Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Mustafa Atasoy

Mustafa AtasoyHormon yazarı
Yazar
9.6/10
25 Kişi
84
Okunma
13
Beğeni
1.784
Görüntülenme

Hakkında

Manisa’nın Alaşehir ilçesinde doğdu ve ilkokulu orada bitirdi. Ortaokulu Bornova Anadolu Lisesi, liseyi ise Ankara Fen Lisesi’nde okudu. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu. İstanbul Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Göz Hastalıkları ihtisasını tamamladı. Nazilli, Denizli ve Antalya’da çalıştı. 1996 yılında ülkemizde “fako” yöntemi ile katarakt ameliyatlarını uygulayan az sayıda göz cerrahından biriydi. İlerleyici keratokonus hastalığı için yapılan “intrakorneal ring” ameliyatlarında bugün artık standart kabul edilen “Ferrara-Keraring” kornea-içi halka türünü 2003 yılında ülkede ilk olarak uyguladı ve 2005 yılı Ulusal Kongre’de bu ameliyata ait 2 yıllık ilk olgu serisini sundu. Lazer yapılamayan yüksek numaralı kırma kusurlarında, katarakt ameliyatında olduğu gibi göz merceğini çıkarmaksızın ikinci bir mercek yerleştirme esasına dayanan “Artisan Fakik IOL” ameliyatlarını 2002 yılında ülkede uygulayan tek göz hekimiydi. 2011-2013 yılları arasındaki hastalık ve iyileşme yolculuğunu ise bir misyon mesajı olarak algıladı. 2013 yılında “keşfettiği” metilasyon kavramının izinden giderken Fonksiyonel Tıp’la tanışıp online eğitimler almaya başladığında, aradığını bulduğunu anladı ve çok sevdiği göz cerrahisini bırakıp Fonksiyonel Tıp’a yönelme kararı aldı. 2015 Haziran’ında uygulamaya koyduğu bu karar sonrası Amerika’ya giderek IFM (Institute for Functional Medicine), A4M, (American College for Anti-aging Medicine), AFMA (American Functional Medicine Association) ve ICIM (International College of Integrative Medicine) gibi çok sayıda kurum ve kuruluşun eğitim, kurs, sempozyum ve seminerlerine katıldıktan sonra, Türkiye’de Fonksiyonel Tıp adına yıllardır hayal ettiği ilk küçük bayrağı dikmek için “Fonksiyonel Tıp” kitabını yazdı. Doğa’da, dostlarıyla, köpeğiyle ve bisikletiyle olmak ve mesleğine ilişkin küçük keşifler yapmak onu mutlu eden şeylerdir. Eğitimi: Bornova Anadolu Lisesi, Ankara Fen Lisesi, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi, İstanbul Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Göz Hastalıkları ihtisası, IFM (Institute for Functional Medicine), A4M, (American College for Anti-aging Medicine), AFMA (American Functional Medicine Association), ICIM (International College of Integrative Medicine).
Unvan:
Dr.
Doğum:
Alaşehir, Manisa

