Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
2'yle 2'nin çarpıştığı yerde 4 mü olmalı, eşitlik işareti mi?
Sayfa 44 - SEL YayıncılıkKitabı okuyor
Eşitlik?
Çok formel ve yaygın bir tanımına göre eşitlik, ahlaksal ve genellikle toplumsal bir ideal olarak, insanların birbirleriyle, aynı insan doğasına sahip olmak bakımından, aynı konum ve değerde olmaları halidir. İlke olarak eşitlik, insanların birbirleriyle eşdeğer olduklarını, bundan dolayı insanlar arasında ayrım gözetilmemesi gerektiğini dile getirir. Ne var ki bu eşitlik tanımı, genel ve olanı değil, olması gerekeni ifade eden bir tanımdır. Buna karşılık özellikle ilke olarak eşitlik, tarih içerisinde değişik dönemlerde değişik anlam içerikleriyle karşımıza çıkar.
Reklam
Platon, demokrasi "çok hoş bir siyasal düzendir, anarşik ve rengârenktir, eşit olanlara ve olmayalara aynı şekilde, ayrım yapmaksızın, bir tür eşitlik atfeder.
"Devrim, kurtuluş, özgürlük, eşitlik, ah Omelas! Bu dünya Tanrı'nın çocuklarını sessiz masallarıyla uyuttuğu bir alter-cehennem olmalı."
Sayfa 107
Evlilikte fayda, eşitlik, onur ve bağlılık olmalıdır; bu belki alışılmış fakat kökleri sağlam bir huzur yaratır. Zorluklar, birlikte aşılırsa evliliği daha da güçlendirir. Fakat hiç zorluk olmazsa da aşk ölür.
Ama aşkta eşitlik olmaz ki zaten. Bazen kefelerden biri, bazen de öbürü ağır basar. Aslına bakarsanız genellikle hep aynı kefe ağır basar ya.
Reklam
YIL 2081'Di ve nihayet herkes eşitti. Yalnızca Tanrı ve yasa önünde değil, her tür ve biçimde eşitti. Kimse kimseden daha akıllı, kimse kimseden daha güzel değildi. Bütün bu eşitlik, Anayasa'ya konan 211,212, ve 213'üncü ek maddelerle Birleşik DevletlerGenel Sakatlama Dairesi ajanlarının hiç azalmayan dikkati sayesinde sağlanmıştı.
Sayfa 108 - KURT VONNEGUT JR. HARRISON BERGERON
“İklim, enerji, zevk ve yaş farklılıklarından dolayı insanlar arasındaki eşitlik fiziksel olarak mümkün değildir.”
Sonra olaylar öyle gelişti ki, nihayet kadın da cemiyette erkekle eşit­lik sağlayan hakları aldı.
Sayfa 245Kitabı okudu
Reklam
"İnsan doğuştan özgür ve eşittir" demekle özgürlük ve eşitlik sağlanamaz. Her iki özellik de, ancak insanın mücadelesi ile kazanılabilir. İnsan başlangıçta, tarihin erken dönemlerinde doğanın kölesidir… Zamanla doğa yasalarını keşfederek, bu yasalara uygun teknolojiler geliştirerek doğayı denetim altına alır, doğaya karşı özgürlüğünü kazanır..İnsan nasıl doğa yasalarını keşfederek emeği ve çalışması sayesinde doğaya karşı özgürlüğünü kazanmışsa, kölelik düzenine yol açan sosyal yasaları da keşfederek topluma karşı da özgürlüğünü kazanacaktır.
Devlet Teorisi
Devlet Teorisi
Oktay Uygun
Oktay Uygun
Ortaçağda sanatçıyla zanaatçı arasında gücendirici hiçbir katego- rik ayrım söz konusu olmadığı gibi, sanat eserlerinin üretiminde kes- kin bir toplumsal cinsiyet ayrımı da yoktu. Sadece erkekler ya da sadece kadınlar tarafından icra edilen iş ya da sanat sayısı çok azdı. Bunun nedenlerinden biri, üretimin önemli bir kısmının dinsel
Sayfa 61
Zaten sahip oldukları eşitlik düşünceleriyle davranışları zıt gelmediği için, koca bir halkı ayağa kaldırıp arkalarından sürüklemişlerdi.
Sayfa 205 - Aram YayınlarıKitabı okuyor
Modern hayat İslam aile yapısına müdahil olana kadar aile ,dünyanın en kafim olduğu en huzurlu müessesesiydi. Adına eşitlik denen tahrib gücü yüksek bir bombayla aile önce sarsıldı,ardından da tahribatı ancak onlarca yılda onarılabilecek darbeler yedi .
Ayrımların olmadığı yerde üstünlük de olmaz, mükemmel eşitlik şeytana uyulmasına izin vermez.
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.