Bir şey iste . İmkansız olsun . Peşinden koş . Yorul . Defalarca vazgeç . Defalarca dene . Susmanın çaresizliğini de yaşa bağırmanın da . Uykuların kaçsın . Düşündükçe saç diplerin bile uyuşsun . Her ne ise bu istediğin , aşk da olur iş de . Bağrına taş bas gerekirse . Yeter ki gece yatağına yattığında " ben elimden geleni yaptım " de . Bazen kazanamamış olsan da , yapabileceklerinin ya da bir şeyi delice istemenin limitini görmek de zaferdir .
Bir şarkın olsun . Senin olsun . Hayatına her giren insana " bu benim şarkım bak " diye dinlet . Bir gün o kişinin hayatından çıktığında bir radyoda denk gelirse , seni hatırlasın .
Vakit ayırdığın bir ailen olsun . Yarın kaybettiğinde keşke daha çok zaman ayırsaydım demeyeceğin . Pişmanlık kötüdür . Bir daha geri getirmeye gücünün yetmedikleri içinse , iskence . Kıymetini bil . Yarin ne olacağı belli degil . Kalp krizi dediğin bir kaç saniye . Kalp kırma . Sınırların olsun aşılamayacak . Duvarların olsun yıkılamayacak . Herkes bilsin . Ona göre davransın . Bir alanın olsun metre karesi dert değil . Kapısını kapattığında gercek sen olabildiğin . Dört duvardan birininin dibine çöküp ağlayabildiğin . Güçsüzlüğünü yaşayabildiğin . Sonra daha güçlü kalkabildiğin . Kaldığın yerden devam edebildiğin . İnsan en çok kendini özlüyor çünkü.
Bir tane en yakın arkadaşın olsun . Sadece kötü günde değil , iyi günde de aradığın ilk kişi olsun . Birlikte düşün , birlikte kalkın . Birbirinizi toparlayın . Yaralarınızı sarın . Herkes gittiğinde " şanssızlığınıza " biraz gülün , biraz ağlayın .
Bir evlat edin . Bir kedi olur , bir köpek de . Ama olsun . Kapılarını aç . Senden olmayan ama senin ilgine bakımına muhtaç bir kalbin atışlarını ellerinde hisset . Bir canlının hayatını değiştirmek acayip bir şey . Birinin kahramanı olmak istersen bundan
Bazı durumlarda, insanlarla savaşamazsın, savaşırsan kaybedersin. İnatlaşamazsın, inatlaşırsan kaybedersin. En iyi çözüm vazgeçmek ya da bırakmaktır. Zannedilenin aksine sıkı sıkıya tutunmak, yapışmak ve vazgeçmemek güçsüzlük işaretidir. Vazgeçebilenler, gelişmeyi ve büyümeyi göze alabilen kişilerdir.