Şule Gece Çelikkan

Soyut Sanat Felsefesi yazarı
Yazar
9.0/10
2 Kişi
19
Okunma
1
Beğeni
833
Görüntülenme

Şule Gece Çelikkan Yorumları ve İncelemeleri

Şule Gece Çelikkan yorumları ve incelemelerini, Şule Gece Çelikkan kitabı hakkındaki okur görüşlerini , Şule Gece Çelikkan puanlarını 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
224 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
Sanat , gerçeklik değildir .Sanat bizim gerçekliği en azından anlamamız için bize sunulan gerçekliği kavramını sağlayan bir yalandır . Sanatçı , başkalarını kendi yalanlarınin gerçeğine inandırmanın yolunu bilmelidir . " . Bugün masamdaki kitap #cemyayinevi 'nden " Modern ve Postmodern Dönemlerde Soyut Sanat Felsefesi " Kitabın adından da anlaşılacağı üzere sanat ve felsefenin içiçe geçtiği bir yolculuk bekliyor okuru . Okuması bir hayli zahmetli olsa da okura verdiği haz için buna değer sanırım zira sürekli bir araştırma ve anlamlandırma çabasına giriyorsunuz . İşte bu da tam olarak kitabın kalbine giden yola uzanıyor . Modern ve Postmoden dönemlerde sanatın gelişimine , soyut kavramının kelime anlamına ve tamamlanmanin uzandığı sona ilerleyen yolu izlemek isterseniz kitabı inceleyebilirsiniz .
Soyut Sanat Felsefesi
Soyut Sanat FelsefesiŞule Gece Çelikkan · Cem Yayınevi · 201819 okunma
224 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
Sanat, özü gereği soyut bir harekettir. Soyutluk zihnin öz gücünü, nesnenin özünü, dünyanın özünü veren,insanların bir şeyleri bilmesiyle ve düşünleriyle değil, aynı zamanda insanın yaratma ve dünya sanatını belirler. Soyut düşünceler somut ,elle tutulur bir şeylere dökülürken aynı zamanda zihinsel bir okumada yapılması gerekir.Somutluk soyutlugun zıttıdır ama sanatta bu zıtlık senteze ulaşır. Somut olan ,soyutu düşündürür. Soyut sanatın ilk ortaya çıkışı, kısmi şekilde başlayan yarı soyutlamanın daha sonradan soyutlama olarak ortaya çıktı. Soyut sanatın gelişme aşamaları, soyut sanat hareketine zemin hazırlayan felsefi hareketler, sanatta soyutluk ve soyutlamanın kullanımı anlatılmış. Soyut sanata giden yol aynı zamanda hem akademik geleneklerden hemde naturalistik geleneklerden kopuşun göstergesiydi. Kitapta soyututun kelime anlamından başlayarak , Modern ve Postmodern dönemlerde soyut sanatın gelişimi anlatılmış. Okurken baya bir zorlandığımı söylemeliyim. Hem sanat ,hem felsefe anlaması biraz zor oldu. Uzun araştırmalar sonucunda yazılmış bir kitap ama bilmedigin bir çok terim vardı, okurken araştırmadan geçemiyorsunuz.
Soyut Sanat Felsefesi
Soyut Sanat FelsefesiŞule Gece Çelikkan · Cem Yayınevi · 201819 okunma
Reklam
224 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
4 günde okudu
“Sanat, gerçekleri tanımamıza yardımcı olan bir yalandır.” der Picasso ve ekler “Hayal ettiğiniz her şey gerçektir.” Soyut sanatın en önemli temsilcilerinden birinin sözleri ile giriş yapmak istedim. Zira Picasso bütün sanatı soyut niteliklerin terimleri olarak göndüğünden bahseder. “Sanat, aşkınsalın dilidir ve ancak, insanın kökenindeki varoluş hissine dokunabildiği, ondaki derin ruhsal ihtiyacı karşılayabildiği oranda gerçektir.” Şule Gece, modern ve postmodern dönemlerde soyut sanatın tarihsel gelişimine, soyut sanatın oluşumana temel teşkil eden felsefi akımlara, modern sanatın düşünce mimarları ve gelişim evrelerine yer verdiği kitabında kapsamlı bir çalışma ortaya koymuş. Özellikle sanatla ilgili metinler okumayı sevenlere, sanat tarihi ile ilgilenenlere şiddetle öneririm. Birçok ünlü sanatçının eserlerinin renkli baskısının da yer aldığı kitap konu ile ilgili kaynak eserler arasında ilk sıralarda yer almalı.
