Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Orhan Veli Alıcı

Orhan Veli AlıcıMülteci yazarı
Yazar
8.3/10
31 Kişi
107
Okunma
9
Beğeni
2.768
Görüntülenme

Hakkında

1982 yılında Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde doğdu. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde ve İktisat Fakültesi'nde lisans, Marmara Üniversitesi Kamu Hukuku bölümünde yüksek lisans, İstanbul Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümünde de doktora eğitimini tamamladı. Bir süre müfettişlik mesleğini icra eden yazar bir kamu kurumunda iç denetçi olarak çalışma hayatını sürdürmektedir. Yayımlanmış mesleki nitelikte birçok Kitap ve makalesi bulunan yazarın Dervişin Sırrı ve Eşkıyaşk isimli romanları yayımlanmıştır.
Unvan:
Müfettiş-Yazar
Doğum:
1982

Okurlar

9 okur beğendi.
107 okur okudu.
1 okur okuyor.
27 okur okuyacak.
4 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
"Hayal ölürse, umut tükenirse; insan yaşar mı?"
Storytel - Seslendiren: Emrah AkşıkKitabı okudu
"Oysa bir ses başka bir sessizliğe nasıl sığınsın... Kendini onda nasıl hiç etsin!"
Storytel - Seslendiren: Emrah AkşıkKitabı okudu
Reklam
“Kimse herhangi bir mekâna ait değildi aslında, tabiata ait olduğu kadar!”
Storytel - Seslendiren: Emrah AkşıkKitabı okudu
Geçmişte olduğu gibi gelecekte de savaşları zenginler çıkaracak ve fakirler de bu savaşlarda ölecek.
Sayfa 119Kitabı okudu
Yeryüzündeki kötü insanlar neden kendi idarelerini hakim kılmak için Allah'ı kullanıyorlar.
Sayfa 125Kitabı okudu
Ağlasam sesimi duyar mısınız, Mısralarımda; Dokunabilir misiniz, Gözyaşlarıma, ellerinizle? Bilmezdim şarkıların bu kadar güzel, Kelimelerinse kifayetsiz olduğunu Bu derde düşmeden önce. Bir yer var, biliyorum; Her şeyi söylemek mümkün; Epeyce yaklaşmışım, duyuyorum; Anlatamıyorum.
Orhan Veli Alıcı
Orhan Veli Alıcı
Hep seni düşünmek için kimsenin yüzüne bakmadım .
Orhan Veli Alıcı
Orhan Veli Alıcı
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
172 syf.
·
Puan vermedi
·
4 günde okudu
"Aslında “öteki” dediğimiz her şey bizim bir parçamız. Başka bir deyişle her “öteki” tarifsiz sonsuzluğun/bütünün anlamlı bir parçasıdır. O bizsiz, biz de onsuz bir anlam ifade etmeyiz. Belki de hayatın içinde aşikar olan bu gerçek sadece bilinince anlam ifade edebilir. Ve bunu özümsemek her bir rengi hissederek anlatabilmenin başat şartı gibi… " demiş Orhan Veli Alıcı.Ötekileştirilerek, doğduğu toprakları terk etmek zorunda kalan insanların, "mültecilerin" insanca yaşayabilmek umuduyla çıktıkları o korkunç yolcuğu anlatıyor Orhan Veli Alıcı Mülteci kitabında. "Ahmet ve Şahin'in de göç nedenleri diğerlerinden farklı değildi.Anadolu'yu kasıp kavuran geçim sıkıntısı ve siyasi bunalım nice sıla düşkününü uzun süredir gurbete yolluyordu.Gidenler ya kendini azınlıkta hissediyordu ya da yersiz yurtsuz.En büyük neden bu gibi gözükse de bir babanın evlatlarına eşitçe davrandığı gibi davranmıyordu devlet.Ve en büyük paradoks burada başlıyor ve böyle devam ediyordu.Onu sevk eden irade ise mekanizmayı kendi bakış açısıyla tasarlıyor, kendi gibi düşünmeyeni ötekileştiriyor, sistemde işler bir çark olamayan mazlumları ise daha iyi bir hayat ümidiyle yerinden yurdundan eden bir politikayı üstü kapalı da olsa sürdürüyordu.Oysa ötekileştirilmeyenler zevki sefa içerisinde yaşıyordu." syf 118 Mülteci-Orhan Veli Alıcı
Mülteci
MülteciOrhan Veli Alıcı · Alakarga · 201628 okunma
240 syf.
6/10 puan verdi
·
Beğendi
·
3 günde okudu
"Görmesini bilen için aşk her yerdedir, bazen bir bakış koca bir ömre bedeldir." der Can. Kadim Anadolunun kadim Toroslarinın sesidir Can. Can bir Mevlanadir, Yemen ise bir Şems. Hak aşiğı hakkı arayan iki gonul insanı, bulur birbirlerini İstanbulun madde aleminde. Yemen, pişirir Can'ı Anadolunun şehirlerinde, doganın ve yaylaların eteklerinde. Hasbihal ederler saatlerce maddeden manaya ulaşmak adina. Yemen hiçliğe ulaşirken Toroslar'in eteğinde, Can'a mana sırrını da vermiştir sonunda. Okurken Mevlana ve Şemsi düşünmeden edemeyecek, tasavvufun o manevi dunyasina hafiften de olsa dokunacaksinız.
Dervişin Sırrı
Dervişin SırrıOrhan Veli Alıcı · AltınPost · 201319 okunma
96 syf.
·
Puan vermedi
Sarıp sarmalayan, diyardan diyara, insandan insana, hayattan hayata götüren birçok hikaye tek kitapta. . Kimisinde zamandan gayrı yaşanıyor, kimisinde ise mekandan. Hikayelerde bahsi geçen kahramanları okudukça yeryüzünde yaşayan herkesin ayrı bir hikayesi olduğu da çarpıyor yüzümüze. Hem de ne hikaye... Ben hemen İstanbul'u düşündüm mesela. Acaba kaç kişi, kaç bin, kaç milyon kişi kendini olduğu yere ait hissetmiyor, kaç kişi hiçliğe doğru gidiyor acaba? Kaç kişi, birden, olduğu yerden ve zamandan bağımsız hissediyor kendini? . Her hikaye öyle farklı bir büyüye sahip ki satırları okudukça misafir olduğumuz farklı hayatlar bizlere yepyeni kapılar açıyor. . En güzel yanlarından biri ise Anadolu insanının, Toros insanının dertlerine de değiniyor oluşu. Bunları satır aralarında görmek mümkündü. Ve beni mutlu etti. O insanlara bir şekilde dokunmak ve hayatlarına bir süre misafir kalmak benim için çok güzel. Bazı satırlarda Yaşar Kemal okuyor gibi hissettiğim gerçeğini de yadırgayamıyorum. . Şubat ayı içinde okuduğum en güzel kitaplardan biriydi, kesinlikle! Biraz zamandan, biraz mekandan kopmak, yer yer hiçlik kavramını da düşünmek isterseniz şahane bir seçim . Hepsi birbirinden güzel olsa da benim favori hikayelerim Hiç ve Bir Başka Şahmeran oldu. . Sevgili @hunharcaokuyanlarkulubu yine güzel ve kaliteli bir etkinlik oldu #ayınhunharcaseçkisi
Zamansız ve Mekansız Hikayeler
Zamansız ve Mekansız HikayelerOrhan Veli Alıcı · Alakarga Yayınları · 201824 okunma