Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Muhammed Süheyl Takkuş

Muhammed Süheyl TakkuşEmevî Devleti Tarihi yazarı
Yazar
6.5/10
2 Kişi
16
Okunma
0
Beğeni
489
Görüntülenme

Hakkında

Muhammed Süheyl Takkuş, Araştırma - İnceleme, İslam, İslam Tarihi kategorilerinde eserler yazmış bir yazardır. Başlıca kitapları alfabetik sırayla; Emevi Devleti Tarihi, Veciz İslam Tarihi olarak sayılabilir. Muhammed Süheyl Takkuş kitapları; Hikmetevi Yayınları, Ma'ruf Yayınları aracılığıyla kitapseverlerle buluşmuştur. Muhammed Süheyl Takkuş tarafından yazılan son kitap "Veciz İslam Tarihi", Ma'ruf Yayınları tarafından okurların beğenisine sunulmuştur.
Unvan:
Yazar

Okurlar

16 okur okudu.
1 okur okuyor.
11 okur okuyacak.
1 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
“Hüseyin’in Kûfe’ye doğru yola çıkma kararı isabetli miydi?”
Bu meseleye siyasî ve askerî açıdan baktığımız zaman bu hareketin hatalı olduğunu görürüz. Çünkü bu tarz bir çıkış ile zaferin elde edilmesi ve Emevî düzeninin düşürülmesi çok zor hatta imkânsızdı. Kuvvetle muhtemel ki Hüseyin, siyâsî ve askerî durum hakkında da kafa yormuştur. Ancak şu da bir gerçektir ki zaferden daha çok ölümün ihtimal dâhilinde olduğunu gördüğü böylesine bir ortamda, onun öldürülmemesi ve zafer elde etmesi uzak bir ihtimaldi. Ayrıca vefasızlıklarını bildiği hâlde Kûfe halkına güvenme konusunu da iyi değerlendirememiştir.
Hikmetevi YayınlarıKitabı okudu
İslâm dünyasında kargaşanın hâkim olduğu bir dönemde Abdülmelik hilâfet görevini üstlenmiştir. Yapmış olduğu çalışmalar sonunda o, devleti bu sıkıntı ve kargaşadan kurtarmış ve sarayını, kendisinden önceki hiçbir halifenin yapmadığı kadar sağlam temeller üzerine kurmuştur. Bu sebeple de Emevî Devleti’nin ikinci kurucusu olarak kabul edilmiştir.
Sayfa 84 - Hikmetevi YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Tevvâbûn hareketinin üyeleri, hurûc için belirledikleri 5 Rebîü’l-Âhir 65/Kasım 684 tarihinde Nahîle’deki karargâhlarından çıktılar. İntikam yürüyüşlerindeki ilk durakları ise Kerbelâ’daydı. Orada, Hüseyin’in kabrine vardılar, onun için Allah’tan rahmet dilediler, ağladılar ve onu yalnız bıraktıkları için tövbe ettiler.
Sayfa 87 - Hikmetevi YayınlarıKitabı okudu
Ömer b. Abdülaziz
Onun dönemi, Emevî tarihinin en iyi dönemi olarak görülür. Hatta bazı tarihçiler onu, Râşit Halifeler döneminin tamamlayıcısı olarak görmüştür.
Sayfa 166 - Hikmetevi YayınlarıKitabı okudu
İdare ya da divanlar konusunda Muâviye zamanında, Bizans ve Fars medeniyetleriyle fazlaca irtibata geçilmesi sebebiyle yönetim sisteminde görülen değişikliklerle birlikte sürekli bir gelişme olmuş ve ileriye doğru hızlı adımlar atılmıştır. Zira Muâviye, idare alanında Ömer b. Hattâb’ın başlattığı fakat son şeklini veremediği icraatları sürdürmek istemiştir.
Sayfa 52 - Hikmetevi YayınlarıKitabı okudu
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
256 syf.
7/10 puan verdi
·
29 saatte okudu
Muhammed Süheyl Takkuş, ön sözde yazdığı şu ifade ile kitapta Emevîlere dair nasıl bir bakış açısı sunacağını bence peşinen belirtmiştir: “Emevî tarihi etrafında iftiraların bolca dolaştığını ve onlara karşı insaflı davranılmadığını ifade etmek, Emevî idarecilerinin örnek insanlar olduğunu söylemek anlamına gelmez. Çünkü her devletin, lehinde
Emevî Devleti Tarihi
Emevî Devleti TarihiMuhammed Süheyl Takkuş · Hikmetevi Yayınları · 201913 okunma
256 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
6 günde okudu
Kendi zamanında yaşanan bazı olumsuz gelişmelerden ötürü genellikle pek çok kimse tarafından sevilmeyen ve bu yanlış icraatlarıyla anılan Emeviler hakkında objektifliği savunarak daha mutedil bir tarafı seçmekte yazar. Yanlışları olsa da atılan iftiraları yersiz bulmakta. Her ne olursa olsun iyisiyle kötüsüyle artık İslam Tarihine mâl olmuş bir dönemdir Emeviler.
Emevî Devleti Tarihi
Emevî Devleti TarihiMuhammed Süheyl Takkuş · Hikmetevi Yayınları · 201913 okunma