Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Selin Arapkirli

Selin ArapkirliKaranlık Şafaklar-Bilimkurgu Antolijisi yazarı
Yazar
0.0/10
0 Kişi
3
Okunma
0
Beğeni
135
Görüntülenme

Hakkında

Senaryo yazarı, çevirmen. Senaryo yazarlığının yanı sıra tiyatro eserlerinin çevirmenliğini yaptı. Şimdiye dek 7 film ve dizinin senaryosunu yazmıştır. Yeryüzü Müzesi adlı kitabın ortak yazarlarındandır.
Unvan:
Yazar, Çevirmen

Okurlar

3 okur okudu.
3 okur okuyacak.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
"İnsanların acıları ve özlemleri ortak olduğunda düşleri de ortak oluyordu."
Sayfa 114Kitabı okudu
"Belki de hayatın yeni krizleri, geçmiş depresyonların üzerini örtüyordu."
Reklam
"Mezar yeri bulmakta nasıl sıkıntı çektiğini hatırladı. İstanbul'da sadece yaşayanlara değil ölülere de yatacak yer yoktu ki!"
"Ah, hiçbir şeyin sonsuza dek saklanamadığı bu çağı çok seviyorum Star!"
"Çünkü kimse içinden çıktığı çirkeften leke almadan gezinemez bu gezegende, artık bil bunu..." Leyla Erbil "Cüce"
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
148 syf.
10/10 puan verdi
·
22 saatte okudu
Daha çocukken #julesverne #ayayolculuk ile başladı #bilimkurgu sevdam. Sonra üniversitede #isakasimov #vakıfserisi ile tavan yaptı. Son zamanlarda bilim kurgu yazarlarının çoğaldığını ve Türk okurun da bilim kurguyu severek okuduğunu görünce çok mutlu oluyorum bu yüzden. @unveralibey şahane bir iş yapmış. Türkiye’deki en önemli bilim kurgu
Karanlık Şafaklar-Bilimkurgu Antolijisi
Karanlık Şafaklar-Bilimkurgu AntolijisiSelin Arapkirli · Paris Yayınları · 202216 okunma
148 syf.
10/10 puan verdi
KARANLIK ŞAFAKLAR Bilim Kurgu Antolojisi Derleyen: Ünver ALİBEY Çağdaş Türk bilim kurgu edebiyatının beş yazarı tarafından kaleme alınan ve dokuz öyküden oluşan kitabımız #karanlıkşafaklar , bilim kurgu türünü okumakta zorlananlar için bulunmaz bir eser kesinlikle. Kitabımızın başlangıcı olan önsözde, Ünver Alibey’in kaleme aldığı satırlar arasında kendi düşüncesi ile bilim kurgu tanımını paylaşmak istiyorum sizler ile. “Bilim kurgu değişen ve gelişen bilim ve teknolojilerin birey ve toplum üzerindeki etkilerini kurgulayan; tahmin etmeye çalışan, spekülasyonlar da bulunan edebiyat dalıdır.” Ve kitabımızın sonunda, sonsöz kısmında da Seran Demiral’ın kaleme aldığı Zamanda Kısa Bir Yolculuk ile Türkiye’de Ütopik Eserler ve Yeni Gerçeklikler adlı bir makale sunulmuş biz okurlara. Türk edebiyatının tarihine ışık tutan keyifli bir inceleme kesinlikle. Kitabımız içerisinde, karamsar yanı ağır basan, bizi toplumsal yok oluşların sınırında gezdiren, hatta bazen bu sınırın ötesine de geçen öykülere ağırlık verilmiş. Tabii her öykü karanlık değil, şafağın aydınlanır gibi olduğu öykülerde var ama çoğunda sökecek olan şafak karanlık… Bilim kurgu türünde okuduğum ilk öykü kitabı olmasının yanı sıra, her bir yazarımızın sade, akıcı ve anlaşılır bir dil kullanması beni fazlasıyla etkiledi diyebilirim. Bilim kurgu türünü sevenlere ve türe yeni başlamak için arayışta olan herkese kesinlikle TAVSİYEMdir. “Yazarlarımızla birlikte Karanlık Şafaklardan geçmeye hazır mısınız?” Syf: 146
Ünver Alibey
Ünver Alibey
Özlem Tunç
Özlem Tunç
Karanlık Şafaklar-Bilimkurgu Antolijisi
Karanlık Şafaklar-Bilimkurgu Antolijisi
Karanlık Şafaklar-Bilimkurgu Antolijisi
Karanlık Şafaklar-Bilimkurgu AntolijisiSelin Arapkirli · Paris Yayınları · 202216 okunma
148 syf.
10/10 puan verdi
Selamlar. Nasılsınız? Ben iyiyim şükür. Kolektif eserleri severmisiniz? Ay ben çok severim. Farklı ama aynı düşüncelerin bir araya gelmesi insanda şahane bir haz duygusu yaratıyor. Bu kitapta aslında geleceği etkileyen bu günlerimiz ve verilen alt mesajlarla, şu anların eksiklerine çok güzel değinilmişti. Malesef ki insanoğlu yine yanıltmıyor dedirtiyor. Bizler gerçekten bizlerin yine ve yine ebedi düşmanı olmaktan asla kaçınmıyoruz... Peki ya bilim kurgu türünde ki kitapları severmisiniz? Ben yeni yeni ısınıyorum bu türe ki bu kitap bu konuda kesinlikle tam benlik oldu. Hele ki bizim yazarlarımızın bir araya gelip oluşturduğu bu kitap, öykü kitabı olmasıyla bir kez daha kalbimi çaldı. Malum öykülere çok ayrı bir zaafım var. Kitabı okuyacak arkadaşlardan ricam kesinlikle ama kesinlikle bu kitabın önsöz ve son söz kısımlarını okumaları. Ben çok severim okumayı ki bu kitapta çok ayrı sevdim. Bilim kurguya ışık tutan bu yolculuğa bizleri davet eden yazarlarımın kalemlerine sağlık.İnanın tür bakımından korkutucu veya yorucu görünse de yazarlarımız sizleri su gibi akıp giden sayfaların arasına çekip alıyorlar. Ben verdikleri bilgiler dışında kitabın akıcı oluşunada bayıldım. Yazarlarımızın bilgi birikimi ise işin bonus ve gerçekçi yanıydı diyebilirim. Bence bu özel kitap her kitaplıkta olmalı!
Karanlık Şafaklar-Bilimkurgu Antolijisi
Karanlık Şafaklar-Bilimkurgu AntolijisiSelin Arapkirli · Paris Yayınları · 202216 okunma