Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Ayşe Yelda

184 syf.
6/10 puan verdi
Doğu’nun Limanları
Amin Maalouf’tan okuduğum ilk eser oldu Doğunun Limanları. Akıcı bir kitaptı fakat bir kitabın sadece akıcı olması o kitabı güzel yapar mı bence yapmaz. Kitabın anlatmaya çalıştığı fikir güzeldi fakat konunun işlenişinde sıkıntılar vardı. Olaylar o kadar hızlı ve yüzeysel gelişiyordu ki. Mekan ve karakterleri tahayyül etmekte ciddi sıkıntılar çektim. Kitabın asıl kahramanı Kitabdar idi ve geriye kalan karakterlerin tek amacı sanki Kitabdar’ın hayatına genelde tesadüfi bir sekilde girip hikayeyi bir yere bağlamak maksadıyla yaşantısına tesir etmekmiş gibi yapay bir izlenim bıraktı üzerimde. Yazar, daha özenli ve detaylı bir anlatımla kitabı zenginleştirebilirmiş. Yine de okunabilir.
Amin Maalouf
Amin Maalouf
Doğu'nun Limanları
Doğu'nun Limanları
Doğu'nun Limanları
Doğu'nun LimanlarıAmin Maalouf · Yapı Kredi Yayınları · 202132,4bin okunma
Reklam
128 syf.
10/10 puan verdi
Kitabın cümlelerindeki o kasvetli havası keza cinperi masallarını okurken kitabın korku edebiyatı vs olduğunu düşünüyorsunuz ilk başta fakat okumaya devam ettikçe bundan daha fazlası olduğunu görüyorsunuz. Yazar( Mine Söğüt), yanlış tutum ve tavırlarımızın ne denli korkunç sonuçlar doğurabileceğini, yalnızlık, sevgisizlik gibi ruhsal yaralarımızı kitabın içine öyle güzel yedirmiş ki gerçekten çok beğendiğim bir kitap oldu kendisi. Okumanızı tavsiye ederim!
Mine Söğüt
Mine Söğüt
Beş Sevim Apartmanı
Beş Sevim Apartmanı
Beş Sevim Apartmanı
Beş Sevim ApartmanıMine Söğüt · Yapı Kredi Yayınları · 20196,6bin okunma
304 syf.
6/10 puan verdi
2001: Bir Uzay Destanı Arthur C. Clarke’ın “Çocukluğun Sonu” adlı kitabını okuyup çok beğendikten sonra aldığım ve okuduğum ikinci kitabı oldu ama bu kitabını Çocukluğun Sonu kadar merak uyandırıcı bulamadım. Daha çok bilimsel bir dille yazılmıştı, bu yüzden yer yer anlamakta zorlandığım kısımlar oldu ve kitap bu açıdan benim için fazla durağan ilerledi. Astronomi, uzay tarzı konulara ilgisi olmayanlara önerebileceğim bir kitap değil malesef.
Arthur C. Clarke
Arthur C. Clarke
2001: Bir Uzay Destanı
2001: Bir Uzay Destanı
2001: Bir Uzay Destanı
2001: Bir Uzay DestanıArthur C. Clarke · İthaki Yayınları · 20161,314 okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
192 syf.
5/10 puan verdi
Mutlu Olma Sanatı
Bertrand Russel bir filozof olmasına rağmen kitabın basit ve açıkcası beni pek de tatmin etmeyen bir anlatımı vardı. Kitabın genel mesajı mutluluğu içimizde değil dışımızda aramamız; bunu yaparken de çok yönlü ilgi alanları, hobi vs. - İlginizi çeken konular olması lazım-edinmeniz gerektiğini söylüyor ve tabi mutsuzluğun nedenlerinden de bahsediyor( çekememezlik,günah duygusu, rekabet gibi) kitapta “ vay be demek ki böyle yapmak gerekiyormuş” dediğim bir nokta olmadı açıkcası. 190 sayfa boyunca benzer cümleler okudum hep. arkadaşımla mutlu olmayla alakalı sohbet ediyor olsaydım aşağı yukarı değineceğim noktalar bunlar olurdu zaten. Bu bağlamda kitabı tekrar okur muyum, malesef hayır.
Mutlu Olma Sanatı
Mutlu Olma SanatıBertrand Russell · Say Yayınları · 20134,048 okunma
408 syf.
10/10 puan verdi
Uğultulu Tepeler
Emily Bronte , tek romanı olan “Ugultulu Tepeler’i “ yazdıktan bir sene sonra ölüyor. Yaşasaydı daha ne muhteşem eserler bırakırdı diye düşünmeden edemiyor insan. Aşk romanı diye okumaya başladığım bu kitap aşkın karanlık, marazi, saplantılı yüzünü olağan haliyle okuyucuya aktarıyor. Kitapta anlatılan hikaye için bir Aşk hikayesinden çok hastalıklı bir aşkın doğurduğu intikam, nefret en çokta bir hırs hikayesi diyebiliriz. Kitabı okurken duygu yoğunluğunu içinizde o kadar çok hissediyorsunuz ki siz de anlamadan hikayenin bir parçası haline geliyorsunuz . Klasik romanlara karşı önyargısı olanların önyargılarını yıkacak cinsten olan akıcı ve sürükleyici bir kitaptı.Mutlaka okuyun derim.
Uğultulu Tepeler
Uğultulu TepelerEmily Brontë · Can Yayınları · 202142,2bin okunma
Reklam
208 syf.
10/10 puan verdi
Kocaman cüssesi ve hortumu olan bir fil küçük mü küçük ince belli bir karınca topluluğunu alt edebilir miydi? “Kıssadan hisse yeryüzünün tüm karıncaları birleşince... Yaşar Kemal’in Metaforik bir anlatımla nasıl sömürüldüğümüzü, köleleştirildiğimizi nasıl umutlarımızın yok edilmeye çalışıldığını; umudun, mücadelenin olmadığı yerde tutsaklığın köleliğin kaçınılmaz olduğunu masalsı bir havada anlattığı harika bir kitaptı. Mutlaka okuyun, okutun!
Filler Sultanı ile Kırmızı Sakallı Topal Karınca
Filler Sultanı ile Kırmızı Sakallı Topal KarıncaYaşar Kemal · Yapı Kredi Yayınları · 201710,3bin okunma
304 syf.
8/10 puan verdi
Cebinde tek meteliği kalmayıncaya kadar tüm servetini kızlarının mutluluğu için harcayan,” onlar ısınıyorlarsa ben hiç üşemem”diyen koca yürekli bir baba; Goriot Baba. Kızlarına o kadar düşkün ki ölüm döşeğinde bile “ ölmek kızlarımı bir daha görememektir” diyor. Lakin verdiği değerin karşılığını yaşamı boyunca kızlarından bir türlü göremiyor Zavallı Goriot. Fransız edebiyatının önemli yazarlarından Balzac’ın son derece etkili tasvirleri eşliğinde insanlığın durumunu çok iyi anlatan bir başyapıttı Goriot Baba. Mutlaka okumanızı tavsiye ederim.
Goriot Baba
Goriot BabaHonore de Balzac · Can Yayınları · 201714,8bin okunma