Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Nathan Jun

Nathan JunAnarşist Bir Film Teorisi yazarı
Yazar
7.5/10
9 Kişi
37
Okunma
0
Beğeni
424
Görüntülenme

Nathan Jun Gönderileri

Nathan Jun kitaplarını, Nathan Jun sözleri ve alıntılarını, Nathan Jun yazarlarını, Nathan Jun yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
W.V. Quine'e kulak verirsek (ve söylediğini tam tersine çevirirsek) ol­mak, uygulamanın nesnesi ve teorinin öz­nesi olmaktır. Öznelliğim, üzerime diğerle­ri ve dış dünya tarafından uygulanan güç ve benim karşılığında onlara uyguladığım güçle tükenmiştir.
Dekonstrüksiyon, derrida falan
1970'lerin ortasında,"en hırslı öğrenciler kitaplarda yazan basmaka­lıp lafları eşelemenin ve imgeleri üretenlerin bilinçli tertipleriyle okuyucunun bilinçsiz ideolojisini teorize etmenin peşindeydiler"
Reklam
"Olumlu bir müdahele yapmak imkansızdır. Her türlü direniş, kapitalizmin parametreleri dahilinde yaralarını sarmaya, veya marji­nalize edilmeye mahkûmdur [. . .] Kapita­lizmin dışı diye bir şey yoktur; en azından etkin bir dışarıdan söz edilemez"
Demokrasi, özgürlük, devrim kültürün halihazırda parçası değildir; aktif müdehaleyle gerçek olabilecek sayısız olasılıklardan bazılarıdır.
Sayfa 35 - 6:45Kitabı okudu
Sinema tarihinden açıkça anlaşılabileceği üzere sinemayı kapitalizmden ayrı düşünmek imkansızdır.
Sayfa 28 - 6:45Kitabı okudu
Organize ve kitlesel direniş için herhangi bir planın yokluğunda devrimci özne için geriye tek çıkış yolu olarak sanat kalır; sessiz ve yalnız reddedişlerin ve bireysel özgürlüğe tanınan ufak ve geçici alanların yaratımı.
Sayfa 12 - 6:45Kitabı okudu
Reklam
Tam manasıyla metalaştırılmasının ilk adımlarında kültür; filmleri, televizyonu ve gazeteleri, herkesi ve her şeyi burjuva kapitalizminin köleleri haline getiren bir kitle kültürüne evrildi.
Sayfa 11 - 6:45Kitabı okudu
Foucault hem eleştirel teori hem de kültürel çalışmalara karşı çıkar ve filmlerle izleyici arasındaki ilişkinin ne bütünüyle pasif ne de bütünüyle aktif olduğunu savunur.
Friedberg sinemayı başta kültür endüstrisinin kitleleri manipüle etme veya itaat etmeye alıştırma amacıyla tasarladığı bir "kitle aldatmacası" olduğunu düşünmez.
"Bir yandan filmler belli arzuları tatmin ederken yeni arzular üretir. Öte yandan bu arzu-tatmin mekanizması kitleleri manipüle edip onların dikkatini dağıtarak kapitalizmin hegomonyasının devamını ve kuvvetlenmesini sağlar."
Sayfa 37 - Altıkırkbeş YayınlarıKitabı okudu
63 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.