Okurlar

13 okur beğendi.
84 okur okudu.
17 okur okuyor.
126 okur okuyacak.
7 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
İlaçlarla ilgili sorun, biz doktorların onları hem ilk seçenek hem de tek seçenek olarak görmemiz. İnsan vücudunun kendini iyileştirme gücünü göz ardı etmemiz. Orada bir vücudun mücadele etmekte olduğunu unutmamız. Her şeyin “verilen ilaçla hastalık arasında” cereyan ettiğini sanmamız. 
Sayfa 203Kitabı okudu
Tabiatın (evrimin) birincil önceliği türün devamıdır. Bunu tehlikeye atmamak için, yeryüzünün mevcut kısıtlı kaynaklarını üreme yeteneği halen var olan ve soyunu devam ettirebilecek güçlü bireyler lehine kullanmak ister. Türün devamına artık katkı sağlamayacak olan “yaşlı” bireyleri eleyerek “gereksiz” kaynak tüketimine engel olmak da buna dahildir….. Tabiat, türün devamına katkıda bulunamayacak yaşa ulaştığımızda, bizi oyunun dışına itmek için bir yol arıyor. Beynimize silah sıkacak hali olmadığı için de hormonlarımızı düşürüyor. Çünkü biliyor ki, hormon dengeniz bozulursa sadece bir organımız değil, bütün hücreleriniz çökecek ve yavaşça sahneden ineceksiniz.
Sayfa 167Kitabı okudu
Reklam
“Bu fitil tutuşmuştur. Kalanı yalnızca bir zaman meselesidir.”
Lütfen "Bu kadar basitse doktorum bunu niye düşünmüyor?" demeyin. Hem böylesine basit, hem de bilimsel temeli böylesine sağlam olan bu kavramlar doktorunuzun bilincinden ve tartışma alanlarından uzak tutulmuş olduğu için sakın onu suçlamayın. Hep söylediğim gibi, sağlık pazarında çok sağlam kurulmuş bir "bilgi akış kanalları" sistemi var. Nelerin "bilgi" ve "kanıt" olarak kabul edileceği, sonuçta doktorunuzun neleri "bileceği" kontrol ediliyor. "Görüntüdeki" amaç bir standardizasyon sağlamak. Bunun yararlı sonuçları da yok değil. Ama buradaki gibi çok zararlı sonuçları da var: "Bilgi" denen, "kanıt" denen kavramlar artık sektör ile iç içe geçmiş bazı mesleki kuruluşların "sertifikasına" bağlanmış durumda. Gece gündüz çalışan o aşırı meşgul doktorunuzun bu duvarları aşması hiç kolay değil.
Sayfa 124Kitabı okudu
Kısa süre öncesine kadar dünyanın her yerinde kapalı alanlarda bile sigara içmek "normal" kabul ediliyordu. Sigaradan göz gözü görmeyen otobüs yolculuklarını hepimiz hatırlıyoruz. Bugün bize inanılmaz gelse de, o günlerde hepimize "normal" geliyordu. Sağlığa zararı bu derece bariz olan sigaranın, ezelden beri "zararlı bir alışkanlık" olarak bilindiğini sanırız. Halbuki 1960'lara kadar, tıp örgütlerinin bilimsel dergilerinde bile Marlboro reklamları vardı! Bu reklamlarda beyaz önlükleri ile sigara tüttüren doktorlar "Gırtlağınıza bir tatil molası verin: yeni bir sigara yakın" kelamı etmekte idi. Camel firması, bilimsel araştırmalar sonucunda tek bir gırtlak tahrişine rastlanmadığına dair doktor açıklamalarına yer veriyordu. Hepsi, 1962 yılında başkan John Kennedy'nin yapmak zorunda kaldığı ve borsadaki sigara şirketlerini düşünerek bir Cumartesi gününe denk getirdiği açıklaması ile sona erdi: Sigaranın kansere neden olduğu yolunda ciddi bulgular "ortaya çıkmıştı".
Sayfa 262Kitabı okudu
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
304 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
26 günde okudu
Fonksiyonel Bakış
Mustafa hoca sağlığımızı görünür derecede bozulmadan bize verdiği sinyalleri görmek, bozuksa da sadece reçete edilen ilaçlarla yeterli kalmamak adına önemli bir farkındalık yaratıyor. Dili sağlıkçılar dışındakilere ağır kaçacak bir kitap da değil bence örnekleri benzetmeleri güzel anlaşılır. Ezberleri bozuyoruz!
Hormon
HormonMustafa Atasoy · Destek Yayınları · 201970 okunma
550 syf.
·
Puan vermedi
Fonksiyonel tıp çok doğru bir yaklaşım ama….
Fonksiyonel tıp çok doğru bir yaklaşım ama bir hekimin her hastasına tam olarak nasıl uygulayacağı zor bir konu, amacı hastalıklar ortaya çıkmadan(koruyucu hekimlik) önlemek, bunun için uyku, beslenme, egzersiz, stres yönetimi, ilişkiler vbg. konulara odaklanıyor, genetik ve biyolojik testler ile vücudu takip ederek, eksikleri giderirken, terapi ilede psikolojiyi toparlamaya çalışıyor, tıp doktorlarının adeta hayat koçu gibi davranmasını gerektiriyor ki bazı doktorlar doğal olarak zaten öyle, belki İngiltere’de olduğu gibi doğumdan ölüme kadar ailenin yanında olan, ziyaret eden, iletişimde olan aile hekimleri gerektiriyor.
Fonksiyonel Tıp
Fonksiyonel TıpMustafa Atasoy · Meta Yayınları · 201714 okunma
304 syf.
10/10 puan verdi
Kadınlar Mutlaka Okusun!!!
Kadınların vücudu, östrojen ve progesteron hormonunu uyumlu ve dengeli bir şekilde sağladığında aslında sorun yok. Ama maalesef hormonal bozukluk veya kadınsal diğer hastalıklara sahip kadınlar da var. Öncelikle kitabı okumak için kadınsal bir hastalığınızın olmasına gerek yok çünkü bu kitabı bütün kadınlar okumak zorunda. Okumazlarsa çok şey kaybederler. Kitap; hormon bozukluğu, östrojen hormonu, progesteron hormonu, doğum kontrol ilacı, meme kanseri, sıcak basması, çikolata kisti, kemik erimesi gibi bir çok kadınsal hastalıkların oluşum nedeni ve tedavi yöntemlerinin doğruluğu ve seçeneklerini anlatmış. Hiç bir hastalığınız, şikayetiniz yoksa bile 40 yaş sonrasında kadınsal hastalıkların neden ve nasıl artış gösterdiğini neler yapabileceğinizi öğretiyor. Şahsen ben iyiki okudum diyorum. Bilgilerimi taze tutmak adına tekrar okuyacağım. Çevremdeki bütün kadınlara tavsiye ettiğim gibi sizlere de tavsiye ediyorum. Yazar doğru bilinen yanlışlara değinmiş, toplumumuzun yaygın inancı ve kadınların bir çok sorularına cevap vermiş. Bu kitap, tüm yaş aralıklarındaki kadınların kendi vücutlarını tanımalarını ve böylelikle örneğin adet düzensizliklerinde doğum kontrol hapı ya da hormonal müdahaleler açısından daha bilinçli tavır alabilmelerini, kemik erimesine karşı tek bir ilaca bağlı kalmaktan çok daha etkin ipuçları elde etmelerini amaçlıyor. Umarım bir gün bütün kadınlar bu kitabı okumuş olur. Umarım bu kitabı erkekler eşlerini, annelerini, kızlarını daha iyi anlamak adına okur.
Hormon
HormonMustafa Atasoy · Destek Yayınları · 201970 okunma