Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
144 syf.
·
Puan vermedi
·
15 günde okudu
Belki 15 sene önce alıp okuduğum bir kitap ve daha nicesi var. Kitaplığımı düzenlerken ve tekrar buraya kayıt olurken farkettim ki okuduğum çoğu kitabın içeriğini hatırlamıyorum. Şuna karar verdim bende arada (kalınlar hariç ) bazılarını tekrar okuyabilirim. Rıfat Ilgaz’ın mizacını seviyorum . Sorunlarımız ne kadar zaman geçsede aynı kalabiliyor. Peki neden? Seneler geçsede neden zihniyetler değişmiyor? Bu bizim memleket için mi geçerli peki? Çok soru sordum sanırım ama cevapları az çok tahmin edebiliyorum. Değişmeyiz anacuğum değişmeyiz …
Garibin Horozu
Garibin HorozuRıfat Ilgaz · Çınar Yayınları · 2006425 okunma
İnsanların yürümesine bile tahammül edemeyen zihniyetler, gelecek de daha yeni anayasa yapacak.
Reklam
Mobbing Bank Diyor ki;
Zihniyet Savaşı Biz başardık diyeceğine ben neden yapmadım diye kıskançlık yapan zihniyetler ile yol yürünmez. Geleceğin savaşı beyin savaşı olacak kim demişti. Bizi biz yapan büyük dahi Mustafa Kemal Atatürk Yine bizi kendimize onun fikirleri ile verdiğimiz bilinç düzeyi yükseltme savaşını vererek kazanacağız. Bu savaşın meydanı atların
Aliye
İpsiz sapsız bir yer burası. Ama insanları öyle değil. Görülmeyen iplerle birbirlerine bağlanmış gibi hepsi sanki. Nereye çekersen iplerini, hepsi birden oraya hareket ediyorlar... İplerinin başındaysa televizyon kutularıyla bastırılmış, son kullanma tarihleri geçmiş kokuşmuş zihniyetler var. Karşıdan karşıya dahi üç kere sağa bakıp geçerler yani,
“Sığdan öte zihniyetler nasıl aydınlanacaklar? Okumazlar ki yazılanları! Kaç kadını daha harcayacaklar?”
Tarihselci/hermeneutik felsefenin en önemli saptamalarından birisi, insanın tarihsel bir varlık olduğu, tarihsel koşullar ve koşullanmalar içerisinde ve belli bakış açıları, zihniyetler, çıkarlar, amaçlar ve değerlerin güdümünde düşündüğü, yarattığı ve ürettiği; üstelik düşündüğü, yarattığı ve ürettiği her şeyin tarih içerisinde değiştiği ve dönüştüğüdür. Dolayısıyla insanın tasarımlayıp uygulamaya koyduğu her şey, hukuk da dahil olmak üzere, tarihsellikten nasibini alır. Tarihsellik ise, en önemli karakteristiğiyle, zaman içerisinde bir defada olup bitmeyi, bir daha aynen tekrarlanmamayı ifade eder. Bu, insan ürünü olarak ortaya konan her şeyin tekil kalması anlamına da gelir.
Reklam
İnsanları zihniyetler birleştirir, düşünceler ayırır.
Sayfa 250 - Kültür ve Turizm Bakanlığı YayınlarıKitabı okudu
"Gelenek, görenek ve zihniyetlerin evrimiyle birlikte yasalar da değişir (keza yasaların değişimiyle de gelenek, görenek ve zihniyetler değişir)."
Mobbing Bank Diyor ki;
Dünya da her gün sayısızca masum insan savaş veya virüs sebebiyle ölüyor. Bu utancı örtecek ne bir devlet, ne de bir zihniyet var. İnsanlık tarihinde ölüm hiçbir zaman bu kadar arsırca kanıksanmadı. Bir canın ölümü bile normal değilken bugün kaç ölüm var skorları ile memnuniyet ve başarı arıyoruz. Yaşatmayan hiçbir zihniyet ahlaklı değildir. Yaşatmayan hiçbir devlet, devlet değildir. Savaşlara para bulmakta zorlanmayan zihniyetler yaşatmaya para bulamamaktan şikayet ediyorlar. Ya savaşla öldürüyorlar ya da savaşlara harcayacakları paralara kıyamadıkları için çaresizliğe mahkum ederek. Oyuncağı olmuş insan sömürgenin... | Önder Karaçay |
Köleleşmiş zihniyetler
Reklam
Mobbing Bank Diyor ki;
Küf Nem çiçeği, Yeşil, gizli ve kuytu yerlere yuvalanan Arsız bakteri En bağımlısı beyinde olanı Niyette izi..
Gerçekten mahvetmişlerdi nesli. İnsan neslini harcıyordu dinsizlik. Keyfi olarak kadın olmak için ameliyat olanlara da izin veriyordu, insanı özgürlük adıyla mahveden zihniyetler.
Sayfa 140Kitabı okudu
448 syf.
·
Puan vermedi
·
41 günde okudu
Ah Feride… Aldatılmanın öfkesiyle, acısıyla ve insanlarla yüzleşmek yerine herkesten kaçmayı seçmiş, yarasını sarmadan başkalarının yaralarını sarmaya koşmuş, kendini bir şeyleri unuttuğuna inandırmak istemiş, sürekli mutlu gibi görünmeye çalışmış, küçük kalbinde büyük acılar taşıyarak olgunlaşmış, kadın olmanın zorluklarını göğüslemek zorunda kalmış idealist bir öğretmenin Anadolu’daki gerici zihniyetler karşısındaki yıpranışı… Neyse ki güzel son. Atatürk’ün en sevdiği eser. Onun ifadeleriyle; “… Anadolu’yu genç bir hanım öğretmenin yaşadığı zorlukları ne güzel anlatmış. Bitirince İsmet’e vereceğim. (İsmet İnönü) Sonra da sizler okuyun."
Çalıkuşu
ÇalıkuşuReşat Nuri Güntekin · İnkılap Yayınları · 1999101,8bin okunma
Sadece komik ve zihnen sefîl ikiz zihniyetler...
Türkiye'nin en büyük sosyal problemi, muhazakârlık ve inkılâpçılık kisvesine bürünmüş köhne zihniyetlerin, bu kavramları da kirletmek sûretiyle hem el ele vermesi hem de mücadele ediyor görüntüsü sunmalarıdır..
1.293 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.