Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Nusret Kaya

Nusret Kayaİyileşme Kitabı yazarı
Yazar
8.2/10
79 Kişi
298
Okunma
31
Beğeni
5,8bin
Görüntülenme

Nusret Kaya Sözleri ve Alıntıları

Nusret Kaya sözleri ve alıntılarını, Nusret Kaya kitap alıntılarını, Nusret Kaya en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Rahimden korkma Rahman'dan kork .
Yerden korkma, gökten kork.Gökten niye korkalım? Çünkü göğe bilgimiz yetmiyor.
Sayfa 100Kitabı okudu
Ekonomide globalleşmenin ötesinde, beyinlerde globalleşme şarttır.
Reklam
“ Tanrı, denizi sakladı köpükleri gösterdi… Rüzgârı sakladı, tozları gösterdi… Hiç, toz kendi kendisine uçabilir mi? Ama tozu görüyor, rüzgârı göremiyorsun… Tacirlerin önünde sihirbazlar, Ayın ışıklarını ölçüyor ve altın para ile satıyorlar, Bu dünya sihirbazdır Ve biz ondan ay ışıklarını satın alan tacirleriz…” (Mevlevi dervişleri tarikatının kurucusu Celâleddin Rûmî)
Biliyorsunuz son yıllarda bizler okumaktan çok bakmaya, hatta çoğunlukla görmeden bakmaya alıştırıldık. Oysa iniş (nüzul) sırasıyla muhteşem kitabımız Kuran'ı okuduğumuzda, ilk surenin "Alak" olduğu, bu sürenin ilk ayetlerinin okuyup yazın diye başlaması çok önemlidir ve bilimseldir. Beynimizin korteks kısmının (üst beyin) gelişiminin okuyup yazmakla güçlendiğini son bilimsel araştırmalar kesinlikle ortaya koymuştur. Okuyup yazarak üst beynin kullandığı hücre sayılarını arttıramazsınız da hücreler arası, bizim kollateral dediğimiz bağlantıları arttırırsınız. İki hücre arasındaki bağlantı sayısı ikiyken beş, beşken on olur, okuyup yazdıkça. Böylece üst beyninizin analitik düşünce yeteneği artar. Bunu televizyonlarla, bilgisayarlarla, cep telefonlarıyla asla yapamazsınız.
Bilgi Olmayan Sezgiler
“Acaba biz doktorlar alt beynin bu otomatik kendini koruma mekanizmasına yardımcı olabiliyor muyuz? Yoksa bir yığın üst beyin bilgisiyle bu mekanizmanın işlerliğini mi bozuyoruz? Alt beyin mesajlarının tercüme hatası olmaksızın üst beyne çıkabilme yöntemleri nelerdir? Belki de son zamanlarda giderek çoğalan doğacılar, doğanın koruyuculuğunu refleksif olarak alt beyinlerinden hisseden kişilerdir. İnsan neyi doğaya bırakmalı, neyi bırakmamalıdır? Bu konuda bir sınır çizilebilir mi?”
Sayfa 14 - Sistem YayıncılıkKitabı okudu
Özetle şekilciliğe karşı bir felsefe.
Bu felsefe belki şekle takıntılı insanların giderek çoğalmasına karşı bir tepkidir
Sayfa 4 - Sistem yayıncılık
Reklam
Psikiyatrik rahatsızlıkların hemen tamamı alt beyindeki takıntılardan kaynaklanır.
Sayfa 9
Üst beyinde vardır kol saati zamanı Saniye, dakika, saat, aylar, yıllar Alt beyinde vardır uzay zamanı E=mc² izafiyet, asırlar, milyon yıllar
Sayfa 15
Öpmeyin popomu, utanıyorum Mıncıklamayın beni, irkiliyorum Gıdıklamayın hiç, katılıyorum Şapur şupur öpmeyin, huylanıyorum. Vurmayın popoma, canım acıyor Ben seni yerim diye sevmeyin beni Sizleri yamyam sanıp, korkuyorum.
Reklam
Politik Takıntılar
“Russell’ın daha 1880’li yıllarda, Bilimden Beklediklerimiz isimli yapıtında, bilimin politikanın üstünde tutulduğu zaman beklenilen ilerlemelerin olabileceğinden söz etmiş olması, ekonomik ve sosyal açıdan Avrupalının bizden daha ileride olmasının önemli bir nedenidir.”
Sayfa 233 - Sistem yayıncılıkKitabı okudu
Russel daha 1890’lı yıllarda, “Bilim politikanın önüne geçmeden, ilerleme olmaz,” demişti.
“Şeklin ötesindeki güzellik” kavramının içeriğini yakalamaya çalışacağım, aşkı bilen bir bilimadamının analiz ve sentezleriyle...
Sayfa 7
Bazen beni bir kenarda unutup kavga ediyorlar birbirleriyle, itişip kakışıyorlar. Onların şiddet barındıran nevrotik enerjileri beni nasıl etkiliyor bir bilseniz. Susun kavga etmeyin diye bende bağırmak istiyorum, ağzımdan sadece inga sesi çıkıyor.
61 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.