Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Yüksel Yılmaz

Yüksel Yılmazİslami Şahsiyetin İnşası yazarı
Yazar
10.0/10
1 Kişi
17
Okunma
2
Beğeni
1.905
Görüntülenme

Hakkında

1973 Malatya da/Doğanyol da doğdum. Aynı yıl ailece İstanbul'a geldik. Mersin Üniversitesi Bilgisayar Teknolojileri ve Programlamayı, 2009 Yılında MCPD Eğitimini, 2009 yılında AÖF İlahiyat Ön Lisans Programını, 2013 Yılında İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesini bitirdim.
Unvan:
Türk İlahiyatçı, Yazar
Doğum:
Malatya, Türkiye, 1973

Okurlar

2 okur beğendi.
17 okur okudu.
1 okur okuyor.
9 okur okuyacak.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Din
Aşırı dinci diye bir tarif daha çıkmıştır. Yalın anlamı dinin çizdiği sınırları yaşamada aşırılık, bağnazlık yapan kişi için kullanılması gerekirken hayatın tüm boyutlarında tek ilah olan Allah’ın dinini ölçü kabul eden ve bunun mücadelesini veren Müslümanlar için kullanılır hale gelmiştir. Diğer insanlar hayatlarında tek din yerine birden çok din yaşadıklarından tek din yaşayanları ve bunu savunanları aşırı dinci olarak tanımlamaya başlamışlardır. Aslında kendileri de tek dini yaşamaları gerekirken kısmi din yaşayışının dışına çıkan bütüncül din anlayışı aşırılık kabul edilmiştir. O yüzden aşırı dinci göreceli (bakana göre değişken) bir tarif halini almıştır.
Sayfa 51 - Daru’l Erkam YayınlarıKitabı okudu
Din
Din bir bütündür ve herkes bu dini bütün olarak yaşamak zorundadır. Başka bir boyutta ya da o boyutun değişik formlarında, bölümlerinde bu din yaşanmaz ise yerini başka bir din alacaktır. Yani boşluk doldurulacak ve o kişi bu sefer farklı kimlik sahibi olacaktır. Bu yüzden dindar aslında Din-i-dar düşünenlerin ortaya attıkları bir nitelemedir. Dindar nesil de din-i-dar yöneticilerin beklentileridir.
Sayfa 49 - Daru’l Erkam YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Siz, Allah’ın hâkimiyetini yeryüzüne hâkim kılalım demediniz, istemediniz ki. Allah ne diyor diye kitabına bakmadınız ki. Size gelen davetçilere kulak vermediniz ki. Allah’ın sınırlarını siz aşmak istediğiniz için sizden daha çok aşanların peşine düştünüz.
Sayfa 33 - Daru’l Erkam YayınlarıKitabı okudu
Tâğut (Tuğyan)
Ama yarına hâkim olamayanlar insanlığın yarını için hüküm, yasa, hayat biçimi belirlemekten çekinmemekte kendilerini bu konuda yetkin ve yetkili görmektedirler.
Sayfa 67 - Daru’l Erkam YayınlarıKitabı okudu
İbadet
Kalkıpta “İşte bizler günahkarız O’na karşı yüzümüz yok, O’na ulaşamayız” diyerek veya “Nasıl Cumhurbaşkanına direk ulaşamıyor kalem müdürüne önce gidiyoruz” diyerek basit akli ölçülerle ortaya konan iddiaları da asılsızdır. Çünkü örnek verilen aracı eksik bir varlık iken Allah eksiklikten, acizlikten uzaktır. Onu doğru tanıyalım.
Sayfa 20 - Daru’l Erkam YayınlarıKitabı okudu
Biz birine kimlik sahibi diyebilmemiz için inandığı fikirlerle davranışlarını bir uyum içerisinde birleştirebilen kimseyi anlıyoruz. ~ Allah'ı sevmek O'na itaat etmeyi gerektirir.
Yüksel Yılmaz
Yüksel Yılmaz
Yüksel Yılmaz
Yüksel Yılmaz
Mutlaka okumanız gereken müthiş bir kitap. Vahiy, Sünnet ve Hadis kavramlarını çok doğru anlatmış. Bu üç kavramı doğru anlarsaniz bir çok şeyi de anlayacaksınız inşallah. Kısa ve öz bir kitap.
Reklam
Cennete giden yol dünyadan geçmekte, Allahın rızasını kazanmak da, Onun yarattıkları ile olan ilişkilerimizi Tevhid temelinde düzenlemekle mümkün olabilmektedir. Alıntı
Yüksel Yılmaz
Yüksel Yılmaz

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
78 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Kur’an’da ki öğrenilmesi gereken (İBADET İLAH RABB DİN TAĞUT) kavramları gayet iyi açıklamış. Tek yol fıtrat dini olan islam, tehvid dir. Hakikatin peşinde olanlar için çok iyi bir kitap tavsiye ederim.
Kur'an'da Beş Terim
Kur'an'da Beş TerimYüksel Yılmaz · Dar'ul Erkam Yayınları · 07 okunma
78 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
İbadet, ilâh, Rab, din tağut kavramlarını çok güzel ve doğru anlatmış kesinlikle okumanızı tavsiye ediyorum. Zira yıllarca bu kavramları istismar ederek insanları kandırdılar.
Kur'an'da Beş Terim
Kur'an'da Beş TerimYüksel Yılmaz · Dar'ul Erkam Yayınları · 07 okunma
110 syf.
10/10 puan verdi
·
3 günde okudu
Yazar, bir durum tespitiyle başlıyor. Pek çok farklı cemaatin, yöntemin oluşması sebebinin inşanın Rasulullah'ın inşasına benzememesine bağlıyor. İlk inen ayetleri (Alak (1-5), Müddessir(1-7), Müzzemmil (1-8) Sureleri) inceleyerek, fikri inşa, ameli inşa ve ruhi inşa aşamalarını açıklıyor. Kitabı okurken sık sık kafamı sallayıp yazara katıldım. Özellikle Müzzemmil Suresini inceleyip ruhi inşayı açıklarken, gece kalkması hususunu göz ardı ettiğimizi fark ettim. İş, "teheccüt Rasulullah'a farz, bize sünnet" kadar basite indirgenecek bir durum değilmiş. Gece kalkıp Rabbin ayetlerini (afakta ve enfüsteki, kainat ve kitaptaki) okuyup Rabble bağ kurmak, kul için bambaşka bir dünyanın kapısı olabilir gerçekten. Bir de bilhassa bu bölümü okurken vahyin bir nimet olduğunu, Rabbin özel olarak kuluna yol göstermesinin çok değerli olduğunu gördüm. Son kısımda yazar, bu üç çeşit inşayı gelenekteki "iman, amel, ihlas"a benzetiyor ve en çok arananın samimiyet olduğunu da ekliyor. Kendimi eleştirmek, baştan bir şeyleri düzenlemem gerektiğini görmek için bu kitabın faydalı olacağını düşünüyorum. Üslubuyla da doğrudan muhatap alarak, adeta bir büyükten Kur'an dersi dinliyormuş gibi hissettirdi.
İslami Şahsiyetin İnşası
İslami Şahsiyetin İnşasıYüksel Yılmaz · Dar'ul Erkam Yayınları · 20158 okunma