Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Neslihan Çetinkaya

Neslihan ÇetinkayaGastronomi ve Yiyecek Tarihi yazarı
Yazar
8.3/10
3 Kişi
17
Okunma
2
Beğeni
1.171
Görüntülenme

Hakkında

Asst. Prof. Dr. Neslihan Çetinkaya Gastronomi ve Mutfak Sanatları dalında çalışmalarına devam etmektedir. Akademik / İdari Geçmişi: Lisans:Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Zile Dinçerler Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, 2009 Araş. Gör: Atatürk Üniversitesi, Turizm Fakültesi, 2010 Yüksek Lisans: Atatürk Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği, 2011 Doktora: Atatürk Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği, 2015 Yrd. Doçent: Atatürk Üniversitesi, Turizm Fakültesi, 2015
Unvan:
Akademisyen

Okurlar

2 okur beğendi.
17 okur okudu.
21 okur okuyacak.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Yemek, uygar bir toplum olmanın kanıtı olarak nitelendirilmiştir.
Sayfa 11 - Özgen, 2019Kitabı okudu
Reklam
...toplumlara ait yemek kültürleri, toplum içindeki bireyleri yaşamış oldukları coğrafi alanla iletişim halinde kalmasını, bireyin kim ve nereye ait olduğunu hatırlatan bir bilgi birikimi özelliği de taşımaktadır.
Sayfa 7 - Delind,2006Kitabı okudu
"Bir toplumun yemek pişirme yolu, bilincinde olmadan yapılarını tecrübe ettiği bir dil gibidir."
Sayfa 1 - Claude Levi-StraussKitabı okudu
Beslenmenin uygarlığı biçimlendirmesi çok doğaldır; öncelikle beslenme insanı biçimlendirir. Doğadaki tüm canlılar gibi, insanlar da diğer canlıları tüketerek, yapıtaşlarını kendi bünyesine alır. Ünlü “ne yersen osun” sözünün özü de budur.
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
492 syf.
·
Puan vermedi
·
86 günde okudu
Öncelikle bu kitabın editörlüğünü yapan çok sevgili hocam DOÇ. DR. Neslihan Serçeoğlu'na bizleri bu kitapla tanıştırdığı için minnettarım. Kitabı yemeğe, kültüre, insanların yemekle nasıl tanıştığına ve bu zaman ki yemek kültürünün nasıl oluştuğunu merak eden herkese tavsiye ederim. Bu kitap hakkında diyebileceklerim aslında o kadar çok ki ama sadece bir kaç cümle ile özetlemeye çalışacağım. Biz kültürümüzü yemeklerimiz sayesinde bir sonraki kuşaklara aktarıyoruz. Yemeklerimizin yok olması demek kültürlerimizin yavaş yavaş tarihin tozlu sayfalarına karışması demektir. Bu kitap bizlere kültürümüzü neden korumamız gerektiğini, nasıl korumamız gerektiğini anlatıyor. Benim zihnimde yepyeni ışıklar yanmasına, yeni fikirler bakış açıları geliştirmeme yol açtı. Yemeğe, kültüre ilgisi olan herkesi bu kitap okumasını şiddetle tavsiye ediyorum:)
Yemek, Kültür Ve Toplum
Yemek, Kültür Ve ToplumNeslihan Çetinkaya · Nobel Akademi · 20206 okunma