SIĞINIP İSİMSİZ BİR KATEDRALİN GÖLGESİNE
Aklından bir katedral tut beni bahçesine gömsünler Dilini bilmediğim zangoç dışından Fatiha okusun Sevgilim insan bazen yalan söylemeye bile üşenir Çocuklar geçer yanından dönüp bakası gelmez Zaman olur iki kişinin inandığı yalan bile Bir bakarsın yalan olmaz gerçeğin kralı olur Herkes ne mutlu ne tuhaf hiç mi özledikleri yok? Ben ki ölüp özlemekten katedraller düşünürüm Sevgilim aklından bir katedral tut sonra Sonra hiç bırakma, o hep aklında kalsın Kimseler anlamaz beni ihtimal tek sen anlarsın Sen nerdesin ben nerdeyim ne içtim böyle ne tuhaf Ne çok tuhaf dedim oysa hiç sevmem tuhaf lafını Bu bile tuhaf işte hadi sen bi’ katedral tut Katedraller bazen müze anlamına gelir Seni seviyorum ben biliyorsun değil mi? Her şey geçer aşk kalır, sen bilmezsen rabbim bilir..
Ali Lidar
Ali Lidar
566 syf.
9/10 puan verdi
·
9 günde okudu
Klasikler bir kurgudan çok daha fazlasıdır!
Evet, bir klasik okumanın daha sonuna geldik. Dünyanın düz olduğunun düşünüldüğü, kilisenin dogmatik inançlarla sarmalandığı, matbaanın büyük bir günah olarak kabul görülüp tek bir sayfa eserin basılmadığı ortaçağın karanlık dünyasında geçen bir eser Notre Dame’ın Kamburu. Bir katedral ve katedral etrafında gelişen olayları konu alan roman ilk
Notre Dame'ın Kamburu
Notre Dame'ın KamburuVictor Hugo · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202233,3bin okunma
Reklam
Bu zangoç Quasimodo! Notre-Dame'ın Kamburu Quasimodo! Tek gözlü Quasimodo! Eğri bacaklı Quasimodo! Bravo! Bravo! (?)
Sayfa 50 - Hasan Ali Yücel KlasikleriKitabı okudu
Zangoç
Ben arzulu gecenin o adamıyım. Yazık! Boşa çekiyorum Ülküyü çalan halatı Bir tutam tüy söylüyor soğuk günahlarımı, Çok usul geliyor kulağıma sesler artık! ve bir gün, yorgun, boş yere çekmekten bu ipi Taşı atıp ucuna asacağım kendimi.
VE MİNEL ACAYİP OYUN-ÜL-SADRENÇ
SÖZCÜMENT - Garip oyun şu satranç Önde piyonlar durur utangaç Fonda vezir sanki zangoç Şahlar zulada dururlar berdaim güleç Ve minel garaib oyun-ül-sadrenç ... Piyonlar şahı koruyor Şahların kibiri bu yüzden işte Piyonlar sürekli iki ateş arasında Piyonlar halk işte Ama bilmiyor ki şahlar Piyonlar olmasalar Şahlar mat olurlar.
Ferhan Şensoy Yayınları 1982
Köy sakinlerinin ona zangocun nerede olduğunu, kimin öldüğünü sormaları anlaşılır bir şeydi. “Zangoç burada yok, çanı çalan benim” diye cevap verdi köylü. Köy sakinlerinin ısrarla “Peki ama ölen de mi yok?” diye sormaları üzerine köylü şöyle dedi: “Hayır, ismi olan, insan görünümünde biri için değil, adalet için çaldım yas çanını, çünkü ölen, adalet.”
Kafekültür
Reklam
328 öğeden 251 ile 260 arasındakiler gösteriliyor.