Thomas Kaufmann

Martin Luther yazarı
Yazar
0.0/10
0 Kişi
3
Okunma
0
Beğeni
133
Görüntülenme

Thomas Kaufmann Gönderileri

Thomas Kaufmann kitaplarını, Thomas Kaufmann sözleri ve alıntılarını, Thomas Kaufmann yazarlarını, Thomas Kaufmann yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Sevginin gücünü keşfetmeliyiz, kurtaran sevginin gücünü. Ve biz onu keşfettiğimizde bu yaşlı dünyayı yeni bir dünya yapabileceğiz.
Martin Luther
İncil'i derinleşerek okumak Luther için Tanrı'yla sohbet etmek gibiydi.
Reklam
Martin Luther
Duacı ve İncil okuru Luther, aynı zamanda usta bir edebiyatçıydı; daha doğrusu yazma süreci içerisinde zamanla usta bir edebiyatçı olmuştu. Bir kışkırtıcı, bir savaşçı ve bir propagandacı olarak güçlü edebiyatını Tanrı’ya olan bağlantısıyla birleştirdi. Bu nedenle her iki “karakteristik özelliği” de filizlenerek üstüne üstüne gelen ve ona meydan okuyan tarihsel zorluklara esnek ve çeşitli yöntemlerle göğüs gerebilmesini sağladı.
Martin Luther
Luther’in kişiliği yapısal olarak iki şeyi brındırıyordu: Bir yandan incil okurunun, İncil çevirmeninin, ibadet eden kişinin, ruhani şairin, titiz metin yorumcusunun ve bestecinin dalgın ve düşünceli yalnızlığını yansıtırken, diğer yandan hatibin, tartışmacının, kamuyu arayan dil ustasının aktif, yaratıcı ve iletişimsel açıklığına sahipti.
Martin Luther
Luther kamuyla iç içe olan, kamuya doğru yönelen ve menfaatlerini kamuya taşıyan bir kişilikti. Kamusal tartışmalar onun üzerinden yürüyordu. Luther kamunun ilgisini sahneye taşımayı, hareketlendirmeyi ve araçsallaştırmayı, kendisinden önce hiç kimsenin yapamadığı kadar iyi başarıyordu. Luther aynı zamanda kamunun kurbanı, tartışmaların, şüpheli menfaatlerin, çıkar temelli konuların nesnesi oluyordu. Luther tarih sahnesinin ilk “medya yıldızı”ydı. O, döneminin medya devrimini kullanmayı iyi biliyor ve matbaa basını tarafından da kullanılıyordu. Kişiliği hakkındaki tüm bu patırtıların yanı sıra Luther bariz bir özelliğiyle ön plana çıkıyordu: Luther, medeniyetin sınırında bulunan ve geleneği olmayan bir üniversitede İncil yorumcusuydu. Bu üniversitenin adı ancak Luther’den sonra dünyaca ünlü oldu ve daima Luther’in adıyla birlikte anıldı: Wittenberg.
Martin Luther
Başkaları için ise o, hem öğretide hem de uygulamada Hristiyanlığı Roma-Katolik bakış açısıyla yorumlama biçiminin doğruluğunu kanıtlamak için bir provokasyondu.
Reklam