Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Serdar Demirel

8.2/10
5 Kişi
37
Okunma
10
Beğeni
1.620
Görüntülenme

Hakkında

Serdar Demirel, 1995 yılında Uluslararası İslâm Üniversitesi İslâmabad/Pakistan Usûluddîn Fakültesi’nden mezun oldu. 1999 yılında aynı üniversitenin Tefsir ve Hadis bölümünde mastırını bitirdi. 2005 yılında Uluslararası İslâm Üniversitesi Malezya’da Kur’an ve Hadis bölümünde doktorasını tamamladı. Uluslararası bilimsel dergilerde birçok makaleleri yayımlanmaktadır. Şia ve Ehli Sünnet Arasında Karşılaştırmalı Hadis İlimleri isimli kitabı Arapça olarak yayımlandı. 2006-2013 yılları arasında Malezya Uluslararası İslâm Üniversitesi’nde hocalık yaptı. 2013-2017 yıllarınnda Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi’nde önce Doçent sonra da Profesör olarak eğitim üyeliği yaptı. Yine FSMVÜ bünyesinde faaliyet gösteren Osmanlı-Malay Dünyası Çalışmaları Merkezi’nün müdürlüğünü sürdürdü. İngilizce ve Arapça bilmektedir.
Unvan:
Prof. Dr.

Okurlar

10 okur beğendi.
37 okur okudu.
4 okur okuyor.
26 okur okuyacak.
2 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Hz. Huzeyfe'nin (r.a) "Ahlak ahlaka benzemedikçe kılık kılığa benzemez” sözüyle, İbn-i Mesud'un (r.a) “Kalp kalbe benzemedikçe kılık kılığa benzemez" sözlerini de bu meyanda hatırlatalım. Çünkü insanın amelleriyle düşünce kodları arasında güçlü bağlar vardır, ilki diğerinin sonucudur.
Sayfa 187
Taliban hareketi Afganistan'da iktidara geldiğinde kurdukları devletin adını "İslâm Emirliği” koymuştu. Oysa hilafet de koyabilirlerdi. Onlar, bu sorumluluğu üstlenemeyeceklerini ilan ettiler. Çünkü hilafet bir iddia değil bir vakadır. Eğer Müslümanları birleştiremiyor, onları düşmanlara karşı koruyamıyor ve onların gönüllü desteğini alamıyorsanız bu iddiada bulunmayacaksınız.
Sayfa 130
Reklam
İslâm'ı Çağa Kurban Vermeden İdrak Edebilmek...
Sayfa 209 - Rıhlekitap
Müslümanları güçlü kılan şey, temelde ahlâkî duruşlarıdır. Ötekine benzeyerek mücadele vermek savaş kazanılsa da kaybetmek demektir.
Sayfa 137 - Rıhlekitap
Postmodernitenin "Everything goes" (Her şey mubahtır/geçerlidir) limanına çoktan demir atmış bunlar.
Eğitim sistemimiz iyi insan değil, profesyonel işçiler yetiştirmeye kurgulanmıştır. Ülkedeki ideolojik ve siyasi kamplaşmalar yüzünden bunu sakince konuşamıyoruz. Şikayet ettiğimiz müteahhit, mühendis, mimar, idareci ve diğer tüm profesyonel meslek erbabı bu sistemin ürünüdür.
Serdar Demirel
Serdar Demirel
Geçen yüzyıl bize şunu gösterdi; Müslümanlara ait olmayan siyaset modelleri onları model sahiplerine bağımlı kılmaktadır.
Postmodern Çağda Müslüman Bilincin İnşası 2
Postmodern Çağda Müslüman Bilincin İnşası 2
Bernâ

