Sezen Sekmen

Parçacık Fiziği yazarı
Yazar
8.7/10
21 Kişi
66
Okunma
1
Beğeni
2.097
Görüntülenme

Sezen Sekmen Gönderileri

Sezen Sekmen kitaplarını, Sezen Sekmen sözleri ve alıntılarını, Sezen Sekmen yazarlarını, Sezen Sekmen yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Hızlandırıcılar çok büyük enerjiler üretirler, ama onları diğer büyük enerji üreticisi araçlardan ayıran fark ürettikleri enerjiyi yoğunlaştırıp tek bir parçacığa yükleyebilme becerileridir.
Louis de Broglie
Kuantum mekaniğini gözlemlere uydurulmuş bir varsayımlar yumağı olmaktan kurtarıp gerçek özünü aydınlatan kişi Louis de Broglie'dir. Aslında önce sosyal bilimler okuyup sonradan fiziğe başlamış bir aristokrat olan Prens de Broglie'nin aklına 1924'te doktora tezini yazarken inanılmaz basitlikte ve güzellikte bir fikir gelmişti. Bu fikir "dalga-parçacık ikiliği" dir.
Reklam
144 syf.
10/10 puan verdi
Parçacık Fiziği
Parçacık Fiziği
Parçacık Fiziği
Sema Sezen'in kalemiyle ortaya konan bu eser, parçacık fiziği konusunda yazılmış en anlaşılır kitaplardan biri olma özelliğini taşıyor. Kitap, atomdan başlayarak atom altı parçacıklara, çekirdek yapısına, çekirdeği oluşturan parçacıklara, bu parçacıkları oluşturan kuarklara ve hatta sanal parçacıklara kadar geniş bir yelpazede bilgi sunuyor. Yalın bir dille yazılmış olması, konular arasındaki bağlantıları daha iyi anlamanıza yardımcı olacak. Okurken zihninizi meşgul edecek birçok soru ortaya çıkacak; mesela parçacıklar arasındaki mesafelerin anlamı gibi. Kitap, sadece parçacık fiziğiyle ilgilenenler için değil, aynı zamanda fiziğe duyduğu merakı artırmak isteyen herkes için de öneririm.
Parçacık Fiziği
Parçacık FiziğiSezen Sekmen · Odtü Yayınları · 200765 okunma
Çok acımasızca olmuş :(
- Eğer evrenden önce hiçbir şey yoksa , Tanrı evreni yaratmadan önce ne yapıyordu ? + Böyle saçma soruları soranlar için cehennemi hazırlıyordu !
Hiç
Bugün tüm fizikçiler evrenin nasıl ortaya çıktığı konusunda hemfikirler. Bu fikre göre her şeyden önce bir Hiçlik vardı. Hiçlik mi? Bunu kavramak zordur. Hayır , Hiçlik uzaydan atomları çıkardığımızda elimizde kalan boşlukla aynı şey değildir. Hiçlik, boşluğun bile olmadığı yerdir. Bildiğimiz üç boyutlu uzay yoktur. Hiçlikte zaman bile yoktur. Akla gelebilecek hiçbir varlığın izinin olmadığı bir yer. Tamamen bir yokluk, sıfır!
Einstein kuantum mekaniğine yıllarca inanmadı ve kuramı çürütecek birçok açık sorun bularak dostane bir şekilde Bohr’un önüne attı. Ancak Bohr bunlardan asla yılmadı ve büyük dahinin sorularının hepsine sabırla mantıklı çözümler buldu. Einstein kuantum fiziği için: Tanrı zar atmaz ! Einstein ‘ e cevap olarak Bohr : Albert , lütfen Tanrı’ ya ne yapmasını gerektiğini söylemekten vazgeç…
Reklam
19 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.