Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Kemal Hamamcıoğlu

Kemal Hamamcıoğlu
@kemham
123 okur puanı
Ekim 2019 tarihinde katıldı
96 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
kısa kısa efsaneler
Yazarı çok sevdiğim için içeriğine bakmadan aldım. Aslında daha önce yayınlanan efsanelere dayalı küçük hikayelerden oluşuyor. Artık telif hakkı olmadığı için herhalde her yayınevi bu ve benzer yazarların kitaplarını hikayeleri karma yaparak yeni kitapmış gibi piyasaya çıkarabiliyor. Yine de okumadığım bir hikaye vardı içinde. Ayrıca diğerlerini tekrar okumakta bir sakınca görmedim. Zweig'in akıcı yazısı her zaman beni etkilemiştir. Bilgi amaçlı yazıyorum; içinde "1. Rahel Tanrıyla Hesaplaşıyor, 2. Üçüncü Güvercinin Hikayesi, 3. Ölümsüz Kardeşin Gözleri, 4. Zıt İkizler" hikayeleri var. Tavsiye ederim.
Efsaneler
EfsanelerStefan Zweig · Doğu Batı Yayınları · 201979 okunma
Reklam
96 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
Efsaneler
EfsanelerStefan Zweig
7.8/10 · 79 okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
150 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
Kendi uzmanlık alanı olmamasına rağmen tarih konusuna yoğun ilgisi ile yaptığı akademik çalışmalardan biri olan kitabı yazar görsellerle desteklemiş. Sakalar konusunda yapılan araştırmaları kısaca özetlemiş. Her bilgiyi mutlaka Türklerin kökenine bağlamak gibi zorlaması olsa da benim gibi tarih konusunda sadece bilgi isteyenler için güzel bir kitap.
Sakalar - İskitler: Gizlenen Kök Atalarımız
Sakalar - İskitler: Gizlenen Kök AtalarımızBahtiyar Aydın · Kaynak Yayınları · 202185 okunma
139 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
Saramago, kendine has üslubu ile tek tanrılı dünlerde bulunan yaratılış ve diğer mitleri Kabil üzerinden eleştirel yaklaşımla kurgulaştırmış. Mitleri birbirine zamansız olarak bağlamış. Anlayabilmek için bu dinsel mitleri bilmek gerekiyor. Alaycılığa kaçmaması güzel. Tercüme başarılı. Okunması kolay. Tek tanrılı dinlerde yaratılış konusunda eleştiriye açık değilseniz rahatsız olabilirsiniz. Bir Saramago kitabı, tabii ki tavsiye ederim.
Kabil
KabilJosé Saramago · Kırmızı Kedi Yayınevi · 201811,1bin okunma
Reklam
134 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
4 saatte okudu
kimlik sorunu...
Amin Maalouf'un entelektüel birikiminden süzülen günümüz sosyolojik sorunlarını analizini içeren birbiri ardına gelen ve birbirini tamamlayan denemelerden oluşan bir kitabı bitirdim. Yazar kimliğimizi neyin ya da nelerin belirlediği veya belirlemesi gerektiği üzerine bir girişten sonra çok uluslu ve çok dilli yazar olmanın verdiği gözlem avantajı ile öncelikle doğu-batı, din, dil ayrımlarının hayatımız üzerine etkilerini yalın ve akıcı bir dille anlatmış. Tercümenin zorluğundan kaynaklanan bir-iki yer dışında okunması kolay ama dikkat gerektiren bir deneme. Tespitleri, en azından bana göre, doğru. Bu tespitleri din gibi çok hassas konuda yapınca ister istemez yargıya varmadan görüş bildirmiş ve birçok kez bunu açıklamak zorunda kalmış. İnsanlık adına olması gerekenleri öneri olarak sunmakla birlikte yazıdan genel olarak hissettiğim çok umutlu olmadığı (veya ben öyle düşündüğüm için bana öyle geliyor olabilir). Okuyan düşünen ve insanlığın gidişatı konusunda fikir sahibi olan herkesin Maalouf'un bu incelemesini okumasını tavsiye ederim.
