Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Neda Armaner 

Neda Armaner Psikopatoloji'de Dini Belirtiler yazarı
Yazar
7.4/10
5 Kişi
16
Okunma
4
Beğeni
1.419
Görüntülenme

Neda Armaner  Sözleri ve Alıntıları

Neda Armaner  sözleri ve alıntılarını, Neda Armaner  kitap alıntılarını, Neda Armaner  en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
efendimiss
Gerçi Said Nursî yazılarında açıktan açı­ğa ben mucizeler yaratan Peygamberim veya Mehdiyim diyemiyor ise de etrafında dolaşıyor.
Sayfa 25 - cumhuriyetKitabı okudu
ATATÜRK :
"Din, bir vicdan meselesidir. Herkes vicdanı­nın emrine uymakta serbesttir. Biz dine saygı gös­teririz. Düşünüşe ve düşünceye muhalif değiliz. Biz sadece din işlerini, millet ve devlet işleriyle ka­rıştırmamaya çalışıyoruz. Kaste ve fiile dayanan taassupkâr hareketlerden sakınıyoruz. Gericilere asla fırsat vermeyeceğiz."
Sayfa 84 - cumhuriyetKitabı okudu
Reklam
selena ?
Said Nursi, kendisini bir velî görmekte o derece ileri gider ki, o kapalı kapılardan, kimseye görünmeden çıkmakta, hapisteyken camide namaz kılabilmektedir. Yukarıdan gelen seslere ve ihtarlara göre hareket etmek­te, bütün bunlardan başka, kendisinin ve eserlerinin za­manımızda ortaya çıkması yüzyıllarca evvel din uluları tarafından haber verilmiş olarak nakledilmektedir (Sa­id-i Nursi, Asay-ı Musa, 1949). Arabayla dolaşırken bir yaşındaki bebekler dahi kendi manevi varlığını hissedip koşarak ellerini öpmektedirler (Said-i Nursi, Hanımler rehberi s. 51).
Sayfa 41 - cumhuriyetKitabı okudu
Muskalarla, nefeslerle halkı aldatmak yerine, insanı bütün yönüyle tanıyıp anlayan ve bu bilgileriyle insanların ızdı­raplarını dindirmeğe çalışan çok yönlü din adamlarımızın yetişmesini görmek daima emelim olmuştur
Tanrı, kişi­nin ancak iç yaşanışlarıyla kendisine ulaşılabilen manevi realitedir
Risalelere göre yalnız Nurcular cennetliktir. Cenne­te gitmek yolu ve şartı da şudur: "Nur Risalelerini yaz­mak, yazdırmak, intişarına yardım etmek..." (Barla Ha­yatı s. 19).
Sayfa 47 - cumhuriyetKitabı okudu
Reklam
Kültür ve teknik seviyeleri ileri olan memleketler istatistiğine göre, ruh hastalıkları di­ğer somatik hastalık afetlerini hayli geride bırakmıştır.
Normal insan kavramımn gerçeğe uygunluk derecesi izafidir, Bir çoğu müteselsil ve muayyen olmayan aralıklarla husule gelen ruhi fonksiyonlar içinde insan psiko­lojisinin tek esası değişmedir.
Saçma
Hayatta başarılarına bakarak mağrur ve kendisin­den tamamiyle emın farzettıgimiz bir çok adamları iyice yakından tanıdıgımız zaman tamamiyle yenemedikleri bir aşağılık hissi ile muzdarip gördüğümüz olur.
Nur risalelerini, Nursi'yi ve Kürdi'liği üstün kılmak üzere, boyuna uydurmalarla dinin mukaddesatına iyice tecavüz edilir: "... Şeddesiz iki Muhammed kelimesi (Beddiüzzaman) a Şedddeli iki Muhammed kelimesi (El Kürdi) ye, rakamla eşit olduğu ve ayetteki (Savtun Nebi) de (Resailin Nur) a tevafuk ettiği" (Tıl­sımlar Arap harf, teksir, s. 190).
Sayfa 30-31 cumhuriyetKitabı okudu
Reklam
"Anadolu'nun ikinci cihan harbinde bir meydan har­bi yeri olmamasının sebebi Risale-i nurdur" (Sikke-i Tasdiki Gaybî, s. 45).
Sayfa 20 - cumhuriyetKitabı okudu
Risaleler indî görüşleriyle koyu softalığın açık belgeleridir. Böylece yazılar kanunlarımızla bağda­şan dindarlığı değil, aksine İslâm kültür ve medeni­yetinin dışında kalan manasız bir taassubu temsil ed­er mahiyettedirler.
Sayfa 52 - cumhuriyetKitabı okudu
Akıllı veya aydın geçinen kişilerin bu risaleleri okuduğu ise şöyle izah edilebilir. Bu kimseler ya hakiki, saf islamiyetin yüceliğini bilmiyorlar, ya milli duygu ve düşünce­den mahrum olarak, masum halkımızı belli bir yolda sö­mürmektedirler.
Sayfa 34-35 cumhuriyetKitabı okudu
Dini hayatımızın oldum olası pratik işle­yişi, aydın vaizlerimiz de dahil, sadece dini talim ve öğüt­lemenin sınırı içinde yapılıp, insanı iç ve dış hayatın bütünlüğü içinde psikolojik ve sosyal açıdan ele almadığından, genellikle kusurlu ve eksik sayılır.
din, insan varlığının ilk bakışta bir yönü, fakat gerçekte, bir bütünlük halinde o kişinin olumlu, psişik ve sosyal randımanıdır. Başkalarına zarar vermeyen, kendi­sinden gayri insanların bütün haklarını sayarak onlara yardım eden ve toplum düzenine uymak kaygı ve gay­retiyle moral sorumluluğu taşıyan bir kişi normal sayılır.
107 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.