Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Taner Tuncer

8.2/10
5 Kişi
32
Okunma
0
Beğeni
329
Görüntülenme

Hakkında

Unvan:
Yazar

Okurlar

32 okur okudu.
15 okur okuyacak.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Aslında üreme hücrelerine müdahalelerinin bir hastalığı tedavi etmede çok daha etkili olacağı ortadadır. Her nesilde vücut hücresi tedavisinin tekrarlanmasındansa, üreme hücrelerine müdahaleyle hem hastanın kendisinin hem de çocuklarının hastalıktan kurtulması mümkündür.
Insan genomunun 3 milyar bazdan oluştuğunu ve her bir dizilemenin en fazla 2000 bazlık DNA parçalarını dizileyerek yapıldığını ve bu işlemlerin emin olmak amacıyla birkaç kez tekrarlandığını göz önünde bulundurursak IGP'nin fikri ilk ortaya atıldığında bir bilim insanının 'insan genomunun dizilenmesi ancak suçlulara yaptırılabilicek ceza gibi bir iştir ' demesini daha iyi anlayabiliriz.
Sayfa 58 - ODTÜ YayıncılıkKitabı okudu
Reklam
Düşünün ki, bazı insanlar hatta bazı etnik kökenler birtakım hastalıklara daha dirençlidir. Bu da bu kişilerin genetik altyapısındaki farklılıklardan kaynaklanmaktadır. Eğer bu genler keşfedilirse, ileride gen tedavisi gibi yöntemlerle hastalığa neden olan gen bozuklukları ortadan kaldırılablir.
Kısacası sosyal-tarihsel akımların ve eğilimlerin gelecek nesillerde genetik sınıflandırmalar yaratması gibi bir tehlike sözkonusu olacaktır.
Dahası, geliştirilmek üzere hedeflenen zeka veya hafıza gibi pekçok özellik genetik olarak çok faktörlüdür ve bu özellikler üzerinde çevrenin etkisi çok fazladır. Bu nedenle, istenilen sonucun elde edilmesi için tek bir genin değiştirilmesi yeterli olmayacaktır.
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
Henüz kayıt yok