Ölümcül Kimlikler
Ölümcül KimliklerAmin Maalouf · Yapı Kredi Yayınları · 20197,7bin okunma
… her türlü demokrasi yaşamını engelleyen iktidarların, aslında geleneksel aidiyetlerin güçlenmesini destekledikleri olgusu üzerinde ısrar etmek belki de lüzumsuz kaçmaz; bir toplumun içine kuşku yerleştiğinde tutunacak en son dayanışma en derinlerde olandır; ve her türlü politik ya da sendikal ya da akademik özgürlük kösteklendiğinde, ibadet yerleri insanların toplanıp tartışabileceği ve düşman karşısında kendilerini birlik içinde hissedebilecekleri tek yer haline gelir. Ne kadar çok insan "proleter", ve "enternasyonalist" olarak Sovyet dünyasına girmiş ve sonunda hiç olmadığı kadar "dindar" ve "milliyetçi" olup çıkmıştır. Zaman ilerledikçe, sözde "laik" diktatörlükler dinci fanatizmin fidanlığı gibi görünmeye başladılar. Demokrasinin olmadığı bir laiklik, hem demokrasi hem de laiklik için bir felakettir.
Sayfa 120 - Yapı Kredi Yayınları 52. baskı Temmuz 2020Kitabı okudu
157 syf.
10/10 puan verdi
Ölüm Gerçeği
Öncelikle bu kitabın herkes için olmadığını belirtmek isterim. Prof. Dr. Ali Demirsoy bilim dünyasındaki senelerini tecrübe imbiğinden geçirerek hap bilgi olarak vermiş. Bilim altyapısı gereği popüler bilim kitabı yerine gerçek bir bilim kitabı ortaya çıkmış. Kitabın bir bölümünü içeren hücre biyolojisini anlamak için terimleri ve birbiri ile ilişkilerini biliyor olmanız gerekir. Bunun dışın anlatım hiçbir dogmaya yer vermeyecek şekilde tarafsız ve bilimsel. Bana çok şey kattığını söylemem lazım. İlginiz, biraz da bilginiz varsa okumanızı tavsiye ederim.
Telomer Gerçeği
Telomer GerçeğiAli Demirsoy · Sarmal Kitabevi · 202178 okunma
351 syf.
7/10 puan verdi
·
Beğendi
Bu kitabı Vladimir Bartol'un Alamut Kalesi'ni okuduktan sonra olayları tarihsel bağlamda öğrenebilmek için okudum. Konu ile ilgili gerçekçi bilgilere ulaşabileceğiniz bir kitap. Alamut kalesinin şimdiki durumunu, gördüklerini anlatarak başlıyor. Dönemi tanımlıyor. Dönemle ilgil ortaya atılan olumlu olumsuz (özellikle de olumsuz), çoğu güvenilir olduğu söylenen tarihçilerden alınan söylemler üzerinde durup karşılaştırmalar yapıyor. Yazarların-tarihçilerin inançlarına göre nasıl yorumlar yaptığını ve doğruluğunu sorguluyor. Tamamen tarafsız diyemeyeceğim ama diğerleinden çok daha fazla tarihe uyumluk çıkarımları var. Tekrarların fazlalığı ve yazarın yorumlarını beğenmediği tarihçilerin üzerinde gereğinden fazla durduğu ve yer yer alaycı bir dil kullandığını söylemeliyim. Farklı kaynaklarıdan da değerlendirmeler alınmalı ve coğrafyamızı ve inançlarımızı belirgin bir şekilde etkileyen bu dönem hakkında fikir sahibi olunmalı diye düşünüyorum. Çok akıcı diyemem sabırlı olunmalı. İrdeleme yapan fazlaca kaynak olmadığı için tavsiye ederim. İyi okumalar.
Eşitlikçi Dervişan Cumhuriyetleri ve Hasan Sabbah Gerçeği
Eşitlikçi Dervişan Cumhuriyetleri ve Hasan Sabbah GerçeğiFaik Bulut · Berfin Yayınları · 200033 okunma
289 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.