşma belirtisine karşı mücadele üzerine dayanan manevi faziletlerin gelişmesine uygun bir ortam yaratılmasına' katkıda bulunması gerektiğini söyleyen İslam Cumhuriyeti Anayasası'nın 3. Maddesine bakılırsa şaşırmamak elde değildir..."
Eski Mücahidin üyeleri eski teşkilatlarına karşı besledikleri 'gizli sempatiden' dolayı idam edildiler. Sol militanlar ise 'döneklikten' dolayı aynı akıbete uğradı. İdam edilenlerin cesetleri "Kafiristan" ve "Lanetabad" olarak adlandırılan terkedilmiş bir bölgeye gömüldü.
82 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.