Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Ömer Faruk Korkmaz

Ömer Faruk KorkmazTefekkürden Teyakkuza yazarı
Yazar
Çevirmen
9.6/10
129 Kişi
575
Okunma
192
Beğeni
6,9bin
Görüntülenme

Ömer Faruk Korkmaz Sözleri ve Alıntıları

Ömer Faruk Korkmaz sözleri ve alıntılarını, Ömer Faruk Korkmaz kitap alıntılarını, Ömer Faruk Korkmaz en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Çünkü hak geldiğinde batılın yok olup gitme mecburiyeti vardır. Yok olup gitmemiş her bir batıl, hakkın ortaya konamamış olması suçunu haber verir bizlere.
Duyduğumuz, gördüğümüz bir ayeti ilk öğrendiğimizde aklımıza "hemen bununla amel etmeliyim" geliyor mu sahiden? Yoksa birçoğumuz gibi, "Ne güzel bir ayet veya hadis. Bunu vaazlarımda anlatırım yahut hemen paylașmalıyım" mı diyoruz?" İmanımızın kalite kontrolü bir açıdan bu sorunun cevabında yatıyor.
Reklam
Neymiş efendim? İslam âlemi kan ağlıyormuş bizim hocalar ise hâlâ abdestten, namazdan, oruçtan, zinadan, faizden bahsediyorlarmış. Bilmez ki bizim beynamaz, tüm bunların kendi namazsızlığından başımıza geldiğini. Bilmez ki ümmetin salahı ve necatının Allah'ın emirlerine sımsıkı sarılmak ve haramlardan şiddetle içtinap etmekten geçtiğini.
...bir toplumda cehalet varsa orada din istismarı olacaktır.
Sayfa 159
...Sünnet'e saldırarak bu milletin göğsündeki Peygamber(s.a.v.) itibarını ve aşkını örselemek istiyorlar. Fakat ne proje sahipleri ne de taşeron şahsiyetler sevinmesin: Zira Cenâb-ı Hak Peygamber'inin( s.a.v.) şanını yücelteceğini ifade buyuruyor.
Sayfa 140
"Din, halkların afyonudur."
"Din, halkların afyonudur." sözü Bilimsel Sosyalizm'in kurucusu olarak bilinen meşhur Karl Marx'a aittir. Bu söz zikredildiğinde akademiden geniş halk kitlelerine kadar büyük bir yelpazede Marx'ın dini, halkların uyutulabilmesi ve monotonlaştırılabilmesi için bir araç olarak kullanıldığını kastettiği anlaşılmaktadır. Oysa
Reklam
Müminin hayatında Resulullah sevgisi oksijen misalidir: Eksilmesi daralmaya, sıkılmaya; yokluğu ise manen ölmeye müncer olacak bir oksijen.
Esasen bunların gayr-i metlüv vahyi inkar etmekle niyetleri, Kur'an'ın şerhi mesabesindeki sünneti devre dışı bırakarak bu şerh faaliyetini bizatihi kendilerinin icra etme isteğidir.
İslâmiyet ile bilim arasında bir çatışma olduğunu düşünenler, din ve bilim kavramlarını zihin dünyalarında ne şekilde konumlandırdıklarına bakmalıdırlar. Bilim demek, sınırsızca her iddiayı ortaya atabilmek demek değildir.
1.000 öğeden 21 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.