Bernâ

@buecherfroh
·
08 Ekim 2022 02:21
(...) Batı'da laikliği ortaya çıkaran Kilise ve bilim çatışması bizim tarih tecrübemize aykırıdır. Bizde Allah'ın otoritesini yeryüzünde temsil eden kurum veya dinî kişilikler yoktur. Alanında otoriter alimlerin sözü bile mutlak bağlayıcı sayılmaz. İçtihatlar asla vahiyle aynı kategoride tutulmaz. Buna rağmen tarihte yeniden varolmak isteyen Müslümanlara kendilerine ait olmayan bir coğrafyada, farklı bir çatışma zemininde ortaya çıkmış siyaset modelini önermek yanlıştır.
Sayfa 256 - Rıhlekitap
Reklam
Bunun için özgüven, benlik şuuru ve derin bilgi gereklidir. Gençler büyüklerin bilgisine, hayat tecrübesine, onların kılavuzluğuna muhtaçtır. Çünkü tarihin akışında devamlılık esastır. Onlar hayatı sıfırdan kurmayacaklardır, dünden gelen bir sedanın taşıyıcıları, bir iddiayı hayata aktaran dünün devamı kadrolar olacaklardır.
Postmodern Çağda Müslüman Bilincin İnşası 2
Postmodern Çağda Müslüman Bilincin İnşası 2
,
Serdar Demirel
Serdar Demirel
Bernâ

Bernâ

@buecherfroh
·
08 Eylül 2022 19:54
Kuşkusuz özlenen bir geleceği, tasavvuru köklerinde olan gençler kuracaktır. İstikbal köklere bağlı gençlerin kararlı iradesinde ve kabiliyetinde saklıdır.
Sayfa 36 - Rıhlekitap

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
240 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
4 günde okudu
İnancını ciddiye alan bir kişinin modern hayat içerisinde imanına paralel bir hayat alanı oluşturma mücadelesi vermesi, kolay olmasa gerek. Zira hayata rengini vuran modern dünya görüşü, sanıldığının aksine ötekine karşı otoriter ve dışlayıcıdır. Bu zeminde; sahih bir duruş sahibi olmak için öncelikle sahih bir din algısına haiz olmak gerekmektedir. Çünkü insan, hayata dair geliştirdiği reflekslerinde, algı dünyasındaki davranış kodlarından azade değildir. Ne kadar sahih bir din algısına sahip olduğumuz meselesi burada çok önemlidir. Bu da, hayatı, karşımıza çıkan problemleriyle anlama ve anlamlandırma faaliyetinde temel aldığımız referans kaynaklarımızla ve referans aldığımız kaynaklarla irtibata geçtiğimiz usûl zeminiyle ilintilidir. Bugün gezegenimiz ve daha özelde coğrafyamız gömlek değiştirme sancısı yaşıyor. Dolayısıyla bu süreçlerde, büyük hadiseler, krizler kaçınılmaz olur. Varolan krizleri fırsata çevirebilecek, insanlığın çözüm arayışına kendi modelini sunacak Müslüman bir irade gerekmektedir. Asimile olmamış ve şuur dünyasının kökleri kendi medeniyet birikiminde sabit olanlar, çağın esaslı meydan okuyuşuna İslâmın sabiteleri zemininde çözümler üretebilir ancak. İslâmın, tekrar asrın idrakine hitap etmesini, insanlığı, inkarcı ve şüpheci karanlıklardan tekrar vahyin aydınlığına çıkarmasını arzuluyorsak, ifrat ve tefritten uzak, sahih ve sapasağlam bir islâm algısına sahip zihinlerin tesisine mecburuz, lâkayd kalamayız!
Din Algımız
Din AlgımızSerdar Demirel · Pınar Yayınları · 20107 okunma
605 syf.
·
Puan vermedi
#okudukbitti Efendimizin(s.a.v), büyük dedemin, amcamın, Minicik Haticemin, dayımın, dedemin, anneannemin, Recep amcamızın, Mesut hocamın, Erkutumun, hatimde hissesi olan herkesin tüm ölmüşlerinin ve "Toprak altında çürümüş, isimleri unutulmuş, nesilleri kesilmiş, bize de bir Fatiha okuyacak yok mu diyen kardeşlerimizin de" ruhlarına hediye eyledik vasıl eyle ya rabbi...
Kur'an-ı Kerim Hatm-i Şerif Cüzleri
Kur'an-ı Kerim Hatm-i Şerif CüzleriSerdar Demirel · Nesil Yayınları,2022 · 04 okunma