Victor Boutros

Çekirge Etkisi yazarı
Yazar
7.5/10
4 Kişi
8
Okunma
0
Beğeni
577
Görüntülenme

Victor Boutros Gönderileri

Victor Boutros kitaplarını, Victor Boutros sözleri ve alıntılarını, Victor Boutros yazarlarını, Victor Boutros yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
392 syf.
·
Puan vermedi
“Gelişmekte olan dünyadaki şiddet, gelişmiş dünyadaki keder gibidir, her yerdedir ancak biz görmeyiz” . İşte bu kitap görmediğimiz gerçeği gözümüze sokmak üzere yazılmış. Yoksulların , durumu değiştirmeye yönelik çabalara rağmen neden yoksul kalmaya devam ettiği hatta sayıca arttığı, yaşanmış olaylar, belgeler, tanıklıklar üzerinden ele alınmış, yoksul insanların üzerindeki Demokles’in kılıcı gibi duran her türden baskı ve şiddetin nelere mal olduğu, çözüm önerileri de unutulmamış. Saç baş yolduran çeviriye rağmen mutlaka okunması gereken çok güzel bir kitap #çekirgeetkisi #garyahaugen #victorboutros
Çekirge Etkisi
Çekirge EtkisiVictor Boutros · Pinhan Yayınları · 20159 okunma
392 syf.
6/10 puan verdi
·
Beğendi
·
27 günde okudu
Çekirge Etkisi
Yoksulluk kader midir? Temel sorunun bu olduğunu düşünüyorum. Eğer kader değilse dünya üzerindeki bu kadar yoksulluğun kaynağı nedir? Bu kaynağa da indiğimizde ülkeleri yöneten siyasi yapıların, kendi çıkarları doğrultusunda kişi ve toplumları nasıl yönetebildiğini görmekteyiz. Bu siyasi yapılar salt siyasi düşünce olarak mı ülkeleri yönetiyor
Çekirge Etkisi
Çekirge EtkisiVictor Boutros · Pinhan Yayınları · 20159 okunma
Reklam
Malavi’de, yasal sistem nüfusun yalnızca %1 'inin anlayabildiği bir dilde yürütülüyor: İngilizce. Bu demek oluyor ki hakimlerin, sulh hakimlerinin, ve mahkeme personelinin çoğu bile, çalıştıkları dili tamamen anlamıyor.
Sayfa 228Kitabı okudu
Ekstra önemli bilgi
Mozambik’te, nüfusun yaklaşık %60’ının, kırsal bölgelerde %75’inin, işe yarar bir Portekizce bilgisi olmaması ve yalnızca %7’sinin anadili olarak Portekizceyi kabul etmesi gerçeğine rağmen mahkemelerin dili Portekizce.
Sayfa 228Kitabı okudu
“Gelişmekte olan dünyadaki cezai adalet sistemleri neden yoksulları şiddetten korumakta bu kadar sefil bir şekilde başarısız oluyor?” sorusuna Dhillon’ın verdiği yanıt dolambaçsızdı. O sistemler asla sıradan insanları şiddetten korumak için tasarlanmamıştı; sömürgeci hükümdarları sıradan insanlardan korumak için tasarlanmıştı.
Sayfa 218Kitabı okudu
Martin Luther King:
Kanunun kalbi değiştiremeyeceği, fakat kalpsiz olanı engelleyebileceği doğru olabilir. Kanunun bir insanın beni sevmesini sağlayamayacağı, fakat beni linç etmesinden alıkoyabileceği doğru olabilir, ve bence bu oldukça önemli.
Sayfa 158Kitabı okudu
Reklam
25 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.