Soyut Sanat Felsefesi
Soyut Sanat FelsefesiŞule Gece Çelikkan · Cem Yayınevi · 201819 okunma
224 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
Modern ve Postmodern Dönemlerde SOYUT SANAT Felsefesi Yazar: Şule Gece "Felsefe için düşünce ne ise, sanat için de görme olayı o derece elzem ve vazgeçilmezdir. Tıpkı düşüncenin uzun yüzyıllar boyu sistematik bir şekilde evrimleşmesinin dogmatikliği ve dar zihni kalıpları parçalamaya
Soyut Sanat Felsefesi
Soyut Sanat FelsefesiŞule Gece Çelikkan · Cem Yayınevi · 201819 okunma
224 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Modern ve Postmodern Dönemlerde Soyut Sanat Felsefesi
Şule Gece #soyutsanatfelsefesi @cemyayinevi #cemokur . Soyut Sanat, ilk olarak Rus asıllı ressam Kadinsk ile başlar. Kardisnky’nin soyut sanatın ve soyut resmin başlatıcısı olarak kabul edilmesini sağlayan yönü, onun doğayı taklit etmek ve doğadaki nesnelerin figürlerini tıpatıp benzetmek yerine eşyanın ve rengin kendi doğasını ortaya koymaya başlamak olduğunu savunmasıdır. Soyut sanatın diğer bir öncüsü ise, yine bir Rus ressam Kazimir Maleviç'tir. . Kitapta yer alan tabloların, soyut sanatın temelini oluşturan felsefi akımları, soyut sanatla uğraşan sanatçıların ve yine sanatın en köklü durağı müzikle ve resimle kurduğu ahengi okurken okuduklarınızın zihninizde şekillenmesinde çok faydalı olduğu kanaatindeyim. . Bu kitap için, sanatın felsefeyle buluştuğu ve yoğunluğun yanında derinlik de kazandığı, emeğin ve çabanın göz ardı edilmediği tam bir bilgi kaynağı diyebilirim.
Soyut Sanat Felsefesi
Soyut Sanat FelsefesiŞule Gece Çelikkan · Cem Yayınevi · 201819 okunma
224 syf.
·
Puan vermedi
·
8 günde okudu
Ortaçağ döneminde sanatçılar gördüklerini kopyalayarak, doğadaki nesneleri birebir betimleyerek sanatlarını icra ediyorlardı. Sonrasında ise sanat soyuta doğru kaymaya başladı. Peki nedir soyut sanat?? Sanatçıların gördüklerini birebir kopyalamak yerine biçim ve renk olarak sonsuz bir serbestlik içerisinde hareket ettikleri sanattır. Yazar #şulegece #modernvepostmoderndönemlerdesoyutsanatfelsefesi kitabında sanatta soyut kavramını açıklarken sırası ile gelişim aşamalarında da yer vermiş. Felsefe okumayı sevsem ve sık sık okumaya gayret etsem de bu tür kitapların okuması kolay olmadığını da belirtmeliyim sizlere. Sakin bir kafa ile zamana bölerek okumak her zaman daha iyi sonuç verir , tecrübe ile sabittir. ️ Birkaç ay önce kitapta adı sık sık geçen Kandinsky'nin #sanattamaneviyatüzerine kitabını okumuştum. Bu nedenle kitabı okumak nispeten daha hızlı oldu benim için. Kendimi konu hakkında ön okuma yapmış gibi hissettim. Sanat ve felsefenin iç içe geçtiği kitapta Platon, Aristoteles, Hegel, Picasso, Sontag, Van Gogh, Foucault, Russell, Cezanne, Burke, Schopenhauer , gibi birçok felsefeci ve sanatçı ile karşılaşıyor , onların fikirleri ve eserlerini görüyoruz sayfalarda. Bu ay okuduğum en doyurucu kitaplardan birisi olan olan #soyutsanatfelsefesi sanata ilgisi olan ya da bu alanda okuyan ve akademisyenler için harika bir kaynak olacaktır .
Soyut Sanat Felsefesi
Soyut Sanat FelsefesiŞule Gece Çelikkan · Cem Yayınevi · 201819 okunma
Reklam